IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Alies czy Axis ?
Koraxis
post 19:53, 1 04 2005
Post #1

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 3101

Po jakiej stronie gracie najczęściej ? Ja kiedyś grałem tylko w Alies ale teraz wyrosłem z tej (jak się okazało) bezsensownej nienawiści do Niemców itp. Teraz gram po wszystkich stronach kiedy tylko zajdzie taka potrzeba.

A tak przy okazji:
Nienawiść do Niemców i Żydów np. podczas gry (tak tak spotkałem się z opowiadaniem kawałów o Żydach podczas gry wink.gif ) jest oznaką niedojrzałości graczy - od razu można się po tym poznać kto z nami gra. --------------------------->to tak na offtopie rolleyes.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
tranx-san
post 5:05, 16 04 2005
Post #2

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

byl taki topic tbh
byl nawet topic czy axis skacza wyzej od allies..

imo tak naprawde nie ma roznicy.. ja wam przekaze moj swiatopoglad na ten temat

Jezeli chodzi o FFA wybralbym Axis why?
- poniewaz gdy zbierze sie ekipa znajomych i gramy dla funu np 12 map campaign, a jestesmy juz lekko podpici to grajac w axis mozna kontrolowac czas grania oraz bezkarnie nabijac xp,a przeciez o to chodzi na ffa, gra na kille, contest, kto lepszy... dzieki takiej grze mozna np nabijac sobie po kolei kolejne levele...
- grajac axisami tez sie fajnie kampi alliesom respa.. np gold.. dajemy alliesom zabrac czolg a pozniej spawnrape jakich malo... 25 minut cisniecia przeciwnika w respe... maja dwa ale tylko niektorzy wiedza ze da sie to zmienic... albo bezkarne bezkarnie patrzec podczas kampy jak alliesi powoli wychodza sfrustrowani z serwera...

Jezeli chodzi o CW wybralbym Allies why?
- nie ma niczego piekniejszego (poza railem i caenem) jak upokorzyc przeciwnika i wykonac obj w jak najszybszym czasie, o to wkoncu chodzi w tej grze...
- pozatym zeby wykonac obj najlepszym sposobem jest: wybic wszystkich, przykampic respa raz lub dwa, niech przeciwnik poczuje kto panuje na serwerze i dopiero wykonac powoli obj
- w niektorych przypadkach (np supply, czy gold) mozna nie doprowadzac trucka do konca i dalej bezkarnie niszczyc wroga przy respie... nie ma niczego piekniejszego jak wjazd z mortarem czy tez pfem do respa, ladny blok i nic nie wychodzi zywe...

To byl taki podzial na gre powazna i nie powazna.. ale jezeli patrzec na to z perspektywy map, na ktorej kim lepiej mi sie gra to:

- oasis - Allies, grajac lojtem, kampienie respa puszkami, grajac engiem wykonywanie obj
- gold - Allies - nie ma nic piekniejszego niz dobre dopracowane ataki na zloto przy wyrownanych teamach, walka az milo
- railgun - Allies - trzymanie depot yarda przez caly timelimit
- battery - Axis - Pf przy rampie, albo rifla z tylu
- Fuel - Axis - lojtem bronimy zbiornikow, fajna sprawa
- Radar - Allies - dobra takta + spryt = oba radary twoje
- SD2 - Allies - rifla w ataku + masa obj do wysadzenia oO

Jak mozna przeczytac.. jezeli gram z kumplami na ffa i chce miec fun to wybiore napewno axis.. lecz jezeli gram cws na wiekszosci map... wybiore allies, bo jednak ustawienie lepszego czasu jest o wiele bardziej ekscytujace niz robienie fullholda w obronie ^^
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi