IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> W jakim celu to forum, I co na nim będzie
Swiety
post 19:01, 23 03 2005
Post #1

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

Forum to powstału w wyniku mojej walki z wiatrakami czyli nacisków aby zanim ktoś zadał pytanie na którymś z forum technicznym, przeczytał przyklejone topiki i przede wszystkim przeczytał topik z FAQ.
Dotychczas większość topików z pojawiającymi się poraz n-ty problemami była kasowana lub przenoszona do kosza a ich autor dostawał pbm.
Jednak takie topiki pojawiają się non stop, głównie pisane przez nowych użytkowników, których również non stop przybywa.

Z jednej strony mogę zrozumieć że ktoś nowy nie miał czasu przeczytać wszystkich dostępnych topików, coś przeoczył, sam czasami będąc na jakimś innym forum nie przeczytam wszystkiego i nie mam pewności że taki topik już był.
Z drugiej strony takie topiki są frustrujące dla starszych użytkowników forum (czytanie po 100 razy tego samego i odpowiadanie po 20 razy na to samo) - często to wynika nie tylko z braku czasu ale ze zwykłego lenistwa, kurzej ślepoty lub głupoty bo zanim coś się napisze to wypadałoby przynajmniej przeczytać po łebkach przyklejone topiki.
Jeszcze z innej strony takie kasowanie topików może być również frustrujące dla nowych użytkowników, którzy często nawet nie wiedzą dlaczego ich topik nagle znikną a oni mają wielki problem typu "server disconnect for unkown reason".

I chociaż topiki z powtarzającymi się problemami powtarzają się to często zanim zostaną skasowane, odpowiadają w nich inni ludzie. Dlatego to forum będzie właśnie przechowalnią takich topików, żeby nie było marudzenia, że mój topik został usunięty i marudzenia że co na forum robi nowy topik, skoro na ten temat zostało jużwszystko powiedziane.

Na tym forum nikt nie może pisać nowych topików, oprócz adminów i modów, którzy będą tu przesuwać topiki z właściwych fo technicznych. Oczywiście odpowiadać może każdy
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
Swiety   W jakim celu to forum   19:01, 23 03 2005

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi