IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Moderator, Kilka pytań co do funkcji moderatora.
evil_lord
post 21:24, 14 01 2004
Post #1

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 952

Otóż tak: jestem moderatorem naszego boarda klanowego 13th division. Do tego czasu forum działało dobrze, jednak nasz użytkownik o nazwie QSS ma dziwny problem. Czemu muszę zatwierdzać jego posty, jeśli on nic takiego złego nie zrobił? blink.gif To trochę problem, bo to trochę bez sensu pisać coś z "poślizgiem" - muszę po jakimś czasie zatwierdzić jego posty.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Swiety
post 22:45, 14 01 2004
Post #2

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

Użytkownik Qss zotsał objęty funkcją previev post by moderator przez pomyłkę, gdyż jego ip pokrywało się z innym panem sprawiającym duze problemy na boardzie. Problem już naprawiony.

Kilkudziesięciu użytkownikóm została włączona opcja previev post by moderator.
Dlaczego ? wyjaśniłem w jednym z topiców na forum technicznym boardu.

Niestety włączenie tej opcji powoduje że dany użytkownik musi być "previev by moderator" na wszystkich boardach, również tych prywatnych/klanowych.
Nie da się tego rozbić oddzielnie dla forum ogólnego i forum klanowych

Oczywiście to jest duża niedogodność bo to co ktoś wypisuje na swoim boardzie klanowym to mnie gówno interesuje i jest sprawą wyłącznie osób czytających taki board i moderatora takiego boarda prywatnego.

Ale wyższe dobro ogólnego boarda ET powoduje że ta opcja nie będzie wyłączona, chociaż powoduje to wspomniane wyżej niedogodności na prywatnych boardach klanowych.

Ze swojej strony przepraszam moderatorów prywatnych boardów klanowych za te problemy techniczne i jedyne co mogę poradzić to częstrze zaglądanie do panelu moderatora i zatwierdzanie postów osób objętych funkcją previev post by moderator.
Jak powiedziałem powyżej jest to podyktowane wyższym dobrem boardów ogólnych i nie będziemy dostosowywać się pod tym względem do prywatnych boardów klanowych.

Natomiast na forum ogólnym posty takich osób zatwierdzają obecni "pubiczni" moderatorzy i administratorzy.

Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi