IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> łącze a ping...
Edi
post 19:42, 16 05 2005
Post #1

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1335

Mój problem polega na wysokich pingach...
Bardzo mozliwe, że nasza sieć osiedlowa jest przeciążona bo masa głupków ściaga jakieś niepotrzebne badziewa z p2p:/ a do tego nasz admin to baran, lamer itd.
Jak ja cos ściągam to wyciągam max 24Kb; ale tuż po skończeniu ściągania odpalam gierkę a tam ping=999 i normalnie krew mnie zalewa!!!

Stąd moje pytanko: czy mozna utworzyc jakiś "tunel" przez który miałbym stałe, wymuszone powiedzmy te 15-20Kb??

Jeśli to coś pomoze to powiem, że nasz serwer składa się z nata, dns'a i oczywiście firewalla czy jak mu tam... a do domku jestem podłączony kabelkiem>>> netia>serwer>vdsl>lan>moje pudło

PLis pomóżcie... v44&thx

Ps. do admina, sorki za zdublowanie tematu... musiałem;)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Swiety
post 23:32, 5 08 2005
Post #2

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

CYTAT (conish @ 21:11, 5 08 2005)
Za calym szacunkiem Swiety... Ale gdyby babcia miala wasy to by byla dziadkiem. Nie uwazasz, ze sytuacja o ktorej mowisz dzis nie ma przelozenia (lacza w polsce sa juz wystarczajaca dobre i dostepne). A tunel dzis ma zastosowanie (w wiekszosci) w przypadku zablokowanych portow i generalnie tworzy lagi wtedy gdy ich nie trzeba tworzyc?

Zgadza się, że tunel będzie generował dodatkowy ping ale to jest niczym w porównaniu z problemami mam ping 999. Zresztą zależy gdzie ten tunel stoi i jak jest zrobiony.

A co do jakości łącz w Polsce to wystarczy popatrzeć na te forum. Nadal masa ludzi ma problemy typu "mam 999" i nie zawsze wynika to z poblokowania portów.
Tyle tylko że kiedyś to 1 na 10 miał dobry ping a obecnie 10 na 100 ma niedobry ping - problemy te same. Procentowo mniej, ilościowo więcej.

Dobre łącza są w Polszcze dostępne ale nadal dla sporej grupy ludzi albo są za drogie, albo mieszkają gdzieś w jakimś pipidówku gdzie ledwo prąd dochodzi nie mówiąc już o internecie, albo pozakładali se jakieś sieci osiedlowe z kablami wiszącymi pomiędzy blokami, albo "kupili se interneta" po okazyjnej cenie od pana Henia który wcześniej handlował kartoflami ale stwierdził że bycie "prowajderem" jest trendy i można coś zarobic.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi