IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> łącze a ping...
Edi
post 19:42, 16 05 2005
Post #1

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1335

Mój problem polega na wysokich pingach...
Bardzo mozliwe, że nasza sieć osiedlowa jest przeciążona bo masa głupków ściaga jakieś niepotrzebne badziewa z p2p:/ a do tego nasz admin to baran, lamer itd.
Jak ja cos ściągam to wyciągam max 24Kb; ale tuż po skończeniu ściągania odpalam gierkę a tam ping=999 i normalnie krew mnie zalewa!!!

Stąd moje pytanko: czy mozna utworzyc jakiś "tunel" przez który miałbym stałe, wymuszone powiedzmy te 15-20Kb??

Jeśli to coś pomoze to powiem, że nasz serwer składa się z nata, dns'a i oczywiście firewalla czy jak mu tam... a do domku jestem podłączony kabelkiem>>> netia>serwer>vdsl>lan>moje pudło

PLis pomóżcie... v44&thx

Ps. do admina, sorki za zdublowanie tematu... musiałem;)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
RazoR
post 13:29, 6 08 2005
Post #2

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3303

W tym temacie mówimy o dwóch tunelach...
Pierwszy to ten "prawdziwy" o którym pisaliście wyżej, a drugi "tunel", tak naprawde powinienem nazywać się kolejkowanie pakietów na serwerze. Nazywałem to tunel bo tak mi sie podobało biggrin.gif , ale obie te rzeczy nie mają nic wspólnego wink.gif

W tym całym kolejkowaniu pakietów chodzi o to żeby nadać pierwszeństwo naszym pakietom, a dokładnie pakietom z portu et(27960?). Jeśli mamy zapchaną sieć i wszyscy użytkonicy wysyłaja wiecej niż wynosi maksymalny upload łacza serwera to wszstyko czeka w kolejce, w tym nasze dane z et, które czekać nie mogą, ale muszą wink.gif
Za to pakiety od innych userków nie musza być tak szybko dostarczane(chyba, że grają oni w gry itp). I teraz jeśli dobrze znamy swojego admina i jest on naszym przyjacielem na dobre i na złe laugh.gif to go prosimy żeby nam dał te pierwszseństwo pakietów na portach et. Jeśli się zgodzi to nasze informację bedę obsługiwane bez kolejki. Dla innych uzytkowników sieci wzrost pingu będzie nie znaczny, bo et mało wysyła-32 kbps? raczej nie więcej...

O to właśnie mi chodziło pisząc "tunel"...
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi