IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Jaka myszka i jaka podkładka, Najlepsza z tych dwóch ?
Zikmu
post 22:46, 26 05 2006
Post #1

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 4472

Postanowilem zmienic temat i zapytac sie was o dwie rzeczy a mianowicie: Jaka podkladke polecacie bardziej Steelpad QcK czy Corepad Eyepad ? i Jaka myszke: Revoltec LightMouse Precision czy A4-tech X-718F? I jaka konfiguracja sposrod tych komponentow bedzie dobra ? Prosze byscie uzasadnili wasza propozycje.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Zduneq
post 23:33, 28 09 2006
Post #2

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 869

Jeżeli ograniczasz wybór tylko do tych 2 myszy to dla mnie zdecydowanie lepszą propozycją jest A4-tech X-718F.Dlaczego?Po pierwsze jest przystosowana dla ludzi praworęczynych(z Twojego postu wygląda na to iż mankutem nie jesteś.Po co mańkutowi mysz dla praworęcznych? blink.gif ) a nie jest uniwersalną myszą.Będzie lepiej leżała w dłoni.Po 2 diody użyte w jej budowie czemuś słuźą a nie tylko bajerowi jak to piszą na stronie sklepu internetowego "Dodatkowo rolka myszki podświetlana jest na kolor niebieski jak również logo z tyłu, które zmienia kolory"Pytam się na kiego wała taka pierdoła?Mój gryzoń nie ma ani jednej diody.(Wogóle mój gryzoń musi być bez ogona biggrin.gif ).Sprawa 3 i dla GRACZA najważniejsza.Rozdzielczość.Propozycja 1 ma "zaledwie" 800 dpi(Mój poprzedni gryzoń miał 400dpi i rzadko udało mi się uzyskać efekt akceleracji wstecznej,przypuszczam że na 800 pewnie prawie nie wystgępuje,aczkolwiek model A4tech'a ma rozdzielczość nawet do 2000 dpi.A kosztuje podobnie.Po 4 ma programowalne klawisze co naprawdę urzpyjamnia życie.Sam mam A4tech'a Navigator Opto Radio 518 TU MASZ LINK .
Ja ją sobie chwale wielce.
Co do podkładki...Tu dużo nie pomoge, bo nie uważam że podkładka może dużo zmienić,prędzej dobre ślizgacze kupić niź wydawać "kupe" pieniędzy na podkładke,ja sam np. używam takiej za 5?6 zl? laugh.gif i jest gitara.
Pozdro
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi