IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Ustawienia grafiki ciągle się resetują...
KoloKarolo
post 14:47, 29 04 2007
Post #1

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 7806

Mam problem z ustawieniami grafiki, ustawiam na fastest (czy cuś ;] ) i moge grać ale gdy wylaze grę i uruchomi ja ponownie mam ustawienia domyslne i znowu musze ustawiać na fastest, nieraz mialem tak, że w ustawieniach było co innego i w grze co innego bp. rozdzialczosc w ustawieniac byla 640x440 (cos kolo tego) a w grze 800x600.

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczace banowania mutowania itp. poniewarz mój kolega został "zmutowany" ;] i niemorze juz przez tydzien nic piasc wiec jak zrobić glosowanie unmute ? wiem rze trzeba jego pid ale nieweim z kad to wziasc...
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Estaloth
post 3:28, 10 05 2007
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1257

imo z roku na rok coraz glupsi ludzie. Powiem tak: u mnie wszystkie pliki etconfig.cfg w katalogu gry (czyli te w folderach etmain, etpro, etmain/profiles/Estaloth/, etpro/profiles/Estaloth etc, wszystkie) to te same pliki (czyli z moim cfg). Kazdy etconfig.cfg jest u mnie zaznaczony 'tylko do odczytu'. Oczywiscie cfg musi byc zrobiony poprawnie, zeby nie mial niedozwolnych ustawien, ustawien na ktore komp, pb etc nie pozwala zeby nie wczytywal defaultowego cfg przy kazdym wlaczeniu et (a wczytywalby za kazdym razem skoro wszystkie pliki etconifg.cfg sa tylko do odczytu). Co do komend to wystarczy poszukac na forum, ew wejsc na jakis server (np na etpro) i ustawic wszystko w opcjach i konsoli (przy okazji przetestowac czy da sie grac i czy na pewno wiecej fpsow - nizsze ustawienia etc to nie zawsze wiecej fps). Oczywiscie ustawiajac wszystko na serwerze dobrze wejsc na niego w momencie gdy etpro/profiles/<nazwa_twojego_profilu>/etconfig.cfg NIE jest zaznaczony tylko do odczytu. Dzieki temu po tej operacji, wychhodzimy z gry i w wyzej wymienionym folderze mamy cfg ktore wlasnie zrobilismy. Kopiujemy ten plik i podmieniamy kazdy inny etconfig.cfg na wlasnie ten. Nastepnie wszystkie pliki o nazwie etconfig.cfg zaznaczamy jako 'tylko do odczytu'.

Dzieki tej magicznej, czasochłonnej, niezwykle trudnej, wymagajacej cierpliwosci, umiejetnosci, opanowania, umiejetnosci radzenia sobie w trudnych sytuacjach i skomplikowanej operacji et powinno zawsze wczytywac wasz cfg. Oczywiscie jesli chcecie cos zmienic to musicie odznaczyc opcje 'tylko do odczytu'. Oto tajemna wiedza najlepszych graczy w europie, ktora zdecydowana wiekszosc graczy poznala 4 lata temu.

Jako iz to rozwiazanie problemu jest zbyt skomplikowane dla wiekszosci z was, nie wahajcie sie pisac rozbudowane posty typu "nie rozumiem", "nie dziala", "nie wiem co zrobic" czy "???????". Zaiste sztuka ta jest sztuką tylko dla wybitnych i wg Einsteina tylko 2% ludzkosci potrafi ja zrozumiec i wykonac wiec nie poddawajcie sie w swoich dązeniach do tego by et wczytywalo wasz cfg ktory bedzie dawal wam 333 fpsow na c@#!owych kompach/kompach o ktore nie potraficie zadbac.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi