IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Problem z Radeonem 9800 Pro
parmezan
post 12:44, 18 05 2005
Post #1

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1811

Witam,
Mam problem z wyżej wymienioną kartą w ET. Mój komp to Celeron 1.7, 512MB Ramu. Wcześniej miałem gf4mx440 i w 800x600 z wyłączonymi particles, efektami atmosferycznymi 43fps trzymał. Po zmianie na tego radka fps skaczą mi z 90 do 15 i nie ważne czy to 800x600 czy 1280x1024 z full detalami, rożnica jest minimalna, koło 5 klatek. System winxp sp 2, czysty, stawiany od zera. Wcześniej grałem na Slackware i było git, ale sterowniki ati do linuxa to już kompletna porażka. Czy miał ktoś z was podobny problem?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Dante#
post 21:35, 19 05 2005
Post #2

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 2179

CYTAT
Dante ty to wszedzie widzisz zasilacz

A więc poczytał byś troche jakieś inne forum techniczne to wiedziałbyś że radeony są bardzo wymagające jeżeli chodzi o zasilacz i małe skoki napięcia mogą powodować skoki fps a już poważne skoki napięcia zwiechy i restarty i upieram się przy tym ponieważ połowa zasilaczy w zwykłych obudowach to codagony i megabajty które są najgorsze na rynku i nie nadają sie pod taki sprzęt jak Radeon 9800 + celeron. Zresztą to jest moje zdanie i nie każdy musi sie z tym godzić ja tylko podpowiadam rozwiązanie. A czepiam się ciągle zasilacza bo jest na tym forum już dużo tematów o wydajności radeonów.

A co do twojego problemu słyszłem o wielu przypadkach gdzie et trzyma ledwo 70 fps na Radku 9600 i nie zależnie od poziomu detali jest to raczej spowodowane tym ze silnik q3 nie za bardzo lubi radeony. lub może być to spowodowane ogólną konfiguracją sprzętu. Zreszta et nie jest to gra za dobrze dopracowana i wątpie czy silnik gry przeszedł pełną optymalizacje. Skoro inne gry śmigają aż miło to raczej jest to tego wina. Może zobacz inne gry na tym silniku (q3,CoD, Medal of honor:AA) i oceń wydajność karty na tej podstawie.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi