IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Pilnie potrzebny skrypt, związany ze zmianą broni
RyaN_PL
post 4:21, 4 02 2008
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 7426

Tak jak w temacie tylko bardziej to rozwine co i jak. A więc cały czas gram w et fildem albo medem i nie potrzebuje przyblizenia czy naładowania rifli ...dlatego na MOUSE2 mam ustawiony nóż...(speeda mam na Scroolu czli MOUSE3) ale czasami jak gram CW to mi dają info ze mam np wziąc enga...no i potem mam kiche z naładowaniem rifli...czy przyblizenie covertem. Dlatego jest takie pytanko...czy dało by sie stworzyć skrypta który powoduje że:

Jak mam Enga z riflą i nacisne na"weaponbank3" to mi sie naładuje??
Za to jak mam jakie kolwiek SMG to jest po staremu bez ładowania granatu/przyblizenia??
Czyli poprostu ide engiem...i np mam colta wcisne "3" wyjmuje mi rifle nacisne jeszcze raz to laduje granata...ale jak juz mam SMG to zeby sie tak nie robiło??

Ni ewiem czy mnie zrozumieliście
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
ETPleja
post 14:02, 4 02 2008
Post #2

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3931

Stwórz pliki:
autoexec_medic.cfg
autoexec_soldier.cfg
autoexec_fieldops.cfg
autoexec_covertops.cfg
autoexec_engineer.cfg
w katalogu z etpro.

Do pierwszych trzech wklej:
bind mouse2 "weaponbank 1"
a do kolejnych dwóch:
bind mouse2 "weapalt"

I koniec- etpro samo zadba o wczytywanie tych configów, kiedy zmienisz klasę. To rozwiązuje problem, ale ma pewną wadę: jak weźmiesz na przykład enga z smg, to nadal będziesz miał pod prawym przyciskiem akcję 'weapalt' (w przypadku smg- przeładowanie). Innym rozwiązaniem mógłby być skrypt na zmianę klas i ręczne dodanie jednej z tych dwóch linijek do każdej klasy, ale to też ma swoją wadę- po wybraniu nowej klasy, ale jeszcze przed respawnem, będziesz miał już bindy pod nową klasę.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi