IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Ktora karta bedzie lepsza, GF 6600 vs Radek 9800pro
shela
post 13:50, 18 07 2005
Post #1

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 687

po opisie tematu odpowiedz wydawalaby sie prosta .. jednak problem nie jest tak prozaiczny jakby sie moglo wydawac na pierwszy rzut oka.

wiec mam do wyboru 2 karty

GF 6600 firmy gigabyte, agpx8, 256 ram, 128bit
oraz
Radeon 9800pro, agpx8, 128 ram, 256 bit

obie kart sprzetowo wspomagaja DX9 itp itd. .. generalnie jesli chodzi o osiagi to sa porownywalne i stoja na tym samym poziomie (sprawdzilem). jednak chodzi mi o karte na przyszlosc. GF6600 ma wiecej ramu jednak magistrale ma tylko 128bit co moze w pozniejszym czasie spowodowac powstanie waskiego gardla, radek ma mniej ramu, jednak 256bit na magistrali. wiadomo, ram nie zawsze jest potrzebny, a nie ma sensu tworzyc tez waskiego gardla. GF jest konstrukcja wiele nowsza jesli chodzi o zastosowane technologie wiec mam spory dylemat i prosze o konkrety, a nie wypowiedzi w stylu, GF bo jest lepsza, albo radek bo GF posysaja. prosze o sensowne argumenty. nadmienie ze karty cenowo roznia sie jedynie o 30zl wiec to zadna roznica.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
shela
post 18:15, 18 07 2005
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 687

porownanie nie zupelnie dotyczy tego gf o ktorego mi chodzilo, ale jednak daje troche do myslenia ... w zasadzie zmienia sie wylacznie ilosc ramu jesli chodzi o GF, wiec test jest w miare obiektywny...wlasnie radeon ma jeden, baaardzo wielki + ... 256bit na szynie ... bo doglebnym przejrzeniu testu jestem obecnie za radeonem, jednak czekam dalej na sugestie
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi