IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Problem z konwersją dema na TGA :(, Nadmiar klatek, w rezultacie zwolnienie
ArmaGedoN
post 18:33, 15 08 2004
Post #1

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 265

Problem pojawił się ostatnio, wcześniej było wszystko ok...
Nagrałem sobie 10 sekundowe demko ze strafe jumpem. Chciałem je skonwertować do avi, no więc wpisuje komende /cg_draw2d 0 i wyłanczam elementy interfejsu, po czym daje Replays i odpalam demo. Wszystko ładnie się odpala i leci, ale gdy daje F3 (u mnie kompresja do 20 FPS na sek) komp jakby się zawiesił ale pracuje... 10 sec demo konwertowało się na TGA 20 minut po czym zajmowało na dysku 2.5 GB... plików tgaxxxx.tga było około 3000 tys. a powinno być tylko 200... Jak by tego mało było to po kompresji do avi i puszczeniu filmu wszystko było w zwolnionym tempie... Czy ktoś wie co może być źle? Dodam że demo było nagrane na ETPro 3.1.0 i tam konwertowane...

Pozdrawiam ph34r.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
SzakaL
post 21:46, 15 08 2004
Post #2

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 2370

Hmm... Mialam to samo, jak kiedys chcialam zgrac pare sekund dema z gammajump2 - klatki zapisywaly sie sie jakby bylo cl_avidemo 125 czy wiecej...
Chcialam dac esc w celu anulowania, a co dziwne... Zaczelo sie zgrywac normalnie, czyli ustalone 15 -20 screenshotow na sekunde. Plikow potem bylo tyle ile powinno byc, u mnie kolo 200.
Sproboj moze po wpisaniu tego cl_avidemo, czy wcisnieciu f3 dac esc. Nie gwarantuje ze pomoze, ale sprobowac nie zaszkodzi.

Sprawdzilam raz jeszcze - dziala. Czemu tak jest - nie wiem.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi