IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> RAM cleaner
nephit
post 20:07, 7 03 2004
Post #1

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1356

chcialbym umiescic tu kilka pytan:

1. dlaczego gra na lanie zuzywa duzo mniej pamieci niz gra po sieci? tzn jak wpisze sobie w konsoli /map oasis i zaczne grac to po zwinieciu wolfa do paska komputer chodzi mi szybko. natomiast jak gram po sieci to wszystko mi chodzi powoli.
2. troche nawiazujac do poprzedniego pytania. mam taki problem: moj brat jest fanatycznym sciagaczem filmow... dry.gif tzn ze cche zeby komp byl wlaczony 24h na dobe i takie tam... przeszkadza mi to ale jezeli bym chcial wylaczac jego p2p na czas grania to bym mial pernamentne pieklo w domu tongue.gif wiec poprostu ograniczam download i upload do minimum i pingi mam wporzadku. niestety komputer mi wolno chodzi i takze mapki et mi sie strasznie dlugo wczytuja... zazwyczaj wchodze do gry minute po rozpoczeciu. mysle ze to nie jest wina sprzetu tylko zapchanie systemu poprzez ciagle sciaganie (moj komp: celeron 2.2, geForce 5200 FX, 256 DDR nie wiem czy cos jeszcze mam podac). czy jest jakis sposob zeby ograniczyc inne programy w tle tak zeby et mial priorytet. slyszalem o programie RAM cleaner ale nie moge w necie wyszukac dokladniejszych informacji. czy ktos moglby mi powiedziec jak to dziala i czy to moze pomoc. a moze macie inne sugesteie? a moze przyczyna jest zupelnie inna?

btw. NIE prosze o porady typu 'zabij brata i wyrzuc przez okno albo wmuruj w sciane...'
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
blinkkin
post 20:47, 7 03 2004
Post #2

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

ad1) nie rozumiem o co chodzi. lan = siec.
ad2) ram cleaner i innego typu programy usuwania z pamieci niepotrzebne, nieaktywne procesy (czasami zostana resztki jakiegos starego procesu). oczyszczenie pamieci nic ci nie da w przypadku kazy czy innego programu p2p. taki program mozna napisac samemu w postaci skryptu visual basic. zawsze aktywny program zapelnia stos, jedynym wyjsciec jest wylacznie.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi