IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Filmy w ET rpo:D
Raptil
post 13:33, 11 09 2004
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 2775

Mam problem z konwertowanie pliku Dm z ET(demos krecone) na normalny plik avi.Szukam programu jezeli molglibyscie mi podac Link albo strone!!!
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
tranx-san
post 16:50, 11 09 2004
Post #2

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

omfg byl gdzies taki topic

ale zacznijmy go od nowa...

masz dwie opcje, zalezy od tego czy lubisz sie bawic czy nie:
Jezeli nie lubisz sie bawic to jest programik FRAPS. Odpalasz wtedy ten prograqmik ustawiasz sobie key odpowiedzialny za nagrywanie i odpalasz demko, po czym zgrywasz ta akcje ktora ci sie podoba do avi, pozniej sobie obrabiasz itd itd.. tylko ze fraps raczej wymaga dobrego sprzetu i jest to kojowe wyjscie.. bynajmniej wg mnie.

Jezeli masz czas i ochote odpalasz demko i robisz zrzut plikow tga na dysk bezposrednio do katalogu screenshot w etmain/etpro
Jakosc zalezy od ciebie.. robi dokladnie takie zrzuty ekranu zalezna od rozdzielczxosaci i jakosci (16 bit 32 bit)
Przyciski od f2-f5 sluza do capturingu ale roznia sie od siebie iloscia klatek na sekunde... nieskompresowane klatki .tga zajmuja dosyc duzo, wychodzi ok 30 mega na 1 sekunde filmu... dodatkowo plynnosc (FPS'y) tez sa wazne i raczej zrzuca sie pliki za pomoca 24 fps (f5) co daje najplynniejszy ruch.
Tak jak ci napisal kolega mozesz uzyc tego programu, ja osobiscie go uzywam, kompresuje na xvid/divx i pozniej dalej obrabiam juz w bardziej profesjonalnym programie..
Mozesz tez za pomoca programu Adobe Premiere zkleic klatki w avi za pomoca opcji tga sequence... i dalej obrabiac juz w adobe'ie

Osobiscie polecam ci dwa programy do rob ienia efektow i napisow.. zalezy ktory ci lepiej wpadnie do gustu.
albo:
Adobe Premiere 7
Sony Video Vegas
JA uzywalem tego drugiego, nie wiem dla mnie wydawal sie on prostszy i lepszy w uzyciu.. Adobe jak i Sony to sa programy raczej profesjonalne i trzeba sie wykazac pewna znajomoscia tematu aby ich uzywac.. jezeli chcesz nakrecic fragmovie dla siebie mozesz tez uzyc programy Pinaccle Studio ( czy jakos tak) Jest to program cos ala Windows Movie Maker jednak nie obsluguje on samych plikow tga wiec wczesniej musialbys uzyc bmp2avi
Dodatkowo jakosc filmy zalezy tez od kodeka ktorego uzywasz.. ja polecam xvida... aby zwiekszyc jakosc lub bardziej skompresowac film ustawiasz to wszystko w opcjach kodeka (opcja bitrate jest cyba najwazniejsza xvid ma domyslnie 900, zwiekszajac bitrrate jakosc skompresowanego pliku bedzie wieksza ale rowniej jego wielkosc w MB, lecz pamietaj ze przy dzisiejszych laczach nikt sie nie martwi tym ze film zajmuje 200 MB, a jezeli film ma sie podobac nie moze byc zdupy pikselozy, film ma wygladac ladnie)
Jezeli chodzi o obrobke muzyki to we wszystkich programach (oprocz bmp2avi) masz mzoliwosc edycji muzyki, takl jak pisalem to sa raczej profesjonalne programy do obrobki wideo wiec tam jest wszystko.

Na temat samego funkcjonowania programow i/lub opcjach nie ma co pisac.. jest tego zbyt duzo.. poszukaj w googlach tutoriali napewno cos znajdziesz...

Jezeli masz jeszcze jakies pytania to mozna mnie znalezc na ircu chan #wow-et

btw: nie rob postow pod postem tylko edytuj stare... bo swiety sie wkurzy i w najlepszym przypadku je pokasuje.. w nahgorszym.. ban XD
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi