IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

12 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Problemy z PB, Punk Buster
Swiety
post 20:05, 27 01 2004
Post #41

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

Zauważyłem ostatnio że bardzo dużo ludzi jest kopanych za PB init failure.
Jak już wcześniej było powiedziane to nie żaden czit, tylko lagi na łączu pomiędzy nami a głównymi serwerami PB (które to serwery stoją w USA).

Nie sądzę żeby nagle wielu osobom pogorszyło się łącze, to raczej problemy ze swoimi serwerami ma evenbalance. Imo serwery PB umieszczone tylko w USA to nie najlepszy pomysł
Go to the top of the page

+Quote Post
zuker
post 13:29, 18 02 2004
Post #42

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 659

Cze, mam problem z pb, mam domyslne sterowniki z pb (te ktore sa po zainstalowaniu ET) i mam problem bo mnie wywala z gry. Oto co sie pojawia:

*WARNING*: WARNING!: Cvar r_ati_fsaa_samples (=1) must be EQUAL TO 0

*WARNING*: WARNING!: Cvar r_ati_truform_tess (=1) must be EQUAL TO 0

I po okolo minucie wywala mnie z serwera, mam tak np. na Toya Wolf. A gdy wchodze na DoD1 lub DoD2 to jest spox.

Moze ktos pomoc?? co wpisac w configu zeby sie to nie pojawialo??

+Quote Post
cyp!s
post 14:11, 18 02 2004
Post #43

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 730

QUOTE (zuker @ 11:29, 18 02 2004)
Cze, mam problem z pb, mam domyslne sterowniki z pb (te ktore sa po zainstalowaniu ET) i mam problem bo mnie wywala z gry. Oto co sie pojawia:

*WARNING*: WARNING!: Cvar r_ati_fsaa_samples (=1) must be EQUAL TO 0

*WARNING*: WARNING!: Cvar r_ati_truform_tess (=1) must be EQUAL TO 0

I po okolo minucie wywala mnie z serwera, mam tak np. na Toya Wolf. A gdy wchodze na DoD1 lub DoD2 to jest spox.

Moze ktos pomoc?? co wpisac w configu zeby sie to nie pojawialo??

po prostu admin serka z wlasnym widzimisie ustawil taka, a nie inna maksymalna wartosc cvarow. Po prostu musisz zmienic wartosc cvarow na taki, jaki ustawil admin, np jesli masz *WARNING*: WARNING!: Cvar r_ati_fsaa_samples (=1) must be EQUAL TO 0, to wpisz w konsoli r_ati_fsaa_samples 0 itp (jaka ma byc wartosc danego cvara masz " mus be equal to [cyferka]).
Jesli chcesz sobie komfrtowo pograc, to zbinudj np. zmiane tych cvarow pod jednym klawiszem i kiedy wyskoczy Ci ten komunikat nie musisz tego mozolnie wpisywac. Swoja droga niektorzy admini naprawde maja problemy bo spotkalem sie np. z r_picmip 2, czy tez cg_atmo 1 (sic!!)

+Quote Post
cyp!s
post 15:37, 18 02 2004
Post #44

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 730

pewnie wyjde na nooba, ale czy czasami czitowe cvary nie sa "cheat protected" w grze? unsure.gif

+Quote Post
skrzat
post 4:25, 24 02 2004
Post #45

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 871

Witam!!!
Mam problem z pb. Otóż kiedy instaluje sterowniki w wersi 53.04 i po włączeniu gry włączam pb, ekran mi sie psuje, tak samo po instalaci sterów w wersi 43.45. Mam zaktualizowanego pb (ostatnio robiłem update) Jedyna wersia sterów na której mi chodzi pb to 30.82 no ale wtedy mam mniej fpsów. Mam geforca 2 100/200. Pb updatowałem u kolegi tzn. on ściągnoł najnowszą wersję i przeniosłem do siebie folder pb, ale przed aktualizacją pb było to samo sad.gif Proszę o pomoc

+Quote Post
evil_lord
post 18:17, 29 02 2004
Post #46

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 952

POMOCY !!!
WCHODZE NA SERV 18.NET STOPWATCH, A TAM WYSKAKUJE MI TAKIE COS:
ATTEMPTING PB WEB UPDATE

+Quote Post
Swiety
post 18:30, 29 02 2004
Post #47

General
Ikona Grupy

QUOTE (skrzat @ 2:25, 24 02 2004)
Witam!!!
Mam problem z pb. Otóż kiedy instaluje sterowniki w wersi 53.04 i po włączeniu gry włączam pb, ekran mi sie psuje, tak samo po instalaci sterów w wersi 43.45. Mam zaktualizowanego pb (ostatnio robiłem update) Jedyna wersia sterów na której mi chodzi pb to 30.82 no ale wtedy mam mniej fpsów.

Hmmm być może deinstalacja sterów 5x.xx nie jest kompletna i zostają jakieś śmieci w windows/system i rejestrze które trzeba wykasować ręcznie, które to śmieci mogą mieć wpływ na PB.
Obawiam się że w twoim przypadku szybciej będzie przeintsalować system niż szukać przyczyny co jest powodem zwisu pomimo wcześniejszych wersji sterowników :/

+Quote Post
dNkN!
post 19:20, 4 03 2004
Post #48

Nr użytkownika: 200

QUOTE (skrzat @ 2:25, 24 02 2004)
Witam!!!
Mam problem z pb. Otóż kiedy instaluje sterowniki w wersi 53.04 i po włączeniu gry włączam pb, ekran mi sie psuje, tak samo po instalaci sterów w wersi 43.45. Mam zaktualizowanego pb (ostatnio robiłem update) Jedyna wersia sterów na której mi chodzi pb to 30.82 no ale wtedy mam mniej fpsów. Mam geforca 2 100/200. Pb updatowałem u kolegi tzn. on ściągnoł najnowszą wersję i przeniosłem do siebie folder pb, ale przed aktualizacją pb było to samo sad.gif Proszę o pomoc

święty ma racje - chociaż nie do końca. zamiast brać się za formatowanie dysku i instalowanie nowego systemu znajdź w sieci program do usuwania resztek po detonatorach, które powinno się AFAIK usuwać przy każdym apdejcie, przy każdej reinstalacji sterów. taki program znajdziesz bez problemu na stronach traktujących o rasowaniu kart graficznych.

btw.
napisałem kolejny poradnik / faq, w którym tym razem będę wkręcał o problemach pb i ich rozwiązywaniu. od czasu napisania kilku słów o komendach, których nie znacie spoktałem się już z pytaniem - a po co to? po to żeby stworzyć małe kompendium, gdzie nie będziesz musiał się przewijać przez tonę opinni, komentarzy, uwag i w ogóle wszystkiego. identycznie jak w poprzednim przypadku - konkretne pytania odznaczajcie kolorem czerwonym albo ślijcie na pm - będę starał się odpowiedzieć w miarę możliwości, a odpowiedzi dopisywał do poradnika. temat znajduję się tutaj

+Quote Post
Gollum
post 16:26, 7 03 2004
Post #49

Schutze

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1402

Mam mały problemik.. taki tyci tyci.. jak wchodze na serwer z pb pojawia mi sie taki ładny komunikacik .. pb failed to resolve pb guid authtech from idsoftware.com
to jeszcze nic .. poradziłem sie kumpli i odinstalowałem wolfa. Usunałem wszystkie resztki z dysku ( nie wiem jak z resjestrem) doinstalowałem patcha i wio chce grac nio i znowu dupa bo tym razem mam za starego punkbustera huh.gif no to dobra jakos mi zrobił update do 1.69 i nio wchodze na serwer nadal mam ten sam bład w co wtedy ale tym razem sie podłaczam do serwera widze co sie dzieje i nagle po komuniakcie satnadardowym pb ze kickuje za name stealing i cheating juz mnie nie ma a ET pisze ze server disconected from unknown reason mad.gif dobra wiec nie chcac sie dac komputerkowi robie koeljnego reinstala .. robie to samo biore cfg od kumpla a folder pb przesyła mi mój kumpel z klanu .. znowu wchodzac na serwer jest ten sam komunikat ..
pb failed to resolve pb guid authtech from idsoftware.com
ale zaraz obok mi durne et pisze ze nie moze znalezc cd=keya do et na partycji na której mam et
teraz to ja juz nie wiem co sie dzieje ... wiec jakby ktos mógł mi pomóc .. to bym był wdzieczny

+Quote Post
dNkN!
post 16:51, 7 03 2004
Post #50

pb failed to resolve pb guid authtech from idsoftware.com
ciężko mi charakteryzować ten błąd i doszukać się w nim schematu. występuje w dziwnych momentach, na serwerach gdzie wcześniej było wszystko ok, czasami wystarczy kilkakrotny reconnect, czasami trzeba na jakiś czas odpuścić sobie grze na serwerze, prawdopodobnie powodują go packetlosty do masterserverów pb.

co do name stealling - miałeś w nicku ciąg znaków nicka, który został wcześniej zarestrowany, albo na serwerze znajdował się ktoś z identycznym nickiem jak twój

Gollum - każdy twój podwójny post będzie kasowany, a licznik postów zerowany jeżeli nie będziesz korzystał z możliwości edycji swoich postów

+Quote Post
Gollum
post 19:45, 7 03 2004
Post #51

Schutze

Nr użytkownika: 1402

on mnie nie wywala za name stealing po prostu po tym kounikacie mnie nie ma a to na pewno nie jest bład bo jeszcze sie nie spotkałaem zeby ktos grał z nikiem celtic*gollum** wiec widzisz
bład ten mam ciagle i nie moge go zniwelowac przez co nie moge grac w et to jest najbardziej bolace ;/ Poza tym ten bład jest u mnie polaczony z informacja o braku na dysku pliku z cd keyem do et a o ile wiem taki nie istnieje ... Poza tym gdy włanczam pbweba ten nic nie moze sciagnac ... mówie po prostu kicha z tym ...

+Quote Post
Swiety
post 0:12, 8 03 2004
Post #52

General
Ikona Grupy

QUOTE (Gollum @ 18:02, 7 03 2004)
Aha dodam jeszcze ze jak odpalam pb weba dostaje nastepujacy komunikat po initalizingu
**EROR estabilisihng web comunication with web server at www.evenbalance.com

To znaczy zę masz z dupy łącze lub jego konfiguracje i nie możesz skontaktować się z serverami PB (evenbalance) bo masz (packet losty/lagi/poblokowane porty/ itp - niepotrzebne skreślić)

+Quote Post
mikan
post 18:32, 11 03 2004
Post #53

Schutze

Nr użytkownika: 1430

Do nie dawna nawet ja nie widziałem co zrobić z durnym i ... *WARNING* -iem !!
Od dobrych znajomych i kolegów z ET pomogli mi wyleczyć tą chorobe !!

Jak się pojawia WARNING na rzeba pisać (jak ktoś nie wiem:D, zależy też co bedzie pisalo jaki typ WARNING-a się nam pojawia. Chyba najwięcej razy WARNING taki wyskoczył: /Cvar r_ati_fsaa_samples (=1) ; / Cvar r_ati_truform_tess (=1) . Żeby się nie pojawiało to trzeba przepsiać ale bez "Cvar" /r_ati ... i po samples lub po tess napisac 0 (zero:))

Jak by ktos mial jakies WARNING-i to z chęcią pomoge mu tę chorobe ET zwalczyć  !!!

No ja mam własnie ten problem. Nie wiem gdzie to mam pozmieniac to o czym mówisz.Wyskakuja mi tez inne komunikaty. Te które zdazyłem uchwycic to:

PunkBuster Client : 3 Current Cvar Violations
*Warning*:Warning!: Cvar rate (-5000) must be Inside 7000 to 25000
*Warning*:Warning!: Cvar r_ati_fsaa samples (-1) must be EQUAL TO 0
*Warning*:Warning!: Cvar r_ati_truform_tess (-1) must be EQUAL TO 0

PS. Problem wyskakuje na Tenbicie.
PS2. Własnie próbuje sie dowiedziec co to jest bindowanie żeby zrobić jak jest tu napisane:

Jesli chcesz sobie komfrtowo pograc, to zbinudj np. zmiane tych cvarow pod jednym klawiszem i kiedy wyskoczy Ci ten komunikat nie musisz tego mozolnie wpisywac. Swoja droga niektorzy admini naprawde maja problemy bo spotkalem sie np. z r_picmip 2, czy tez cg_atmo 1 (sic!!)

Czy ktos może mi pomóc w zbindowaniu tego ?

+Quote Post
dNkN!
post 22:15, 11 03 2004
Post #54

tak, ktoś może ci pomóc...

jeżeli nie masz autoexeca to go stwórz - plik musi mieć nazwę autoexec.cfg i znajdować się w katalogu etmain... albo odpuść go sobie i przepisz treść tego binda w konsoli gry (otwierasz przyciskiem tylda ~ )....

bind kp_slash "rate 10000; r_ati_truform_tess 0; r_ati_fsaa_samples 0"

btw. jak to się stało, że ten koleś ma wartości -1?? ohmy.gif

+Quote Post
xyvec
post 15:30, 30 03 2004
Post #55

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1599

QUOTE (BeStEr @ 20:10, 15 03 2004)
Gdy chce sie podlaczyc do jakiego serwa to mnie wywala i jest napisane sewer disconnected for unknown reason. Po nacisnieciu tyldy ~ napisane jest PunkBuster Client: WARNING: PB Kicks for Non-Standard Characters and all PB Restrictions on this serwer.  Czy komus pojawia sie podobny problem???? Co na to poradzic??

p.s.czasami pomaga wylaczenie gg oraz antywirusa

Drogi BeStErze biggrin.gif ,
musisz się wczytać w komunikaty pb i usunąć problem, który go drażni. Raczej Cię nie wywala za ten komunikat z Non-Standard Characters (mi też się to ukazuje, ale mnie nie wywala). Pewnie masz niezgodność cvarów z usawionymi cvarami pb. Też to miałem, dopóki po miesiącu poszukiwań nie nauczyłem się przestawiać cvarów na te zgodne z pb [kiedy PB pisze "WARNING: rate 4000 must be 5000-8000" [czy jakoś tak] to ja mu daje to co chce - wpisuję w konsoli "\rate 5500", i mam z hamem spokój cool.gif (podobnie r_allowextensions 0 zmieniam na 1, tylko to trzeba zrobić przed wejściem na serwer)]

PS. GG i antywirus raczej nie mają wpływu na ET, prędzej szkodliwy może być firewall ph34r.gif

PS2. Ale pamiętaj - mogę się mylić, gdyż nie jestem jakimś masterem w te klocki tongue.gif

PS3. Jeśli wszystko to, co napisałem, już wiedziałeś - bez obrazy... unsure.gif

----- edytowany przez moderatora -----
chamem

+Quote Post
dNkN!
post 15:47, 30 03 2004
Post #56

PS. GG i antywirus raczej nie mają wpływu na ET, prędzej szkodliwy może być firewall

GG nie ma wpływu, ale antywirus i zapora owszem.

+Quote Post
Cahr
post 10:38, 15 04 2004
Post #57

Schutze

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1176

Owy klopot tkwi na serwerach posiadajacych PB.Na innych serkach ten problem nie istnieje.Przykladowo gdy wlaze na tenbit dysk mi rznie jak dziki, lagometr skacze i wogle jest nedza :(natomiast ping 50 .Natomias gdy wejde na jakis serek typy Dyn-0-Frag gdzie PB nie ma , gra sie poprostu miodzio smile.gif .Owy problem byl sprawdzany na roznych configach, z podobnym skutkiem sad.gif .Przejawami wedlug mnie zlego dzialania jest ciagle wczytywanie przez dysk.Ten problem utrzymuje sie juz okolo 2 tygodni wczesniej go nie bylo

PS.Mam dysk typu ata 133 wiec nie sadze ze to jego wina , zreszta byl ostatnio formatowany kilka razy przez ten klopot !!!

Jak ktos wie jak mam to zrobic to prosze pisac !!!

+Quote Post
hawk
post 0:10, 12 05 2004
Post #58

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 555

Cześć.

wojas napisano 14:27, 8 05 2004
--------------------------------------------------------------------------------
empty cdkey not alowed on this serwer

To co napisałeś chodzi o to ,że musisz mieć cdkey(numer seryjny produktu).
Poprostu sprawdż plik etkey,jeśli jest pusty skasuj go,włącz gre,teraz et powinno samo ściągnąć cdkey i utworzyć nowy plik etkey,jeśli wszystko poszło dobrze możesz grać bez przeszkód.
chce mi sie z takm czymś łączyć 192.246.40.60:27951 jakiś master guidauth ale niemoże się połączyć

et próbuje połączyć się z głównym serwerem autoryzacji,ale nie może nawiązać połączenia.

Jeśli się myle niech ktoś poprawi.

+Quote Post
I'm2fast4u
post 22:23, 15 05 2004
Post #59

Schutze

Nr użytkownika: 1924

witam! mam maly problem z et a glownie z pb... wchodze na jakis serw gram ok. 30 sekund - minuta i wyrzuca mnie z niego z komentarzem:

server disconnected - you have been kicked via punk buster (for 0 minutes)... too many session restarts (4)

ta osatatnia liczba w nawiasie sie czasem zmienia ale przewaznie to jest to 4...
czasem jest tez blad (ale wtedy wogle mnie do serwa nie wrzuca tylko od razu) o takiej tresci:

cannot write to hunkusage.dat

to drugie zdarza sie rzadzieji jest mniej denerwujace ale jednak...
jak mozecie to pomozcie bo bym sobie pogral ;]
jesli mozna to prosze o wszelką pomoc na gg : 1912270 bo na forum wpadam rzadko a to moj pierwszy post...

z gory thx: kuba

+Quote Post
FoX
post 18:40, 2 06 2004
Post #60

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 302

Witka! cool.gif
Wlasnie dzis znowu wrocilem do ET (gralem w to gdzies z pol roku temu) i na dzien dobry wyskakuje blad:

server disconnected - you have been kicked via punk buster (for 0 minutes)... PB INIT FAILURE

Plz pomozcie bo tak jest na kazdym serverku... co mam zrobic?
Cale main i te sprawy mam czyste swiezo co instalowane...

Z góry WIELKIE tnx za odp! smile.gif

+Quote Post

12 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi