![]() ![]() |
19:05, 26 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 52 Dołączył: 5-10-2003 Nr użytkownika: 390 |
O co chodzi z IMO w roznego rodzaju zdaniach pisanych po polsku/polskiemu? Widze, ze ludzie wstawiaja sobie ten akronim zupelnie (na pierwszy rzut oka) bez sensu... I albo ja nie wiem o co chodzi, bo jestem do tylu z lingo polskiej sceny (areny) growej (chociaz w ET pierwszy raz sie z tym spotykam), albo nikt nie zna rozwiniecia tego akronimu, lub ewentualnie znaczenia trzech slow, ktore za tymi trzema magicznymi literkami sie kryja.
W 99% przypadkow internetowe IMO to nic innego jak In My Opinion, co w jezyku polskim oznacza, ni mniej ni wiecej, tylko moim zdaniem. Jaki sens maja wiec zdania typu: ''może by tak loser and winner bracket imo zrobic!?'' © jakis_random_player ''moze by k#!@a ktos imo miny porozstawial?'' © jakis_random_player Inne rozwiniecia skrotu to: IMO In Memory Of IMO Idaho Mounted Orienteering (club) IMO I'm Moving On IMO Incident Management Officer IMO Independent Electricity Market Operator IMO Independent Market Operator IMO Independent Marketing Organization (insurance) IMO Information Management Officer IMO Insaat Mühendisleri Odasi (Turkish: Chambers of Civil Engineering) IMO Installation Maintenance Officer IMO Installation Management Office IMO Installation Mobility Officer IMO Institut für Mathematische Optimierung (Universität Magdeburg, Germany) IMO Integrated Molecular Orbital IMO Intelink Management Office (US DoD) IMO Interactive Mathematics Online IMO Intergovernmental Maritime Organization (obsolete) IMO Intermediate Math Open IMO International Maritime Organization |
|
|
|
19:41, 26 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 114 Dołączył: 18-11-2003 Skąd: Javorzno+Krakov Nr użytkownika: 764 |
Witamm!!!!
Bueheheheeh, poruszyłeś istotną kwesię IMO (w znaczeniu moim zdaniem) topic do kasacji. Pozdrawiam |
|
|
|
19:47, 26 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 52 Dołączył: 5-10-2003 Nr użytkownika: 390 |
... wszytko wykasujmy od razu : Nie mam czasu na czytanie bzdurnych ksiazeczek z empika i dlatego wlasnie pytam, bo ani ja ani moi wirtualni koledzy, ktorzy razem ze mna na ''scenie'' FPSow sa od poczatku z malym przerwami, nie sa mi w stanie na to nurtujace mnie pytanie odpowiedziec... Takze k thx I vv oGooLe, ale bylbym wdzieczny za cos bardziej wyczerpujacego od ''Bueheheheeh'' ^^
|
|
|
|
19:55, 26 12 2003
|
|||
|
Leutnant Grupa: Half ProPlay0r Postów: 167 Dołączył: 14-11-2003 Skąd: wawa Nr użytkownika: 729 |
To IMO wygląda na wykorzystywane bardziej w stylu "jeno"... ale sam za dobrze nie wiem.... zdawało mi sie ze jest to "in my opinion"... ale teraz to juz nie wiem Niech sie wypowiedza eksperci |
||
|
|
|||
21:52, 26 12 2003
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Drogi r33tosławie
Skót imo został bardzo rozpowszechniony ircu, jakiś czas temu przez Pytona (wtedy to jeszcze była scena RTCW a nie ET). Nie to że nikt nie wiedział wcześniej co to znaczy imo ale to właśnie ten niesamowity Pyton był pionierem w masowym używaniu i spamowaniu emotikonami i skrótami do których należy też zwrot imo. Własciwie nikt nie czepiał się tego. Poprostu każdy przyjął zwrot imo do swojego słownictwa podobnie jak np słowo k#!@a lol itp itd. Nawet pewnie większość nie wie co do tej pory znaczy imo/ Większość nie zadawał zbędnych pytań dlaczego każdy co drugie zdanie używał imo. Poprostu Pyto jako kreator ircowej mody wprowadził taki kanon i to wystarczyło. Pyto - niesamowita ikona popkultury Wolfowej - z trendami wprowadzonymi przez pyto nie ma sensu walczyć Oczywiście niewielu nieszczęśników stylizujących się na pana Miodka próbowało temu zaradzić ale ich działania były skazane z góry na przegraną. Ja sam kiedyś próbowałem poruszyć problem nadmiernego używania lol - Oczywiście zostałem zjechany totalnie ( NO CO ZA LOLE KUR.WA IMO). Nie widze sensu walczyć z imo. Imo to to samo jak przecinek, kropka czy też inny popularny przerywnik - k#!@a. |
|
|
|
22:58, 26 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 60 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 524 |
IMO STFU EOT
|
|
|
|
23:39, 26 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Half ProPlay0r Postów: 124 Dołączył: 29-09-2003 Nr użytkownika: 334 |
imo - in my opinion (moim zdaniem, tak sadze)
""może by tak loser and winner bracket imo zrobic!?" <- ten cytat tlumaczenie: "sadze ze mozna by zrobic loser and winner bracket" przynajmniej ja tak to rozumiem skroty takie jak lol, omg, btw i imo tworza specyficzny klimat i sa uzywane na ircu od lat sa wygodne i pozwalaja na wyrazenie wlasnego zdania bez zbednego klikanie wiec dynamizuja rozmowe a co do roznych tlumaczen skrotow... znaczenie skrotow jest ogolnie przyjete wiec nie widze problemu aha i jeszcze jeden skrot do ktorego ja sie zastosuje EOT |
|
|
|
0:08, 27 12 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 253 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 188 |
W zasadzie to juz swiety wyjasnil niesamowita popularnosc skrotu imo na scenie et. Radze ci r33toslaw, posiedz troche na ircu to przestaniesz zadawac takie pytania
KK THX BYE |
|
|
|
5:06, 27 12 2003
|
|
|
Post wylecial, nie chce mi sie drugi raz pisac...
KaeL, wiem do czego sluza akronimy i wiem co oznaczaja, ale jakbys ich nie tlumaczyl, w miejscach, w ktore zostaly wstawione po prostu nie pasowaly... kthxyalldrvthru :/ |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |