IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Proponowane Bindy, przeze mnie :)
Chronos
post 23:23, 11 02 2004
Post #21

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 297

QUOTE (krecik_adam @ 23:18, 11 02 2004)
Jak zrobić kilka linijek tekstu z takimi odstępami:

T u t a j
m i
c h o d z i
o t a k i e
od stę py
po mię dzy
li te ra mi

Z tego co wiem to wystarczy
set aaa vstr aab
set aab "say T u t a j; say m i; say c h o d z i itd."
bind x "say aaa"

Ale ja dopiero zaczynam bindować
Go to the top of the page

+Quote Post
Estaloth
post 10:28, 12 02 2004
Post #22

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1257

Nie wiedziałem gdzie zapytać sie o to, ale myślę, że to jest najodpowiedniejszy topic. Chodzi mi o plik autoexec.cfg. Otóż tworzę go kopiując wszsytko z etconfig.cfg. Zmieniam opcje i dodaje bindy. Zapisuję w katalogu etmain i odpalam grę, a to nie działa. Bardzo proszę o wyjaśnienie krok po kroku, co i jak trzeba zrobić. Z góry dziękuję. unsure.gif

+Quote Post
blacktyger
post 10:41, 12 02 2004
Post #23

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem ale jesli ty kopijujesz WSZYTSKO z etconfig.cfg to źle .. imo chyba są opcje które powinny pozostać w configu ... poza tym autoexec.cfg sluży tylko raczej do skryptów i bindów bez przesady zęby kopiowac ta ustawinia gry ... pamiętaj też żę każdy profil ma swojego cfg więc jak coś w cinfigu zmienisz to musisz do każdego profilu wkleić

jednym słowem :

Autoexec.cfg służy do :
-bindów
-skryptów

Zato usatawienia Gry takie jak grafika itd. nalezy trzymać w etconfig.cfg który kopijujemy do każdego profilu ... jesli chodzi Ci o cos innego to jaśnej prosze wink.gif

+Quote Post
cyp!s
post 13:34, 12 02 2004
Post #24

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 730

QUOTE (Estaloth @ 8:28, 12 02 2004)
Nie wiedziałem gdzie zapytać sie o to, ale myślę, że to jest najodpowiedniejszy topic. Chodzi mi o plik autoexec.cfg. Otóż tworzę go kopiując wszsytko z etconfig.cfg. Zmieniam opcje i dodaje bindy. Zapisuję w katalogu etmain i odpalam grę, a to nie działa. Bardzo proszę o wyjaśnienie krok po kroku, co i jak trzeba zrobić. Z góry dziękuję. unsure.gif

Jesli masz 98 to nie ma problemu, jesli XP to albo:
1. w sieci jest mase przydatnych programow do zmiany typu plikow, poszukaj na goglach ...
2. kopiujesz np. etconfig, kasujesz jego cala zawartosc, zmieniasz nazwe na autoexec i do etmain, ja tak zrobilem i normalnie sie wczytuje smile.gif

+Quote Post
Estaloth
post 16:40, 12 02 2004
Post #25

Hauptmann
Ikona Grupy

Ech to pokażcie mi przykładowy plik autoexec.cfg. Skoro tylko bindy i skrypty to nie jest duży. Chodzi mi o to, że jak ja sobie zrobilem taki plik i zapisalem jako autoexec.cfg to nie działa. Trzeba go uruchomić jakoś??

+Quote Post
Phantom
post 20:37, 12 02 2004
Post #26

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1021

Jesli Cie dobrze zrozumialem to Ty skopiowales wszystko do autoexec.cfg blink.gif wszystkie bindy ustawienia grafiki itd skopiuj do pliku cfg.cfg i w autoexec wpisz exec cfg.cfg to ten plik sluzy do automatycznego odp@!@nia innych cfg smile.gif oba pliki wsadz to etmain i kein problem laugh.gif
BTW: Mam pytanie chce sobie zrobic bind kill na rolke (wciskac rolke) ale MOUSE3 nie dziala blink.gif jak to nazwac?? HELP MI wink.gif

+Quote Post
Runos
post 16:00, 13 02 2004
Post #27

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 563

QUOTE (blacktyger @ 8:41, 12 02 2004)
Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem ale jesli ty kopijujesz WSZYTSKO z etconfig.cfg to źle .. imo chyba są opcje które powinny pozostać w configu ... poza tym autoexec.cfg sluży tylko raczej do skryptów i bindów bez przesady zęby kopiowac ta ustawinia gry ... pamiętaj też żę każdy profil ma swojego cfg więc jak coś w cinfigu zmienisz to musisz do każdego profilu wkleić

jednym słowem :

Autoexec.cfg służy do :
-bindów
-skryptów

Zato usatawienia Gry takie jak grafika itd. nalezy trzymać w etconfig.cfg który kopijujemy do każdego profilu ... jesli chodzi Ci o cos innego to jaśnej prosze wink.gif

Do jakich skryptow, bindow??!! Ja mam wszystko zrobione w autoexec wszytkie ustawienia a na koncu linijka /exec bindy.cfg. Jak masz zrobiony confing w autoexec to go walisz wszedzie do etpro, main itd. a potem wchodzisz i wpisujesz /exec autoexec.cfg jak sie uatomatycznie nei wgralo. I jak wlaczasz wolfa caly czas to masz te ustawienia.

+Quote Post
Estaloth
post 10:09, 14 02 2004
Post #28

Hauptmann
Ikona Grupy

Runos strasznie mieszasz. Phantom dobrze powiedział. Robisz confing i zapisujesz w katalogu ETmain pod nazwą np. cfg.cfg. W autoexec.cfg wpisujesz exec cfg.cfg i nigdzie nic nie trzeba kopiować. Wystarczy confing w ETmain i autoexec.cfg z komendą exec cfg.cfg tez w ET main. Gotowe.

+Quote Post
Runos
post 12:04, 14 02 2004
Post #29

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 563

Oczywiscie tylko po co?? Co wy macie 40 roznych cfg np. 1 z wylaczona pogoda? Czy macie bindy na strzelanie(naciskach lpm i wyskakuje "Uwaga strzelam"). Zamiast grac to pier.dolicie jakies bezsensowne skrypty ktore sie nie przydaja. blink.gif Dawno tu nie zagladalem i te topici sa gorsze niz moje. W co poprostu nie wierze.

+Quote Post
KreciK
post 23:59, 14 02 2004
Post #30

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 696

Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem z tymi odstępami ale chyba chodzi o to ..

bind x "say T u t a j; say m i; say c h o d z i ..." to chyba jest oczywiste ??

a co do 2 pytanie to po co to  bo kompletnie Cie nie kapuje żeby tak se życie utrudniać ? po to się binduje żeby mic pod jednym klawishem ...

Na tym forum nie da się pisać żeby odstęp pomiędzy literami/słowami był w t___a____k_______i________e__j______________o___d____l_____e_____g____ł____o_____ś_____c___i i tak samo mi sie robi w ET jak wpisze w cfg taki odstęp pomiedzy literami przykładowo (zamiast spacji użyje "_" ze względu że nie da się takich dużych odstępów na tym forum pisać) 5_____spacji: bind x "say 5_____spacji" - to wyskakuje w chacie i konsoli "5_spacji' zamiast "5_____spacji". Słyszałem że są jakieś znaki polskie albo inne które ET widzi jako spacje, jak ktoś zna takie to proszę o podanie.

a co do 2 pytanie to po co to  bo kompletnie Cie nie kapuje żeby tak se życie utrudniać ? po to się binduje żeby mic pod jednym klawishem ...

ale chciałbym zbindować żeby mieć niektóre rzeczy pod 2 klawiszami że trzeba nacisnąć "x" a potem "y" coś w stylu co mamy zbindowane pod "v"

+Quote Post
Switch
post 17:30, 16 02 2004
Post #31

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 737

co trzeba zrobic rzen zbindować cos pod kawisze z klawiatury numerycznej np.5 wpisywałem NUM5 ale nie działa

+Quote Post
sayetan
post 18:37, 16 02 2004
Post #32

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 1025

KP_5
btw. jak nie wiesz jak sie klawisz zwie to wejdz do et i zinduj cos chwilo pod ten klawisz
a najlepsza wyjsciem to poszukaj na necie o bindowaniu
jest tam taki jeedn ciakwy artykul w ktorym jest obrazek
i podpisane wszystkie klawisze jaka maja nazwe w ET

+Quote Post
kot
post 23:05, 16 02 2004
Post #33

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 993

Blacktyger, no offence, ale moim zdaniem ustawianie reloada na MOUSE2 to raczej glupota, bo ten przycisk przydaje sie do wazniejszych rzeczy :F No ale jak komu wygodnie.

+Quote Post
blacktyger
post 8:48, 19 02 2004
Post #34

Generalmajor
Ikona Grupy

QUOTE (michal @ 22:05, 16 02 2004)
Blacktyger, no offence, ale moim zdaniem ustawianie reloada na MOUSE2 to raczej glupota, bo ten przycisk przydaje sie do wazniejszych rzeczy :F No ale jak komu wygodnie.

Np. co jest waznijesze od pełnego magazynku ? to gra wojenna więc chodzi o zabijanie czy się myle ph34r.gif
a poza tym na mysce mam jescze 2 przyciski ...w sumie 5 więc wszytsko mam jak trezeba, zreszta tak jak napisałeś to kwestia przyzwyczajenia i gustu a o tym jak ktoś powiedził się nie dyskutuje smile.gif

+Quote Post
Phantom
post 22:05, 19 02 2004
Post #35

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1021

Ponowie moje pytanko jak zbindowac rolke myszki (wciskac rolke a nie krecic) bo MOUSE3 nie dziala blink.gif mam myszke 2 przyciski + rolke ktora da sie wciskac i nie wiem jak ja okreslic POMOCY

+Quote Post
blacktyger
post 8:37, 20 02 2004
Post #36

Generalmajor
Ikona Grupy

Mam ten sam problem ale nie tytlko z MOUSE 3 ale i 4 i 5 tu chodzi o zbindowanie tego w opcjach myszki ... Gra nie wykrywa chyba tych guzików "niestansartowych" sad.gif myszke mam A4 Tech więc możę ktoś chelp?

+Quote Post
VISTORANTE
post 9:16, 20 02 2004
Post #37

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 568

Ściągnij najnowsze sterowniki może, u mnie te dwa przyciski z boku (4 i 5) wykrywa w opcjach bez problemu.

a w wolfie wygląda to tak:
CODE
bind MOUSE4 "weaponbank 2"

+Quote Post
blacktyger
post 22:14, 20 02 2004
Post #38

Generalmajor
Ikona Grupy

No i działa THX smile.gif Phantom to tylko i wyłącznie sterowniki nie podałeś jaką masz myszke ale jesli A4Tech to wal na www.A4Tech.com / downloads tam wybierasz swój rodzaj myszki ( w twoim wypadku 1wheel + 2 buttons) i masz sterowniki klikasz downloads i juz wink.gif jesli masz inna firmemychy (np. Logitech, Media Tech itp.) to wal na oficjal Site smile.gif

+Quote Post
buli2
post 6:06, 21 02 2004
Post #39

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 52

Ja mam problem z zbindowaniem reszty klawiszy na mojej Logitech MX 700 (MOUSE1 i MOUSE2 oczywiscie daja sie bindowac wink.gif). A wiec mam 6 wolnych przyciskow na mojej myszcze ktore chcial bym wykorzystac w wolfie. Probowalem juz instalacji najnowszych terownikow ale i to nie pomoglo. Moze kto zna rozwiazanie mego problemu??

+Quote Post
blacktyger
post 14:09, 21 02 2004
Post #40

Generalmajor
Ikona Grupy

mozesz tez taki "hacking" wypróbowac smile.gif

Np. w ustawieniach myszki robisz aby MOUSE4 działał jako F10 a w etconfig.cfg robisz że
bind F10 "vsay oops" i moze dziala wink.gif znam pare osob ktore z LOgitechem tak wlasnie robia spróbuj jak nie będzie działało to wejdź na jakieś 4um o myszkasz czy cuś wink.gif

+Quote Post

5 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi