IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> ET: Quake Wars demo, wyszło demo do QW
Konik
post 13:14, 11 09 2007
Post #1

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1690

Dzisiaj po raz pierwszy zagralem w ET: QW, a dokladniej w demo. Nie zalapalem sie na wersje beta, wiec troche musialem poczekac, zeby zobaczyc z czym to sie je. Pomeczylem gierke z 2 godziny i jak narazie moje odczucia sa w pelni pozytywne. Myslalem, ze bedzie gorzej, szczegolnie z movementem, ale ku mojej uciesze, nadal mozna robic stafe-jumpy. Kto moze sciagnac demo niech to zrobi i moze niech wypowie sie na jej temat.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Konik
post 18:43, 11 09 2007
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1690

Odnosnie pumktu 1 i 2 wypowiedzi ETpleja sie nie zgodze:

ad. 1 - Mi chodzila gierka bardzo plynnie (pewnie dzieki mojemu komputerowi), ani razu nie zauwazylem zaciecia a przetestowalem wszystkie ustawienia: od low a skonczywszy na ultra. Tu raczej chodzi o dynamike. W ET czy Q3 naprawde wszystko dzieje sie bardzo szybko i trzeba miec niezly refleks, zeby dobrze grac. W QW rozgrywka troche spowolnila. Juz nie jest wazny skill pojedynczego gracza, ale liczy sie gra zespolowa, nawet na ffa. Pojedynczy gracz sie tez dlatego nie liczy, poniewaz wprowadzono pojazdy, ktore zreszta nie wszystkie sa udane pod wzgledem prowadzenia jak i uzbrojenia.

ad. 2 - Ja w sumie zadnych lagow nie mialem, na wszystkich serwerach niemieckich czy holenderskich mialem ping okolo 60.

ad. 4 - Grafika mozna sie pocieszyc na poczatku, mi przypadla do gustu, chociaz jak na dzisiejsze standardy (chociazby FEAR) to niczym sie nie wyroznia. Teraz i tak gram na low detalach bo poprostu lepiej widac przeciwnikow. Odnosnie dzwieku- zgodze sie jest to poprostu padaka, szczegolnie podlozone glosy postaci. Zauwazylem mily akcent i uklon w strone swojego poprzednika. Niektore odglosy, np. chodzenie po piasku, albo po metalowych przedmiotach sa takie same jak w ET. Podobno na nasz rynek ma byc podstawiona polska wersja jezykowa, co w sumie nei wrozy nic dobrego.

Podsumowujac, napewno ludzie hurtem nie rzuca ET i nie zaczna grac w QW, bo to poprostu nie te klimaty. Zresztya wymagania sprzetowe tez moga odstraszyc no przeniesienie rozgrywki do przyszlosci...
Bede traktowal ta gre jako mila odskocznie od ET.

Oto wymagania gry:
* SOFTWARE REQUIREMENTS Microsoft® Windows® XP/Vista (Windows 95/98/ME/2000 are unsupported)
* Microsoft DirectX® 9.0c (included)

* HARDWARE REQUIREMENTS CPU: Intel® Pentium® 4 2.8 GHz or AMD® Athlon™ XP 2800+
processor (Pentium 4 3.0GHz or equivalent for Windows Vista)
* RAM: 512MB RAM (768MB for Windows Vista)
* Video Card: 128MB NVIDIA® Geforce™ 5700 or ATI™ Radeon™ 9700 (full list of supported chipsets below)
* Sound Card: 100% DirectX 9.0c compatible sound card
* HDD Space: 750MB of free hard drive space, plus 200MB for Windows swap file
* Internet: Broadband connection and service required for full gameplay and downloads. Features may change without notice.

* SUPPORTED VIDEO CHIPSETS NVIDIA GeforceFX Series (5700 or higher, not including 5700LE and 5700VE)
* NVIDIA Geforce 6 Series (6200 or higher)
* NVIDIA Geforce 7 Series (7300 or higher)
* NVIDIA Geforce 8 Series
* ATI Radeon 9700 or higher
* ATI Radeon X700 or higher
* ATI Radeon X1650 or higher

Link do dema:
http://www.quakewarscenter.com/enemy-terri...-wars-demo.html

+Quote Post
Swiety
post 22:20, 11 09 2007
Post #3

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

CYTAT(Konik @ 16:43, 11 09 2007) *
Odnosnie pumktu 1 i 2 wypowiedzi ETpleja sie nie zgodze:

Tu raczej chodzi o dynamike. W ET czy Q3 naprawde wszystko dzieje sie bardzo szybko i trzeba miec niezly refleks, zeby dobrze grac. W QW rozgrywka troche spowolnila.

Skoro uważasz ET za szybą grę to zapytam się czy grałeś w RTCW.
Idąc dalej to zapytam się czy graleś w QW (Quake 1). O pierwszym Doomie w trybie multi już nie będe wspominał.
Jak dla mnie gracza starej daty kolejne gry są coraz wolniejsze coraz bardziej przekombinowane (pojazdy i inne bzdety). Gdzieś zatraca się w tych wszystkich nowych tytułach potrzeba skilla.

CYTAT
Juz nie jest wazny skill pojedynczego gracza, ale liczy sie gra zespolowa, nawet na ffa. Pojedynczy gracz sie tez dlatego nie liczy, poniewaz wprowadzono pojazdy, ktore zreszta nie wszystkie sa udane pod wzgledem prowadzenia jak i uzbrojenia.

Dla mnie idealną grą jest taka w której liczy się temaplay a jednocześnie jeden gracz dzięki swojemu skillowi potrafi sam zapewnić wygraną.

CYTAT
Szkoda, że tak wyszło :( Cała nadzieja w modach, ale wydaje mi się, że z ETQW będzie jak z Quake 4, któremu nie pomogły jak dotychczas żadne mody (i tak wszyscy wolą grać w trójkę). Wygląda na to, że silnik Dooma 3 po prostu nie nadaje się do sieciówek.

Mam takie same odczucia. Gracze Q zostali przy Q3. Gracze Wolfa zostaną przy ET chociaż tutaj różnice między ET:QW a ET są znacznie większe. Niestety dla mnie to nienajlepsza perspektywa.
Nadal czekam na tytuł który będzie podobny a jednocześnie lepszy od RTCW.

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi