IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Problem z łączem.
Marycha
post 18:36, 2 10 2005
Post #1

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 4289

Witam!
Mój problem jest bardzo powszechny, aczkolwiek nie znalazłem dla niego rozwiązania. Pojawił się kilka dni temu. Gram około 15 minut bardzo komfortowo i przyjemnie z pingiem poniżej stu. W pewnym momencie gry mam laga, ping 999 i gra zatrzymuje się jakby ktoś wpisał komendę "/pause". W takim wypadku mogę wyłączyć grę i połączyć się znowu z serwerem jednak to nie za bardzo mi odpowiada. Dziwne jest to, że po połączeniu się ponownie mam nadal ping poniżej stu i po tych piętnastu minutach znów takiego laga. Czasami zdarza się też, że po próbie ponownego połączenia "Awaiting Connection" pisze w nieskończoność. Wtedy minimalizuję grę i łącze się drugi raz (mam odpalone dwie gry) i drugą grą już wszystko wczytuje się jak należy (tymczasem w pierwszej ciągle widnieje "Awaiting Connection"). Robiłem już skan kilkoma dobrymi programami antywirusowymi, sprawdzałem ustawienia firewalla oraz reinstalowałem grę. Podczas tego laga na lagometrze gry w górnej części pokazuje się żółte tło (jest cały zapełniony na maks), a w dolnej malutki zielony szlaczek na samym dole. Posiadam łącze osiedlowe, Windows XP SP2 oraz program avast!.

Tutaj wygląd lagometra:
grafika zapastowana przez użytkownika

Nie przeszkadza mi to w grze na serwerach publicznych, ale robione co jakiś czas przerwy na ponowne odpalenie gry bardzo przeszkadzają w meczach klanowych.
Jeżeli ktoś wie co zrobić, może mi opisać na czym polega ten lagometr gry i co pokazuje lub/i ma jakieś sugestie proszę o odpowiedź.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
st4rf!sh
post 10:41, 4 10 2005
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 4730

moze sa to tylko przejsciowe klopoty? ja mialem pare miesiecy temu podobny problem (brak serwow, awaiting connection w nieskonczonosc), i nie wiedzialem ocb z tym ;/ ale samoczynnie po okolo 3 tygodniach wszystko wrocilo do normy ;o
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi