18:36, 2 10 2005
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 194 Dołączył: 18-05-2005 Nr użytkownika: 4289 |
Witam!
Mój problem jest bardzo powszechny, aczkolwiek nie znalazłem dla niego rozwiązania. Pojawił się kilka dni temu. Gram około 15 minut bardzo komfortowo i przyjemnie z pingiem poniżej stu. W pewnym momencie gry mam laga, ping 999 i gra zatrzymuje się jakby ktoś wpisał komendę "/pause". W takim wypadku mogę wyłączyć grę i połączyć się znowu z serwerem jednak to nie za bardzo mi odpowiada. Dziwne jest to, że po połączeniu się ponownie mam nadal ping poniżej stu i po tych piętnastu minutach znów takiego laga. Czasami zdarza się też, że po próbie ponownego połączenia "Awaiting Connection" pisze w nieskończoność. Wtedy minimalizuję grę i łącze się drugi raz (mam odpalone dwie gry) i drugą grą już wszystko wczytuje się jak należy (tymczasem w pierwszej ciągle widnieje "Awaiting Connection"). Robiłem już skan kilkoma dobrymi programami antywirusowymi, sprawdzałem ustawienia firewalla oraz reinstalowałem grę. Podczas tego laga na lagometrze gry w górnej części pokazuje się żółte tło (jest cały zapełniony na maks), a w dolnej malutki zielony szlaczek na samym dole. Posiadam łącze osiedlowe, Windows XP SP2 oraz program avast!. Tutaj wygląd lagometra: Nie przeszkadza mi to w grze na serwerach publicznych, ale robione co jakiś czas przerwy na ponowne odpalenie gry bardzo przeszkadzają w meczach klanowych. Jeżeli ktoś wie co zrobić, może mi opisać na czym polega ten lagometr gry i co pokazuje lub/i ma jakieś sugestie proszę o odpowiedź. |
|
|
|
![]() |
1:58, 17 10 2005
|
|||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Taka wypowiedź nie daje gówna. W 99% przypadkach jest właściwa. Jest nawet bardzo właściwa bo nikt na tym forum nie bedzie sie zajmował konfiguracją i budową sieci poszczególnych ISP oraz opierdzielaniem poszczególnych IPS za błędy w tej konfiguracji i budowie. Zresztą w większości przypadków to nie błędy tylko celowe działanie. |
||
|
|
|||
Marycha Problem z łączem. 18:36, 2 10 2005
st4rf!sh wg mnie te problemy nie wynikaja z oprogramowania,... 21:27, 3 10 2005
RazoR CYTAT
wg mnie te problemy nie wynikaja z oprogram... 22:02, 3 10 2005
Marycha Niestety po formatowaniu komputera jest to samo. W... 22:53, 3 10 2005
st4rf!sh moze sa to tylko przejsciowe klopoty? ja mialem pa... 10:41, 4 10 2005
piterk2 Cześć mam bardzo podobny problem i nie wiem co z... 10:34, 16 10 2005![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |