IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Neostrada do 15 lutego, rezygnacja z umowy bez żadnych kar.
Swiety
post 22:57, 8 02 2007
Post #1

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

O tym już chyba większość wie i to jest w sumie niepowtarzalna okazja wydymania monopolisty który wcześniej dymał nas.

Parę faktów - Neostradę po zrezygnowaniu odetną wam prawie natychmiast (moze być conajwyzej kilkudniowy poślizg na odłączenie) - fajnie - bo jak normalnie rezygnuje się z neostrady np po wygasnięciu umowy to telekomuna jeszcze na siłę was uszczęsliwią nią przez miesiąc plus okres do końca miesiąca (za który płacicie)
Dlatego jeśli chcecie wypowiedzieć umowę to zawsze wypowiadajacie ją conajmniej z miesięcznym wypowiedzeniem (nie dotyczy przypadku 15 lutego 2007).

Jeśli zrezygnujecie z neostrady teraz to nie bedziecie mogli korzsytać z "promocji" telekomuny. Oferta promocyjna dotyczy tych którzy nie mieli neostrady przed listopadem 2006 r.
Albo czekacie na nową promocję (licząć się z tym że przez jakieś 2 miesiące bedziecie bez netu - ja przeboleję i wybiorę ten wariant bo oprócz neostrady mam dostep do lokalnej trochę kiespkiej sieci to sie przemęczę) albo zawieracie umowe na czas nieokreslony (płacąc około 50% więcej niż niepromocyjna oferta) i po 2 miesiącach ją zrywacie jak wejdzie nowa promocja (rozwiązanie wątpliwe bo nowa promocja może też dotyczyć tylko tych którzy nie mieli neostrady przed dniem x)

Ewentualny taki myk jaki stosowałem - jeśli komuś nie zależy na stałym numerze linii stacjonarnej (bo np używa wyłącznie komórki a linię stacjonarną ma tylko pod neostradę) to zamawia drugą linię telefoniczną i rezygnuje z poprzedniej. Dostaje nowy numer. Przychodzi monter i mówi że nie da się bo trzebaby ciągnąć nowe kable itd. Ale wy mówicie - weź pan odłącz ten stary numer w pizdu i podłączaj nowy na tym samym łączu (macie wtedy tylko 1 numer ale płacicie za 2 ale tylko przez miesiąc bo przecież na stary numer wymówiliście umowę).
I na takiej "nowej" linii możecie bez problemu korzystać z promocji bo na papierze nigdy nie była na niej zainstalowana neostrada.

No i pamiętać jeszcze że jak kończy się umowa na czas określony to miesiąc przed jej wygaśnięciem dobrze ją wymówić bo telekomuna bez żadnego ostrzeżenia (ale zgodnie z umową i prawem) umowę na czas określony zmienia na czas nieokreslony co wiążę się z reguły z abonamentem droższym o 50%.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
jarpen
post 20:35, 11 02 2007
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3186

ja sie chyba zdecyduje ze wzgledu na to, ze jak mam neo w tepsie to musze miec abonament godzina za darmo, tyle ze w c@#! sie on nie oplaca /przynajmniej dla mnie/, a jak bede mial neta z netii to bede mogl sobie zmienic na socjalny
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi