IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Upgrade kompa + nowe (stare?) problemy
st4rf!sh
post 10:19, 23 02 2007
Post #1

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 4730

Witam. Spróbuję po kolei opisać mój problem i jego historię, gdyż jest z deczka zawiły :D Otóż do środy, gdy miałem jeszcze starego procka, płytę i ram, wszystko było mniej więcej ok. Mniej więcej dlatego, że kiedyś zmieniłem se picmip z 1 na 3, grając tak nie było problemów. Jednakże po pewnym czasie, gdy chciałem grać na picmip 0 (tylko taka zmiana w cfg) automatycznie podczas gry pokazywała mi się krew (dużo krwi :) ), a ekran trzęsł się w górę / w dół za każdym razem, gdy ktoś we mnie strzelał (i trafiał). Nie wiedziałem jak zniwelować ten efekt, więc z powrotem ustawiłem w cfg picmip 3, po czym wszystkie (krew i trzęsienie ekranu) problemy ustąpiły. W środę, po doprowadzeniu systemu do stanu używalności, uruchomiłem et i zauważyłem pewną dziwną rzecz. Otóż mam config 'read only' (gdyż mam tam skrypty, które nie wiem czemu znikają po pierwszej grze, gdy cfg nie jest tylko do odczytu), który to uruchamiając się zmienił ustawienie r_picmip z 3 na 1 :c Patrzyłem, w cfg nadal mam seta r_picmip 3, jednakże po uruchomieniu konsoli jest picmip 1. I w tym momencie powracają stare problemy: krew (już wyłączona) i te nieszczęsne trzęsienie się ekranu :/ Czy może ktoś wie jaka komenda za to (wyłączenie tego efektu) odpowiada? Próbowałem kilku, ale żadna nie okazała się słuszna... Albo dlaczego nie mogę z poziomu cfg ustawić r_picmip 3? W czasie gry da się tak zmienić, jednakże po vid_restart problemy nie znikają... Być może wina leży poniekąd po stronie karty grafiki, gdyż wcześniej miałem płytę główną z AGP x4, a teraz mam x8, więc może coś się zmieniło w ustawieniach karty i nie pozwala na rozmytą grafę? Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże :)
Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
st4rf!sh
post 19:56, 23 02 2007
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 4730

Zmieniłem płytę, procka, ram, no i dokupiłem też nowy hdd (ale wątpie aby miał coś z tym wspólnego). Grafika jaka była, taka została. Co do sterowników, to wcześniej miałem detonatory 84.21, a teraz zainstalowałem 93.71, więc to może one blokują rozmycie tekstur biggrin.gif Próbowałem też inne cfg (mające r_picmip 3), to zawsze, gdy uruchamiam jakąś mapę i w konsoli sprawdzam wartość r_picmip, jest 1. Wygląda to tak, jakby et "broniło" się przed tym picmipem 3 w cfg i na siłę zmieniało na 1 :/ btw. jaka opcja w ustawieniach karty grafiki może odpowiadać za rozmycie tekstur (a przez to odpowiadać r_picmip 3 w et)?
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi