IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> ETPro Guid i PB Guid taki sam, ale brakuje czasami ETPRO Guid
shalashaska
post 12:35, 9 11 2005
Post #1

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Zbanowany
Nr użytkownika: 3862

grafika zapastowana przez użytkownika

Obrazek ten przedstawia jedną osobe grającą w ET.Wszystkie pola wymazałem.Wszędzie ma takie same numery PB Guida i ETpro Guida,ale zastanawiam sie dlaczego w nie których pozycjach brakuje mu ETpro Guida.Czy ktos może mi to wytłumaczyć?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
ETPleja
post 23:41, 14 11 2005
Post #2

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3931

Witam
Zaciekawił mnie ten temat, głównie z powodu tego, że sam mam 'Unknown' zamiast guida, jak się wpisze '/guids' lub '/cheaters'. Dokładnie to wygląda tak:

nr nick [unknown] [win32]

Fakt, że X ma unknown zamiast guida dla przeciętnego naba oznacza, że X czituje. Ja np. często jestem oskarżany o czity z tego powodu (m. in. na serwerze ABISAL), przy czym oskarżyciele nie zadają sobie trudu, żeby sprawdzić co to oznacza (np. na forum etpro). W przekonaniu, że czituję dodatkowo utwierdza adminów fakt, że zwykle mam powyżej 40 acc (czasami grubo). Zwykle jak biję admina, razem z dwoma innymi nabami to dostaję kicka. Łatwiej sobie wytłumaczyć to, że jest się pobieranym tym, że przeciwnik czituje, niż że ma się warzywnego skilla...

Apel do łowców czitów (szczególnie do członka klanu Abisal ExtraDD, który twierdzi, że wie o czitach wszystko, a gówno wie =) ), dwa razy zastanówcie się kogo oskarżacie o czity. Ja rozumiem, że jak jest napisane CZERWONYMI literami przy win32, że ktoś czituje to wtedy robi to na 100% (jedyna sytuacja, kiedy można być pewnym, że ktoś odpalił hacka). Ale jak jest unknown przy guidzie, to najpierw należałoby sprawdzić co to oznacza. Szczególnie, że twórca etpro, bani, pisał na forum, że GUIDY NIE SĄ JESZCZE POPRAWNIE OBSŁUGIWANE PRZEZ ETPRO (dlatego m. in. śmieszy mnie, że cb wymaga wpisywania guidów. Kolejny przykład, że guidy nie nadają się do rozpoznawania fejków, to fakt, że wszyscy na widnozie 98 mają ten sam guid...). A jak się nie ma pojęcia o hackach, to należałoby wejść na spekta, nagrać demko i wysłać do kogoś kompetentnego (np. pb), a nie kopać z serwa.

-->conish

"edit:
No i cos jeszcze wyszukalem... Guid moze byc unknow jesli plyta glowna ma chip intel845 lub... masz do czynienia z cheaterem... "

Mogę wiedzieć, gdzie to znalazłeś?

EDIT: Byłbym zapomniał... po odpowiedniej przeróbce, guid może wyglądać jak się chce, np. '1333333333333337' =). IMO bani zamiast gadać, że etpro nie obsługuje jeszcze guidów, powinien w ogóle je na razie ukrywać, bo robią więcej złego niż dobrego...
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi