IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> łącze bezprzewodowe ASTER i lagi ;/, nie mam na to sily juz ;/
IluandarPL
post 15:32, 28 08 2007
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 8715

Witam !

Piszę bo już mi nerwy wysiadają wallbash.gif może mi ktoś podać odpowiednie wartości do configa dla łącza 1mb ASTER ? Byłbym wdzięczny. Co kilka minut mam jednego potężnego laga. Czasami nie obejdzie się bez /reconnect ;/

Próbowałem zmieniać maxpackets,rate i inne opcje odpowiedzialne za łączę ale nic nie dawało.

Ping mam w granicach 50-60 a gdy sie zatnie skacze do 999 i dupa verymad.gif

Pozdrawiam ! whistling.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Konik
post 16:18, 28 08 2007
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1690

CYTAT(IluandarPL @ 15:32, 28 08 2007) *
Witam !

Piszę bo już mi nerwy wysiadają wallbash.gif może mi ktoś podać odpowiednie wartości do configa dla łącza 1mb ASTER ? Byłbym wdzięczny. Co kilka minut mam jednego potężnego laga. Czasami nie obejdzie się bez /reconnect ;/

Próbowałem zmieniać maxpackets,rate i inne opcje odpowiedzialne za łączę ale nic nie dawało.

Ping mam w granicach 50-60 a gdy sie zatnie skacze do 999 i dupa verymad.gif
Pozdrawiam ! whistling.gif

Ja również mam łacze Aster, ale 2 mb, nigdy mi nie zrywało połączenia. Napisałeś, że masz łącze bezprzewodowe, czyli rozumiem, że masz router. Możliwe, że przez niego masz problemy. Wiele rzeczy może się składać na ten problem, router, karta bezprzewodowa sieciowa, odległość między nimi, firma tych pozdzespołów, czy masz mieszkanie piętrowe, czy nie (niekiedy bywa problem przebicia się sygnału przez strop).
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi