IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Dlaczego powstało to forum, I o czym tu powinno się pisać ?
Swiety
post 19:59, 29 12 2003
Post #1

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

Utworzyłem to forum dla osób zainteresowanych wyłącznie graniem klanowo w ET.

Jeśli kogoś nie obchodzi kolejny topic typu "Która broń jest najlepsza", "Dlaczego mój skil spadł" itp a jest zainteresowany wyłącznie tematyką CB, oraz innymi ligami i zawodami to myślę że to forum będzie idealnym miejscem dla niego.

Narazie forum jest tymczasowo. Jesli będzie się cieszyło zainteresowaniem zostanie. Jeśli nie skasuje się.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Swiety
post 11:03, 30 12 2003
Post #2

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

Niestety po pierwszym dniu istnienia tego forum pojawiło się mase postów nie związnaych z tematyką tego forum chociażby ten ostatni post Sina.
(pomimo że tłumaczyłem jak krowie na granicy o czym tu się pisze)

Nie wiem czy poprostu nie lepiej będzie zrobić to forum dla określonej listy użytkowników bo ja już naprawdę mam dość ciągłego ślęczenia nad tym forum i kasowania non stop postów bo jeden baran z drugim nie wie do czego to forum służy.
Na tytm forum jest zarejestrowanych 1000 uzytkowników a ja z racji pełnionej funkcji musze przeczytać każdy nawet najgłupszy topic i post i ocenić jego zgodność z zasadami forum. Nie musze tłumaczyć chyba ile to czasu zajmuje a interwencji jako moderator co wynika z logów mam blisko 2500.
Miałem nadzieję ze to forum W:ET scena klanowa będzie oazą spokoju dla moderatorów ale po pierwszym dniu widze że nei będzie różowo.

Może zamiast serwera FFA na pass zrobić forum na pass biggrin.gif

Co do pytania Blinkina o moderatorów.
Na forum www.board.enemyterritory.pl są moderatorzy i administratorzy.
Administratorzy to Gates Kid Kober Dabi i Ja. Administratorzy zajmują się sprawami technicznymi forum, np tworzenie grup użytkowników, przydzielanie im uprawnień, edycja kont użytkowników, zakładanie edycja nowych i starych forum, zakładanie banów czy pierdoły typu filtry na brzydkie słownictwo, możliwość używania przez użytkowników emotikon, stopnie i ilość postów i inne. Jednym zdaniem wszystko co jest w opcjach konsoli invision php board.

Moderatorzy są powoływani przez administratorów i mają prawo do kasowania, edycji postów, kasowania, przenoszenia, przyklejania, blokowania i edycji tytułow topiców. Nie mają praw do banowania.
Np takimi moderatorami są na forum reprezentacji PL Rover Propser i Angel.

Administratorzy mają też możliwość moderowania wszystkich forum. Czyli jeśli do danego forum nie jest przydzielony żaden moderator to oznacza że moderować to forum mogą tylko administratorzy.

Osobiście uważam że do tego forum powinein być jakiś dodatkowy moderator/moderatorzy. Najlepiej jakieś doświadczone osoby grające klanowo czy z doświadczeniem w organizacji lig i turniejów.

Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi