IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Malo fps, Dobry komp - malo fps - HELP
DymeX
post 15:31, 8 03 2005
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3826

Elo mam problem. Miałem kompa Pentium 4 1.5 Ghz 256 Ram Geforce 2 64 Mb Windows XP i wydaje mi sie ze et chodzilo mi w miare dobrze . Teraz mam komputer Jednoprocesorowy z interfejsem ACPI Intel Celeron CPU 2.00 GHz 256 Ram Windows XP Radeon 9550 ( Directx 9.0 ) ta sama plyta glowna - nie wiem jaka - i et chodzi mi gorzej ( zreszta nie tylko et , inne gry rowniez chodza gorzej niz wczesniej ). Chodzi mi o ilosc fpsow ktore zmniejszyly sie po upgradzie. Teraz podczas duela wyciagam < 15 fps co jest bardzo wkurzajace. Czasem wyskakuje mi tez cos ze System Windows ma za malo pamieci wirtualnej czy cos. Co mam zrobic by et zaczal chodzic normalnie - co wymienic albo co zrobic bo chyba powinienem wyciagac wiecej fps w ET ( Poza walka wyciagam max 90 fps!). Potraktujcie powaznie moj problem bo rozne configi mi nie pomogly a ustawienia fastest w opcjach grafiki tez bardzo niewiele daly. Wymiane czesci potraktujcie jako ostatecznosc! mad.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Swiety
post 12:14, 11 03 2005
Post #2

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

CYTAT (DymeX @ 13:31, 8 03 2005)
Elo mam problem. Miałem kompa Pentium 4 1.5 Ghz 256 Ram Geforce 2 64 Mb Windows XP  i wydaje mi sie ze et chodzilo mi w miare dobrze . Teraz mam komputer Jednoprocesorowy z interfejsem ACPI Intel Celeron CPU 2.00 GHz 256 Ram Windows XP Radeon 9550 ( Directx 9.0 )

A wcześniej miałeś dwuprocesorowy ??? :DDD. To wszystko pewnie przez ten interfejs ACPII :DDD

Zamienił stryjek siekierkę na kijek.

Po wymianie z PIV 1,5 Ghz na Celka 2 Ghz wydajność nie powinna wiele wzrosnąć. Procek odpada.
Również 256 RAM co sugeruje mój przedmówca że jakoby było za mało (co w sumie jest prawdą bo dzisiaj jak człowiek chce se pograć w nowe gry to bez 1 GB nie podchodź do kompa) jak na potrzeby ET nie jest aż tak mało, napewno nie tak mało żeby odnotowywać jakies znaczące spadki fps.

Zostaje karta grafiki. Jaką dokładnie miałeś kartę grafiki wcześniej ? GF2MX ? GF2GTS ? GF2Ti ? to ważne bo róznica pomiędzy GF2Ti a GF2MX jest duża.
Jeszcze większa są różnice pomiędzy kartami ATI 9550.
9550SE - z tylko 64 bitową szyną
9550 - z "normalną" 128 bitową szyną (czyli teoretycznie 2x szybszy)
9550XT - ok 30 % szybszy od 9550.

Wieć jeśli wcześniej miałeś GF2Ti lub GF2GTS a teraz masz 9550SE - to jak mówiłem zamienił stryjek siekierkę na kijek. Wyrzuć jak najszybciej to 9550SE na śmietnik i kup normalną kartęgraficzną.

Jeśli wczesniej miałeś GF2mx a teraz nawet jeśli masz tylko 9550SE to nie powinno być wolniej.
Jeśli masz 9550 lub 9550 XT to raczej wszystko ? powinno być OK

A jeśli jeszcze inaczej to no cóż: przeinstaluj sterowniki, system, przeczytaj FAQ a jeśli to nie pomoże to:
popełnij samobójstwo, potnij się lub przestaw się z ET na grę w bierki, bo raczej nikt ci już wtedy nie pomoże.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi