IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Malo fps, Dobry komp - malo fps - HELP
DymeX
post 15:31, 8 03 2005
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3826

Elo mam problem. Miałem kompa Pentium 4 1.5 Ghz 256 Ram Geforce 2 64 Mb Windows XP i wydaje mi sie ze et chodzilo mi w miare dobrze . Teraz mam komputer Jednoprocesorowy z interfejsem ACPI Intel Celeron CPU 2.00 GHz 256 Ram Windows XP Radeon 9550 ( Directx 9.0 ) ta sama plyta glowna - nie wiem jaka - i et chodzi mi gorzej ( zreszta nie tylko et , inne gry rowniez chodza gorzej niz wczesniej ). Chodzi mi o ilosc fpsow ktore zmniejszyly sie po upgradzie. Teraz podczas duela wyciagam < 15 fps co jest bardzo wkurzajace. Czasem wyskakuje mi tez cos ze System Windows ma za malo pamieci wirtualnej czy cos. Co mam zrobic by et zaczal chodzic normalnie - co wymienic albo co zrobic bo chyba powinienem wyciagac wiecej fps w ET ( Poza walka wyciagam max 90 fps!). Potraktujcie powaznie moj problem bo rozne configi mi nie pomogly a ustawienia fastest w opcjach grafiki tez bardzo niewiele daly. Wymiane czesci potraktujcie jako ostatecznosc! mad.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Zduneq
post 14:55, 15 04 2005
Post #2

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 869

CYTAT (DymeX @ 14:31, 8 03 2005)
Elo mam problem. Miałem kompa Pentium 4 1.5 Ghz 256 Ram Geforce 2 64 Mb Windows XP i wydaje mi sie ze et chodzilo mi w miare dobrze . Teraz mam komputer Jednoprocesorowy z interfejsem ACPI Intel Celeron CPU 2.00 GHz 256 Ram Windows XP Radeon 9550 ( Directx 9.0 ) ta sama plyta glowna - nie wiem jaka - i et chodzi mi gorzej ( zreszta nie tylko et , inne gry rowniez chodza gorzej niz wczesniej ). Chodzi mi o ilosc fpsow ktore zmniejszyly sie po upgradzie. Teraz podczas duela wyciagam < 15 fps co jest bardzo wkurzajace. Czasem wyskakuje mi tez cos ze System Windows ma za malo pamieci wirtualnej czy cos. Co mam zrobic by et zaczal chodzic normalnie - co wymienic albo co zrobic bo chyba powinienem wyciagac wiecej fps w ET ( Poza walka wyciagam max 90 fps!).

LOL.Ktos tu sie z rozumem rozminal.Jaki sens jest wymieniac lepszy procesor(pod wzgledem wydajnosci) z mniejszym troche zegarem na cpu gorszy(pod wzgledem wydajnosci) z taktowaniem wiekszym tylko o 500mhz???? blink.gif
Ktos ci doradzal taka konfiguracje??Jesli tak to wal w leb bo STRACILES pieniadze!!!.A czy ten radek to napewno 128 bitowy??Ba moze malo tego on jest 64 bitowy i 64mb pamieci ma co?? laugh.gif Jesli tak to pogratulowac.....tylko nie wiem czego?Glupoty?chyba tak.
Ja zmienililem proca z przymusu(poprzedni udalo mi sie spalic dry.gif (athlon 2100+[czyt.1733mhz]) i przeskoczylem na D. 1,6 ghz z ktorego sama szyna(a mialem nadzie ze uda sie odblokowac pamiec L2 i zrobic z niego tanim kosztem athlona) wyciagnalem z niego 2ghz,pozostalo mi jeszcze tylko napiecie i mnoznik smile.gif.Po podkreceniu grafy(radeon 9100) na 260mhz(gpu) i 220mhz(pamiec) wyciagnalem w 3dmarku01 ok. 6800punktow(bez podkrecania grafy bylo cos ok.6400) zato na athlonie bez rzadnego krecenia grafy na wyjsciu mialem 7224punkty.Powtarazam pytanie gdzie miales glowe jak wymieniales sprzet??
CYTAT
tez ostatnio wymieniłem troche sprzętu... i teraz nie wiem czy dobrze zrobilem wydając kase :[
aktualnie mam: Athlona 1700+ (1466MHz (podkrecony na athlona 2000+ 1666Mhz)); plyte glowna ASUS A7S333 AGPx4; 512 DDR 333 (jedna kość 333 a druga 400); Radeona 9550 Sapphire (GPU: 250 Mhz; MEM: 400Mhz (podkrecony do GPU 400Mhz i Mem 500Mhz)); HDD seagate u6 series 40gb.
no i w niektorych momentach spada mi nawet do 15 fps  jak to jest mozliwe? cfg pisany pod jaknajwiększą wydajność. (przykład: stoje na oasis w cp(wyjscie), patrze w strone old city: 20-25 fps). jeśli chodzi o temperature to procek po całym dniu na chodzie (gierki kopiowanie itp itd )ma 46 stopni, grafie robiłem test na artefakty ATI Tray Tools i po dobrych 6h w et nie było ani 1 artefaktu przez 20 min testu, potem test wylaczylem.

Kolejny geniusz komputerowy........Konfiguracja calkiem spoko tylko ta pamiec.Po kiego c@#!a wkladasz pamieci 400mhz do plyty ktora tego nie obsluguje??(i nawet nie proboj sie klocic ze obslugoje bo mialem taka sama pyte do czasu az jej nie spalilem biggrin.gif ).Te 333 da sie przezyc pomimo ze pamiec POWINNA(acz nie musi) pracowac z ta sama predkoscia co szyna fsb proca(lol,w tej chwili u mnie cpu pracuje na 333 a pamiec na 266 biggrin.gif ).Kolejne pytanie serii "100 pytan do", a dokladnie jaka masz ta grafike??(dane z dupy).chodzi mi o ilopsc ramu na grafice i o ilu bitowy jest ten radeonik??.
Moja rada dla Was.KRECCIE te grafiki,proce i co tylko mozna.I dajcie rozdzielczosc w grze w dol, ja gram na 800x600(z dupy system mam i wydajnosc sporo spadla).
Bedzie edit tego posta bo mam kilka pytan do Dante# w sprawie zasilania ale to dopiero jak wroce do domu i bede mogl wrzucic screeny.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi