IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Celeron 1.7, jak podkrecic?
ReiL
post 15:26, 19 05 2005
Post #1

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3284

witam mam pytanie jak podkrecic celerona 1.7 wiem ze sie da http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/cel...eron_17ghz.html tylko jak to zrobic zeby podkrecic szyne fsb do 118 i Vcore do 18,9V??Mysle ze duzo by mi to dalo ostatnio zmodowalem karte radka 9550 na 9600pro(zmiana biosu) ale procka nigdy jeszcze nie podkrecalem do tego celeronki ponoc ciezko sie kreci(w amd kumpel przelozyl zworke i z 2,5 zrobil mu sie 3,2:/)dlatego bardzo bym byl wdzieczny za jakis krtki opis i kilka rad...aha i jakie chlodzenie mam zastosowac jak juz podkrece(przy waszej pomocy:))
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Zduneq
post 18:58, 4 06 2005
Post #2

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 869

Hmmmm.I ktos tu nie umie czytac!!!Napisalem przeciez ze krecilem SZYNA nie mnoznikiem bo jest ZABLOKOWANY a szyne fsb moge sobie zmieniac do woli:P Wiec nie wciskaj mi tu sciemy ze nie da rady.Jakbys choc troszke grzebal i czytal te twoje tweakpcl to bys wiedzial ze mozna na 3 sposoby krecic proca:szyna fsb,mnoznik(tu mozna jeszcze mixowac szyne z mnoznikiem) i napieciem.A nie przepraszam jest kolejny sposob na podkrecenie proca z nizszej polki.Jak ktos ma szczescie to trafi takiego ktorego niewielka ingerencja mozna przerobic na P czy A z C lub D(odblokowac pamiec tak na marginesie,tylko z tego co mi wiadomo to z C. jest ciezko bo Intel nie zostawia potencjalu).Nie krece proca napieciem bo nie zarabiam a starzy nie byli skorzy kupowac mi co kilka miesiecy cpu.Nie krece tez mnoznikiem z tej samej przyczyny,ale moj braciak umie odblokwac i gdyby tego durona dalo sie odblokowac to byly athlon.Zostaje wiec mi SZYNA FSB ktora moge regulowac,wiec krece ile sie tylko da.
Podaj mi prosze jak sie nie znam na overlockingu genialne przyklady?Wiem ze da sie krecic mocno PIV.Moj braciak przekrecil go ok.1ghz blink.gif wariat,tylko ze on ma pieniadze zeby sie w to bawic,a ja nie.Celerony zawsze mialy slaby potencjal tyle.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi