IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Uruchamianie serwera pod Windowsem, Zdalnie, na odleglosc
gnom
post 20:30, 23 05 2004
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1974

Szukam rozwiazania dla tej kwestii. Mam dostep do komputera na nienajgorszym laczu za granica. I teraz mam pytanie, czy istnieje jakis sposob na odp@!@nie serwera z konsoli ale nie tej ETowskiej tylko cos w rodzaju cmd w windzie. Moze jest jakis progz do teog? Zrobilem config na serwer , probowalem odpalci z paramtrami +set dedicated 2 +set net_port 27961 ale to i tak nic nie daje. Jedyna szansa to pomoc z Waszej strony ;]
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Go��_keNOOBie|PL
post 21:04, 23 05 2004
Post #2

Goście

jest taki sposob imo...... ale najpierw kilka kewsti kwoli wyjasnienia..

jezeli laczysz sie z kompem np winda winda w najprostrzy sposob. czyli cos w stylu ogladania zawartosci innego kompa to.... NoWay... odpalajac proga z tego kompa .. prog odpala sie na twojej maszynce...

aby operowac na kompie zdalnym, czyli odpalac progi na tym wlasnie kompie, a nie na naszym. potrzebny jest imo program remote.. dziala to na zasadzie trojanow i innych swinstw... (bardzo przydatnych do pewnego czasu) kiedys, w ten sposob lamki bawily sie najbardziej znznym trojanem NETBUSem, teraz sa programy typu remote access (gdzie juz jest jawny uzytkownik i masz dostep do szerszego zakresu dzialan), dostepne platnie, lub bezplatnie.. ale jak to w sieci bywa wszystko jest za odpowiednia cene...

ok dosc wstepu....

Q:(pytania)

co to za komp, lacze i na jakim systemie chodzi .. winda/linux ????? masz dostep przez konto shellowe, czy jak ? bo to raczej wazne info...

jezeli jest to linux, to wiem, ze nie ma problemu z postwawieniem serka.. 3a tylko odpowiednia ver linuchowa odpalic i zdalnie uruchomic... (blizsze wyjasnienie zostawiam ludziom ktorzy postawili juz nie jeden serek na tym systemie i/oraz polecam forum.. funkcja szukaj/kiedykolwiek)

Pozdrawiam i zycze powodzenia
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi