IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> CHELLO w WARSZAWIE, wysokie pingi
Cezar
post 15:28, 23 01 2004
Post #1

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 465

ave!
łączę się z netem przez chello i od jakiś 2-3 tygodni strasznie skoczyły mi pingi. wiem że to nie tylko mój problem bo np Marib też strasznie jęczy. czy jakiś warszawiak łączący się przez chello ma pingi w normie? tzn powiedzmy koło 50 na większości polskich serwów? na dziś dzień średnia pingów z wszystkich polski serwerów to tak z 500 mad.gif mad.gif przecież z czymś takim moża się powiesić.
najgorsze jest to że w środę był u mnie technik od netu i coś sprawdził, pomierzył, zamieszania narobił i ......... powiedział że wszytko jest ok blink.gif
pzdro
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
tranx-san
post 3:11, 24 01 2004
Post #2

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

a ja od siebie chcialbym napisac, ze to nie jest ani wina chello, ani wina et, ani wina waszych kompow... to wina wspanialej naszej firmy TP SA...

tak tak to nie jest spiskowa teoria dziejow.. przytocze wam maly przyklad...

postawilismy serwer klanowy na laczu MAN'u w poznaniu, na poczatku byl luz, pingi ponizej 50, mial kazdy... pozniej dla ludzi z tak zwanymi kablowkami (dialog, chello, aster) zaczel sie problemy.. pingi pow 300,a wszyscy uzytkownicy neo+ sdi i innych tam tpsa lacz mieli pingi normalne...
Po pewnym czasie, zauwazylismy, ze pingi na naszym serwie drastycznie wzrosly w godzinach 14-24, wzrosly od 300 do 600, nie dalo sie grac... serwer dodatkowo lagowal jak cholera...
po dokladnym sprawdzeniu co sie stalo i gdzie pingi rosly, doszlismy do wnioskow ze opoznienie pomiedzy poznanskim MAN'em a laczami tepsy ma strasznie waskie gardlo... to byl powod...

Kopiac dalej ten temat... okazuje sie, ze tp sa probojac w ten sposob wykosic konkurencje, uniemozliwia coniektorym gry... albo stosuje tricki, ze np jezeli ktos mieszka w warszawie a laczy sie na serwer do poznania, to polaczenie przechodzi droge 10 krotnie dluzsza niz powinno... np przez gdansk...

Nie wincie serwerow, swoich lacz tylko tepse.. nie dosc ze monopolisci, to jeszcze coniektorym utrudniaja gre...
a jaka droge wy przechodzicie np laczac sie z krakowa do katowic (powiezmy ze np tam stoi serwer jakis) latwo mozna sprawdzic programikiem ping plotter.. polecam.. jest swietny... a zobaczycie jak tepsa kierje was okrezna droga :> TEPSA RULZ FOREVER - chamy i zlodzieje!!!

EDIT

oto fajne pismo ktore wrocilo do naszego klanu od pewnego operatora poznanskiej sieci :> :

Szanowni Panstwo,

Poznanskie Centrum Superkomputerowo-Sieciowe od lat stara sie
zapewnic swoim klientom uslugi na odpowiednim poziomie poprzez
zwiekszanie przepustowosci lacz do Internetu zagranicznego oraz do
operatorow krajowych.
Jako jedni z pierwszych w kraju mielismy polaczenie miedzyoperatorskie z
siecia TP S.A. o przepustowosci 10Mb/s, ktore nastepnie bylo zwiekszone
do przepustowosci 155Mb/s. Wielokrotne rozmowy z TP S.A. na temat
uregulowania statutu tego lacza nie przyniosly efektow. Dotychczas lacze
to nie bylo obciazane kwotami przez zadna ze stron.
W wyniku naszego spotkania w zeszlym tygodniu z przedstawicielami TP
S.A. otrzymalismy oferte, gdzie za 1 Mb/s dostepu do sieci TPNET oplata
wynosi okolo 2000 zl netto. Oferta zostala przez nas odrzucona. W
zwiazku z powyzszym TP S.A. w sposob niezapowiedziany dokonala
technicznej degradacji ruchu na naszym styku.
[...]

Z powazaniem

TEPSA ZLODZIEJE!!!!
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi