IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> wzrastające chamstwo w grze, łamanie zasad gry
pablo
post 16:15, 13 01 2008
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 8502

Witam
od niedawna grywam rekreacyjnie w ET. Ostatnio coraz częściej spotykam się z niczym nieuzasadnionym chamstwem w grze. Inni użytkownicy grający po tej samej stronie stosując nieznane mi mechanizmy wykopują mnie potężnie w górę co oczywiście powoduje mój "zgon". Nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzić. Oczywiście zawsze mogę zrezygnować z tej gry, ale czy tak powinno być? Być może prostym rozwiązaniem byłoby odpłacenie tym samym, ale po pierwsze nie jestem zwolennikiem tego typu metod, po drugie nie mam pojecia jak miałbym to zrobić.

pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
SPIDIvonMARDER
post 19:43, 13 01 2008
Post #2

Major
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 7078

No! W końcu jakiś ciekawy temat!
Jeśli chodzi o ten mechanizm, to nie jestem pewien o co chodzi. Może to zwykłe "popychanie kogoś" klawiszem "f"? Ale popycha przed siebie, a nie w górę, chyba że na twym serwie jest inaczej...
Używa się tego, gdy ktoś się guzdra, stoi w przejściu itd. Jednak chamstwem (i głupotą) jest robienie tego komuś, gdy ten jest zajęty jakąś czynnością wymagającą precyzji (strzelanie, leczenie), albo się skrada lub kryje.
Oczywiście, można to robić ze zwykłej złośliwości, by właśnie ktoś zginął. Jednak osoby tak czyniące są sporadyczne, chyba że trafiłeś na jakiś evil server (wnioskuję to z twego >Inni użytkownicy<).
Mówisz, że grasz w Wolfa. na początku zawsze sie nie wie wszystkiego i człowieka dziwią niektóre zachowania (np. ja długo myślałem, czemu na FuelDumpie sie nie buduje do końca East Depot Defence). Spytaj się tych gości, czemu to robią. Może oni właśnie postępują prawidłowo?
Jeśli jednak to nic innego, jak chamstwo, to chyba pozostaje ci tylko zmienić serwer na jakiś bardziej kulturalny. A mówię ci: szkoda tracić dobrej zabawy z Wolfa z powodu paru kretynów. Mój kumpel kiedyś popełnił niewybaczalny błąd, bo na międzynarodowym serwie wszedł z nickiem "...PL". Akurat był tam inny rodak, który korzystając z tego, że admini są Niemcami inie znają polskiego postanowił sobie trochę pobluzgać na mego kumpla. Następnego dnia kumpel zmienił nicka na jakiegoś totalnie inny, a ten debil się go spytał skąd pochodzi. Kumpel stwierdził, ze ze Szwecji i tamten się już zawsze do niego odnosił z szacunkiem. biggrin.gif

Chamstwo niestety zawsze istniało w ET i będzie istnieć. Dlaczego? O tym było już od groma tematów na tym forum.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi