IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Jak grają na meczach klanowych?, Czym się różnią klanówki od FFA ?
marmo
post 14:32, 3 11 2003
Post #1

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 414

powiedzcie mi jak to wyglada.... jak sie spotkacie na meczu (jestem bezklanowy)
mecze, turnieje gracie na standardowych mapkach?
czy sa jakies zakazy i nakazy np. co do software'u, bo Aiven na gg powiedzial ze w klanach graja z TS2... troche mnie to zdziwilo... chyba to zupelnie inna (latwiejsza gra)... niz bez kontaktu glosowego
caly pic polaga chyba na tym zeby znac sie i rozumiec bez pomocy takich gadzetow... strategie chyba tez mozna dopracowac na 6 mapkach....

czego jeszcze uzywacie?
czy w meczach ustalone jest kto jest Axis a kto Allies czy losujecie?
Czy po jednej rozgrywce sie zmieniacie???

pytam z ciekawosci:)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Usagi
post 15:53, 3 11 2003
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 210

QUOTE (marmo @ 12:32, 3 11 2003)

powiedzcie mi jak to wyglada.... jak sie spotkacie na meczu (jestem bezklanowy)

roznie, czesto dupnie, czesto wesolo wink.gif

mecze, turnieje  gracie na standardowych mapkach?

standartowe + (nie jestem pewny) base, moze w najblizszym czasie nachteinbruch

czy sa jakies zakazy i nakazy np. co do software'u, bo Aiven na gg powiedzial ze w klanach graja z TS2... troche mnie to zdziwilo... chyba to zupelnie inna (latwiejsza gra)... niz bez kontaktu glosowego

teamspeak jest ogolnie wskazany, dzieki niemu komunikacja wewnatrzklanowa jest duzo lepsza... oczywiscie przydalby sie jakis respawntimer, zeby podawac reszcie zalogi, kiedy wrog ma respawna + odpowiednio rasowane konfy ze zgodnoscia z zasadami cb.

caly pic polaga chyba na tym zeby znac sie i rozumiec bez pomocy takich gadzetow... strategie chyba tez mozna dopracowac na 6 mapkach....

wlasnie caly pic polega na tym ze oba klany maja TS i strategie na dana mapke. wygrywaja silniejsi/z mniejszym pingiem/lepsza strategia/lepszym zgraniem. a tego w jeden dzien nie mozna osiagnac.

czego jeszcze uzywacie?

czasem ktos zapoda muzyke na TS, czasem do rozmowy wlaczy sie czyis pies szczekajacy nieopodoal. uzywamy komorek przed meczem, coby sie ludzie pojawili etc wink.gif

czy w meczach ustalone jest kto jest Axis a kto Allies czy losujecie?

czesto wyzywajacy (zapraszajacy na tren) jest gospodarzem i on wybiera. kwestia ustalen. na poison cup byl wprowadzony jakis pojedynek na noze, smieszna sprawa, ale niestety srednio wypalila.

Czy po jednej  rozgrywce sie zmieniacie???

na sw... oczywiscie. w ogole to sa dwa glowne (znane?)sposoby prowadzenia meczu na stop watch
1) Druzyna A atakuje druzyne B na mapie X, ustalajac dany czas
Druzyna B stara sie pobic czas ustalony przez druzyne A na mapie X
Druzyna B atakuje druzyne A na mapie X, ustalajac dany czas
Druzyna A stara sie pobic czas ustalony przez druzyne B na mapie X
2) praktycznie ten sam, tyle ze dwa ostatnie punkty roznia sie mapka (np podczas trenow jeden klan wybiera mapke ktora chce "atakowac" i drugi klan wybiera mapke ktora chce "atakowac". wtedy jest atak/obrona ustalonego czsau na mapie X, pozniej obrona/proba pobicia czasu na mapie Y

pozdrawiam

Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi