16:54, 1 10 2005
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 21 Dołączył: 29-09-2005 Nr użytkownika: 5016 |
:)witam na początku wszstkich tych którzy zainteresowali sie tym postem, nie znalazłem odpowiedzi na mój problem w archiwum tego forum(może zle szukałem), oto mój problem, nie jestem pewnien ale występuje chyba od zawsze czyli od momentu kiedy zacząlem grać w ET, chodzi o serwery z PB, kiedy wchodzę na taki zawsze na pocztku mapy tnie mi sie gra,
|
|
|
|
![]() |
18:55, 4 10 2005
|
|||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
To jest własnie twój problem - lagi - widocznie twoje neo 128 jest za słabe (chociaż są miasta w których na neo 128 da się spokojnie grać). Jak wchodzisz na serwer ET twoja gra wymienia pewne informacje z serwerem PB. Ponieważ łącze ci się tnie to w momencie wymiany info z serwerem PB tnie ci się gra. Jak zoptymalizować łącze ? Przeczytaj np FAQ lub przyklejone topiki na forum technicznym. Niestety nie opisałeś dokładnie jak działą twoje łącze i nie podałeś tego (gdybyś przeczytał faq to pewnie byś podał). Więc nie wiemy jaki masz ping, ile masz packetlostów, jaki masz transfer itp do różnych serwerów. Zakładając że masz to wszystko lub część do dupy to: 1) Możesz interweniować w TPSA w celu poprawy łącza (tak by było najlepiej ale z reguły tak jest najtrudniej) 2) Możesz wykupić większą wersję Neo (np 512 lub 1024) 3) Możesz zmienić swojego providera (TPSA) na innego (jednak niekiedy ciężko znaleść lepszego providera niż TPSA) |
||
|
|
|||
lukasujab Tnie się gra na serwerach z PB, zaraz po wejściu 16:54, 1 10 2005
Marycha Prawdopodbnie masz zainstalowane dodatkowe configi... 11:07, 2 10 2005![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |