9:50, 12 05 2007
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 2 Dołączył: 12-05-2007 Nr użytkownika: 7912 |
Witam, zauwazylem iz nie mozna tu pisac o problenach związanych z ET, no ale to dotyczy takze innych gier. No wiec wchodze na server i chwile moge pograc i zaraz mam ping 999, jednakze to nie zwykly lagg ja wtedy nie moge nic zrobic, anie wcisnac ESC, ani wyjsc do puplitu doslownie nic. Po jakies 2 min puiszcza 5 sec przerwy i znowu to samo. Zdenerwowalem sie wylaczylem ET i przechodze na WoWa, whcodze na server bije 1 potworka i zawiecha po 1 min monitor robi sie czarny i musze restartwoac PC . Na lagometrze zielony paseczek skacze mi do gory i jak wyzej to ujolem wraca ( na chwilke ) do normalnych rozmiarow. Wczesniej tak mialem ale 1 raz tydzie nzdazyl sie taki lagg itrwal on pare sec i potem dalo sie grac normalnie a teraz nie moge nic zrobic. Gram w ta gre od 3 lat i nie chce zakonczyc gry z powodu problemmow technicznych :/.
Bardzo prosze o szybka odpowiedz i pozdrawiam. mythica 4ever |
|
|
|
![]() |
2:00, 30 06 2007
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 1 Dołączył: 30-06-2007 Nr użytkownika: 8235 |
Czy możliwe jest to że neostrada oszukuje z pingiem?, mam na myśli to że np. pokazuje mi pingi na serwerach stabilne od 30 do 50 (zależy od serwera), praktycznie zero skoków, a w rzeczywistości chodzi to jakby był wyższy a przede wszystkim niestabilny. Tak się złożyło że jakiś czas temu miałem dwóch dostawców neostrade i sieć osiedlowa, łącze do gier na osiedlówce było na DSL tp. Miałem okazje w tym samym czasie w praktyce wytestować łącza.
I tak niby w grze pokazuje ping taki sam, no ale na neostradzie chodzi to 10 razy gorzej, przeciwnik się nie rusza strzelam w głowę i dopiero przy 3-4 strzałach zalicza jeden HS reszte zalicza jako normalne trafienie, na osiedlówce 3 strzały 3 HS, gdy przeciwnik strafuje i do tego jest większy zamęt (blisko siebie więcej zawodników) to na neostradzie trafienie w HS graniczy z cudem, jak mam celownik na głowie to nie trafiam a zalicza HS jak jest całkiem gdzieś obok, jakbym widział przeciwnika a on był już w innym miejscu, na osiedlówce wszystko w czasie rzeczywistym celownik na głowie-strzał-HS. Ktoś pierwszy mnie zaatakuje nawet z daleka na neostradzie dowiaduje się o tym jak już prawie nie żyje, bez szans na reakcje, oczywiście osiedlówka spokojnie mogę się ukryć, uciec, zareagować. Obecnie mam Multimo (1mb)na łączach TP jest to samo co w neostradzie. Gram w ta grę już dosyć długo, to co opisałem to nie jest że mi się coś wydaje, że trafiłeś na słabszego, lepszego przeciwnika, tak jest na pewno, tylko za cholere nie wiem dlaczego tak się dzieje?. Wydaje mi się że to jest jakieś oszustwo z pingiem, może wina modemu? Czy router mógłby pomóc? |
|
|
|
9:36, 30 06 2007
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 12 Dołączył: 27-04-2005 Skąd: Sochaczew Nr użytkownika: 4180 |
Czy możliwe jest to że neostrada oszukuje z pingiem?, mam na myśli to że np. pokazuje mi pingi na serwerach stabilne od 30 do 50 (zależy od serwera), praktycznie zero skoków, a w rzeczywistości chodzi to jakby był wyższy a przede wszystkim niestabilny. Tak się złożyło że jakiś czas temu miałem dwóch dostawców neostrade i sieć osiedlowa, łącze do gier na osiedlówce było na DSL tp. Miałem okazje w tym samym czasie w praktyce wytestować łącza. I tak niby w grze pokazuje ping taki sam, no ale na neostradzie chodzi to 10 razy gorzej, przeciwnik się nie rusza strzelam w głowę i dopiero przy 3-4 strzałach zalicza jeden HS reszte zalicza jako normalne trafienie, na osiedlówce 3 strzały 3 HS, gdy przeciwnik strafuje i do tego jest większy zamęt (blisko siebie więcej zawodników) to na neostradzie trafienie w HS graniczy z cudem, jak mam celownik na głowie to nie trafiam a zalicza HS jak jest całkiem gdzieś obok, jakbym widział przeciwnika a on był już w innym miejscu, na osiedlówce wszystko w czasie rzeczywistym celownik na głowie-strzał-HS. Ktoś pierwszy mnie zaatakuje nawet z daleka na neostradzie dowiaduje się o tym jak już prawie nie żyje, bez szans na reakcje, oczywiście osiedlówka spokojnie mogę się ukryć, uciec, zareagować. Obecnie mam Multimo (1mb)na łączach TP jest to samo co w neostradzie. Gram w ta grę już dosyć długo, to co opisałem to nie jest że mi się coś wydaje, że trafiłeś na słabszego, lepszego przeciwnika, tak jest na pewno, tylko za cholere nie wiem dlaczego tak się dzieje?. Wydaje mi się że to jest jakieś oszustwo z pingiem, może wina modemu? Czy router mógłby pomóc? No cóż, jak ktoś zmienia "tepsowe" Neo na "tepsowe" Multimo, to raczej normalny nie jest. Zmień sobie neta na jakąś kablówkę i będzie po problemie. /com_maxfps 76; /cl_maxpackets 40 (skoro długo w to grasz, to sądzę, że nie muszę Ci tłumaczyć gdzie to trzeba wpisać i do czego służy). |
|
|
|
Wielas Problemy z pingami i łączem 9:50, 12 05 2007
Shade chyba format pomoże, albo wcześniej zrób skana ... 11:01, 12 05 2007
twt CYTAT(BLACHY @ 9:36, 30 06 2007) No cóż... 8:45, 11 07 2007
filip1992 Mam neostrade 1 mb.
Od 2 dni mam taki problem ze ... 17:41, 12 07 2007
BLACHY Takich problemów jest multum, a odpowiedzi jeszcz... 22:53, 12 07 2007
filip1992 Ale jak umyje dysk mydłem to puzniej go przepłuk... 23:01, 12 07 2007
RaD no to uszczelnij wszystko to się do środka nie d... 9:56, 13 07 2007
Macgyver najlepiej ustaw cl_maxpackets na 80 lub 100. 23:27, 13 07 2007
Suszim1 Witam
Wiem że temat pewnie był już wielokrotnie... 10:40, 28 07 2007
Suszim1 Dodam jeszcze że reinstalacja ET i reinstalacja s... 10:43, 28 07 2007
zio0m Masz słabego neta :X
/rate 2000
/cl_maxpackets 40... 11:29, 28 07 2007
Czubi Zacznę od tego że mam 1mb Netia.Gdy zaczynam gra... 20:22, 28 07 2007
Suszim1 No ale przedtem działało świetnie... 13:08, 29 07 2007
szczurxx suszim sprobuj zainstalowax servis pack 2 do widow... 10:20, 30 07 2007
Dregomz72 Na początek proponuje ci optymalizacje Twojego ne... 18:20, 30 07 2007
Estaloth Skanowales system w poszukiwaniu roznego rodzaju s... 18:28, 30 07 2007
Suszim1 cFosa mam od pewnego czasu, póki co trwa kalibrac... 19:00, 31 07 2007![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |