11:17, 15 12 2003
|
|||||||
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
Sorry, ze zasmiecam forum nowym tematem, ale w momencie gdy konczylem pisac post w tamtym temacie Kid go zamknal
log (slownik jez. polskiego) - urzadzenie do pomiaru predkosci statku wzgledem wody, po torej plynie i do mierzenia przebytej przez niego drogi. log (slownik jez. angielsko - polski) kłoda f ,(written account) dziennik m Sorry, ze nie zajrzalem najpierw do slownika angielsko-polsiego, ale skoro jestem na poslkim forum nie widzialem takiej potrzeby. Niewazne, ze slowo to sie przyjelo i uzywacie go na rowni z polskim. Ja o tym nie musze wiedziec.
Zajrzalem, bo w sumie to w sprawie jest najistotniejsze, ale nie moja wina, ze ktos zamiast powiedziec po polsku: "przeczytajcie wypowiedzi UFO" lub jak juz poprostu uzyc polskiego odpowiednika slowa log (mowie przykladowo), napisal "...czytajac loga...."
Szkole juz skonczylem i moge cie zapewnic, ze czytac ze zrozumieniem umiem, ale niekoniecznie o mojej umiejetnosci czytania ze zrozumieniem swiadczy fakt, ze ktos uzywa raz jezyka polskiego i wtraca angielskie slowo. Angielski mam opanowany na poziomie zaawansowanym (moze niedokonca opanowany), ale akurat nie znalem slowa log (poprostu nie bylo mi potrzebne i tyle). Poza tym czy nie uwazacie, ze troche bez sensu zaczynamy uzywac angielski odpowiednikow slow, ktore normalnie funcjonuja w jez. polskim?? Topic jest do zamkniecia, ale nie kasujcie go. PS. W sumie jest ewentualnosc przeniesienia go do Hyde Parku. |
||||||
|
|
|||||||
Thoro Czytanie ze zrozumieniem?? 11:17, 15 12 2003
falubaz Thoro ja bylem na tym serwie i nie ma jeszcze paru... 12:20, 15 12 2003
whatever Ad. poprzedni topic.
1. Prosper, co to zmieni? Da... 13:10, 15 12 2003
BadIDea 1. log byl edytowany?
Dlaczego numery linijek sie... 14:37, 15 12 2003
LOKI 65t Topic zostal zamkniety ale pare rzeczy wymaga spro... 15:52, 15 12 2003
Prosper Wiesz co bad. Coraz bardziej zaczynasz mnie zadziw... 15:56, 15 12 2003
Berti GG BadIdea
szczegolnie popieram 3 punkt. kwintense... 15:58, 15 12 2003
KiD Topic zamkniety. Kolejna proba powrotu do tego tem... 16:09, 15 12 2003![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |