IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> CHELLO w WARSZAWIE, wysokie pingi
Cezar
post 15:28, 23 01 2004
Post #1

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 465

ave!
łączę się z netem przez chello i od jakiś 2-3 tygodni strasznie skoczyły mi pingi. wiem że to nie tylko mój problem bo np Marib też strasznie jęczy. czy jakiś warszawiak łączący się przez chello ma pingi w normie? tzn powiedzmy koło 50 na większości polskich serwów? na dziś dzień średnia pingów z wszystkich polski serwerów to tak z 500 mad.gif mad.gif przecież z czymś takim moża się powiesić.
najgorsze jest to że w środę był u mnie technik od netu i coś sprawdził, pomierzył, zamieszania narobił i ......... powiedział że wszytko jest ok blink.gif
pzdro
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
tranx-san
post 16:05, 2 02 2004
Post #2

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

QUOTE (WOLFszLAGIER @ 13:34, 25 01 2004)
Zanim Tranx napiszesz coś na forum (sensownie) to najpierw się zastanów albo zapoznaj się z tym jakimi łączami dysponuje Chello.
Bo np użytkownicy Chello z serwerami Toadie łączą się z ominięciem łącz TPSA (przez WIX-a) i też mnie dochodziły głosy że kilka osób ma ostatnio problemy z pingami na tych serwerach.

Także to nie jest wina żadnej TPSA tylko samego Chello a konkretnie Chello w niektórych dzielnicach Wawy

ok wink.gif

btw ja nie winie calej tepsy za zaistniala sytuacje... przeczytaj WOLF uwaznie moj post... przytoczylem amly przyklad co sie dzieje u nas na serwie czasami... a to ze ktos kto ma chello sie laczy na jakis serw costam z ominieciem tepsy przez costam to imo chyba dobrze... na tym sie nie znam i z Toba nie polemizuje...

Ale nie wszystkie serwy łącza sie z ominieciem... TPSA taka jest prawda... oblukaj sobie Ping Plotterem ktore z Polski się tak łączą.. to ile znajdziesz.. 3-4 ?? C4&Poison, IC&/17/ i może jeszcze ze 3 których nazw nie pamiętam...

Niestety prawdą jest, że TPSA będąc jeszcze, piszę jeszcze monopolistą na rynky polskim dyktuje swoje warunki.. Chello idzie w ślady TPSA dając super promocje (co napisał Kermit) za 1zl idąc w slady TPSA
Dopooki rynek Polski nie będzie miał 10 porządnych operatorów, doputy będziemy zmuszeni na granie na wysokich pingach... niestety... może za kilka lat jak będzie super konkurencja, firmy będą tak walczyć o klientów, że a) będą niskie ceny, b ) będzie szybszy net c) będą nam w dupe włazić abyśmy korzystali akurat nie z TPSA/Chello/Aster itp tylko właśnie z ich łącz

Narazie internet w Polsce jest poprostu z dupy, a pisanie maili/dzwonienie do operatorów nie daje żadnych efektów...

Zresztą dla mnie Chello i tak sux bo za drogie, ja czekam na ceny internetu takie jak w Szwecji 15$ miesięcznie za 2mbps
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi