IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Kącik Filmowy, co ogladales ostatnio ?
AciD
post 6:24, 27 12 2003
Post #1

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 488

Proponuje zalozyc topic, w ktorym ludzie moga pisac o filmach ktore ostatnio widzieli, moze bedzie czesto updatowany i przebije ten o cziterach biggrin.gif

Ja ostatnio widzialem:
-Underworld : niezly film, nawet wart pojscia do kina, troszke imho mniej akcji niz sie spodziewalem, ale wypasnie zrobiony i dynamiczna fabula.
-Kill Bill : kolejny klasyk mistrza Tarrantino... nic dodac nic ujac... troche beki i duzo krwi...
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
nephit
post 12:45, 29 12 2005
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1356

Poniewaz mi sie troche nudzi, odkopalem topic sprzed roku zeby podzielic sie z wami niedawno obejrzanymi pozycjami.

Transporter 2 (2005, 87min, Francja/USA, Akcja)
Podobnie jak w jedynce, bohaterem jest oferujacy swoje uslugi kierowca, specjalizujacy sie w przewozeniu wszystkich i wszystkiego. W czesci drugiej zaplatuje sie w afere porwania dziecka prezydenta.
Bardzo przyjemny film, nie wymaga myslenia (>=d). Duzo efektow, dobra muzyka. Jak na film o kierowcy, nie ma tam zbyt wielu poscigow, jednak te pokazane sa calkiem niezle. Wiecej jest natomiast scen walki, raczej w stylu Jackiego Chana (20 vs 1). Produkcja z dobra dawka humoru, nie moge powiedziec zeby trzymalo w napieciu ale przypadl mi do gustu.

Into the blue (2005, 110min, USA, Akcja)
Film opowiadajacy o grupie nurkow wpadajacych w klopoty z kartelem narkotykowym.
Bardzo podobala mi sie obsada. Wielu dobrych akto... dobra nie bede ukrywal. Podobala mi sie Jessica Alba biggrin.gif . Jej fani na pewno sie nie zawioda ;]. Wracajac do aktorow to fajny byl tez Paul Walker (gral w fast&furious 1,2). Kolejna sprawa to swietne scenerie. Film, krecony na Bahamach, obfituje w wiele ujec pod woda co wprowadza bardzo przyjemny klimat. Jezeli chodzi o sama akcje i fabule to nie byly dzielem sztuki, jednak rozwijaly sie w przyzwoitym tempie, wiec nie byl to film przyrodniczy o rybkach. Podsumowujac, film dostarczyl mi dwoch godzin dobrej zabawy i na pewno nie zaluje, ze go sciagnalem.

Jezeli ktos lubi sciagac seriale z netu to polecam Losta. Teoretycznie podstawa fabuly jest katastrofa samolotu pasazerskiego na bezludnej wyspie. Jednak moge kazdego zapewnic, ze wyobraznia tworcow nie konczy sie na etapie Toma Hanksa zaprzyjazniajacego sie z pilka plazowa.
Obecnie pierwszy sezon leci w TVP1, co tydzien dwa odcinki (nie wiem skad tvp ma kase na wykupienie tak wysoko ocenianego serialu, w tak krotkim czasie po jego produkcji i emitowanie w tak duzym nakladzie - 2 odcinki). Jednak ja wole slyszec oryginalny podklad a nie jakiegos plebejskiego lektora ph34r.gif . Druga zaleta sciagania z netu jest to, ze po sieci krazy juz drugi sezon.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi