IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Prawde wam powiem - kijowe jest to forum
Blitztrager
post 11:52, 3 02 2004
Post #1

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1064

Pewnie wielu czytajac ten temat ze chce mnie ukrzyzowac, ale juz wyjasniam o co mi chodzi.

Nie wiem czy ten problem jest lokalny,znaczy tylko u mnie, ale w 9 przypadkach na 10 forum to

chodzi koszmarnie dry.gif . Nie zalezy to akurat od dostepnego mi transferu bo mam DSL 512 i problem ten ma miejsce bez wzgledu na pore dnia.

Ciekawi mnie czy inni maja podobne problemy i pytanie bezposrednio do Świetego:

Na jakim sprzecie postawione jest to forum?

Z wyrazami uszanowania ...
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Swiety
post 23:36, 3 02 2004
Post #2

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

Blitztrager - to forum jest darmowe, stoi dzięki uprzejmości firmy, która udostępnia łącze i hosta.
Nikogo nie stać aby z własnej kieszeni wybulił kilka czy kilkanaście tysięcy złotych na bezpośrednie łącze z Tpnetu. Gates i Kid i tak dokładają do tego interesu z własnej kieszeni bo m/n musieli wykupić domenę.
Jeśli masz możliwość załatwienia lepszego łącza, hosta (za darmo) to poprostu zgłoś się do Gatesa lub Kida i przedstaw im swoją ofertę.

Tutaj problemem nie jest sprzęt ani typ forum tylko łącza internetowe.

Jak już Kid napisał ruch odbywa się przede wszystkim poprzez POL34 która jest za!@#istą, szybką siecią - sam jestem użytkownikiem tej sieci (tylko na uczelni gdzie studiuje, bo w domu skąd gram mam innego providera i jest dużo gorzej) i ściąganie plików z szybkością kilku Mb/s czy to z zagranicy czy to z innych zasobów POL34 i polskich MANów należy do rzeczy bardzo przyjemnych.
Tylko że dzięki naszemu mnopoliście (TPSA) bramki pomiędzy TPSA a innymi operatorami (np POL34) są bardzo wąskie - TPSA rząda za bramki niebotycznych kwot - Inaczej niż w cywilizowanym świecie gdzie ruch w punktach styku pomiędzy dużymu operatorami internetu odbywa się za darmo.
Dlatego użytkownicy Neo+, SDI, modemów, Dslów z TPsy i reszty łączących się bezpośrednio poprzez TPSA nie będą mieć zawsze tutaj komfortowych warunków. A to jest większość ludzi korzystających z netu w Polsce.

Jak już Kid wspominał wcześniej serwer stoi w firmie etak.pl która ostatnio eksperymentuje z bezpośrednimi łączami z TPSA. Po ostatnich zmianach i przenosinach serwisu, jednak większość osób odczuła poprawę w szybkości ładowania forum.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi