![]() ![]() |
21:24, 14 01 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 505 Dołączył: 21-12-2003 Skąd: Toruń Nr użytkownika: 952 |
Otóż tak: jestem moderatorem naszego boarda klanowego 13th division. Do tego czasu forum działało dobrze, jednak nasz użytkownik o nazwie QSS ma dziwny problem. Czemu muszę zatwierdzać jego posty, jeśli on nic takiego złego nie zrobił?
|
|
|
|
22:45, 14 01 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Użytkownik Qss zotsał objęty funkcją previev post by moderator przez pomyłkę, gdyż jego ip pokrywało się z innym panem sprawiającym duze problemy na boardzie. Problem już naprawiony.
Kilkudziesięciu użytkownikóm została włączona opcja previev post by moderator. Dlaczego ? wyjaśniłem w jednym z topiców na forum technicznym boardu. Niestety włączenie tej opcji powoduje że dany użytkownik musi być "previev by moderator" na wszystkich boardach, również tych prywatnych/klanowych. Nie da się tego rozbić oddzielnie dla forum ogólnego i forum klanowych Oczywiście to jest duża niedogodność bo to co ktoś wypisuje na swoim boardzie klanowym to mnie gówno interesuje i jest sprawą wyłącznie osób czytających taki board i moderatora takiego boarda prywatnego. Ale wyższe dobro ogólnego boarda ET powoduje że ta opcja nie będzie wyłączona, chociaż powoduje to wspomniane wyżej niedogodności na prywatnych boardach klanowych. Ze swojej strony przepraszam moderatorów prywatnych boardów klanowych za te problemy techniczne i jedyne co mogę poradzić to częstrze zaglądanie do panelu moderatora i zatwierdzanie postów osób objętych funkcją previev post by moderator. Jak powiedziałem powyżej jest to podyktowane wyższym dobrem boardów ogólnych i nie będziemy dostosowywać się pod tym względem do prywatnych boardów klanowych. Natomiast na forum ogólnym posty takich osób zatwierdzają obecni "pubiczni" moderatorzy i administratorzy. |
|
|
|
19:32, 15 01 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 505 Dołączył: 21-12-2003 Skąd: Toruń Nr użytkownika: 952 |
Dostałem także uwagę od klanowiczów, że nie nalicza im postów na forum klanowym. Boją się że jak jest mało postów na licznkiu, to są mało aktywni.......tłumaczyłem że tak nie jest ale........czy to chwilowe czy tak będzie zawsze?
|
|
|
|
19:57, 16 01 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Tak.
Specjalnie wyłączyłem naliczanie postów na forach klanowych ze względu na to że administratorzy nie ingerują w prywatne boardy klanowe. Odpowiedz sobie na kilka pytań: Czy forum dla klanu jest po to żeby nabijac na nim posty i szczycić się ich ilością na forum ogólnym. Czy po to żeby wymieniać pomiędzy sobą informacje potrzebne do funkcjonowania klanu ? I lepiej żeby odpowiedzieć pozytywnie na pytanie drugie bo w innym przypadku będe uważał że prywatny board jest nie potrzebny takiemu klanowi. Imo jeśli ktoś się udziela na forum tylko po to żeby mieć duży licznik postów ... to jest kompletnym z!@#em i idiotą. Poza tym użytkownikom, u których stwierdzi się celowe nabijanie postów na ogólnym to się z reguły cofa licznik (i to mocno). Tak czy siak nie opłaca się nabijać postów. |
|
|
|
20:45, 16 01 2004
|
|
|
Tak myślałem - moim zdaniem to dobra decyzja. Tylko boję się że niektórzy (nie mam na myśli swoich klanowiczów
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |