IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> niezla oferta dla klanów, chyba najtanszy server
ballack13
post 11:14, 15 08 2004
Post #1

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 285

Natrafilem na niezla oferte serverow z holandi ( http://www.x3mservers.net/) które sa tansze od popularnego gameservers.net
otóż
za 14 slotów (oczywiscie server na pass non stop - private)

za miesiac zaplacimy 21.99 euro czyli 97.9896 zł (zalezene od kursu euro tyle wyszlo jak obliczalem)
przy 14 graczach w klanie kazdy zaplaci po 7 zl za miesiac

a jakby server wziely dwa klany np. liczace po 14 osob to po 3,5 zł
dodatkowo do kazdego servera mozna wziac za free - gratis server ts ale tylko na 8 osob (wieciej osob to doplata) ale sadze ze ten ts dobry by byl na mecze bo i tak wiecej osob nie gra na klanowce niz 6 czyli 6 plus 2 rezerwowe moga tam wejsc a na treny mozna miec drugi ts jaksi publiczny :])

podczas gdy za server 14 slotow private w gameservers.net zaplacimy 25.99 euro czyli okolo 115 zl (a darmowego ts niema )

wiec widac gdzie bardziej sie oplaca bo o polskich juz nie wspominam bo tam juz calkowicie klapa drogo :/ dry.gif

oto link do kalkulatora http://www.x3mservers.net/prices.php
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
tranx-san
post 4:51, 22 08 2004
Post #2

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

zgadzam sie z evilem.. kwestia gustu...

przyklad?

ostatnio mialem okazje rozgrywac na jednym z serwerow (x3mservers) jakis trening z niemieckim czy austryjackim klanem .. niewazne... i zdania w moim teamie byly podzielone..

ja mam neo i na tym serwerze pingi mialem w okolicach 50 z niewielkim fluxem :E
Na lagometrze maly niewielki zielony pasek bez zdupy zoltych trojkatow u gory...

natomast moj kolega z bydoszczy strasznie narzekal na jakosc serwera, aczkolwiek posiada identyczne neo+ (wiec wtf?)
drugi kolega z jakas kablowka 196kbps mial pingi w granicach 80 i tez narzekal na jakosc serwera...

nie wiem moze mam jakies ustawienia z pupy ale dla mnie te serwery sa ok, co do ceny sie nie wypowiadam bo sie nie znam, nigdy za serw nie placilem i chyba nie bede placil...

co do porownania z gameservers.net to akurat dla mnie te serwery sa takie sobie... wiekszy ping, wiekszy flux czasem pl, ale mowie...(pisze whateva) roznica jest niewielka i zapewne haczyk tkwi w ustawieniach jakie mam a tak naprawde jakos tych serwerow jest do siebie porownywalna...

dodam ze jest jeszcze jakas firma w angli ktora tez w miare po przytepnych cenach stawia niezle serwery + teamspeak a nawet niewielki clanhosting...(www+konta pocztowe) - jak znajde linka to go wrzuce...
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi