IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  « < 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> Bugi, tricki., Co umiecie, co wiecie.
blacktyger
post 8:22, 23 03 2004
Post #61

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

Gralem wtedy z Thorem, byl komunikat ze wysadzilo 2 razy dzialo polnocne 
Moze nam ktos powiedziec czemu tak sie stalo??  To byl bug czy czit?? 

czytanie ze zrozumieniem to juz tu bylo Żuker ohmy.gif

To był jeden z moich największych bugów jakie widziałem. Po podłożeniu 2 dynamitów pod North, wybuchło także South. Wiem jak to zrobić: kładziemy dynamit na samym brzegu u góry po prawej stronie, tak aby prawie wchodziło w ścianę - po rozwaleniu north rozwalimy i south. Sprytne
Go to the top of the page

+Quote Post
zuker
post 10:38, 23 03 2004
Post #62

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 659

QUOTE (Thoro @ 22:46, 19 03 2004)
Przez te pare miesiecy gry w et, jeszcze mi sie takie cos nie zdarzylo. Otoz na oasis bronimy dzial. Przeciwnicy wbiegaja do polnocnego. Podkladaj 2 dynamity. My juz cofamy sie do obrony south, mija 30s oba dynamity wybuchaja i pokazuje sie 2-krotnie komunikat, ze polnocne dzialo zostalo wysadzone, po czym pojawia sie komunikat, ze oba dziala zostaly wysadzone blink.gif . Na szczescie to byl tylko spar, ale ciekaw jestem jak CB sie zapatruje na tego typu sytuacje. Allies wysadzilo tylko jedno dzialo i zwyciestwo blink.gif . Imo dziwne blink.gif

Gralem wtedy tego spara z Thorem i tez chcialbym sie dowiedziec czy oni uzywali czitow, czy to byl bug???

Czytaj cytat - to cala odpowiedz thora.

+Quote Post
dNkN!
post 11:25, 23 03 2004
Post #63

Nr użytkownika: 200

to był bug - dwa dynamity po jednym działem uzbrojone w tym samym momencie (+- 1s) dają taki efekt. w konsoli jednak wyraźnie widać, że zamiast dwóch różnych komunikatów o wysadzeniu dział jest jeden ale podwójny. wykorzystywanie bugów podczas cw jest zabronione, więc najrozsądniej skierować sprawę razem z demami do admina.

+Quote Post
Sierpik
post 12:24, 23 03 2004
Post #64

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 658

QUOTE (dankan @ 9:25, 23 03 2004)
to był bug - dwa dynamity po jednym działem uzbrojone w tym samym momencie (+- 1s) dają taki efekt. w konsoli jednak wyraźnie widać, że zamiast dwóch różnych komunikatów o wysadzeniu dział jest jeden ale podwójny. wykorzystywanie bugów podczas cw jest zabronione, więc najrozsądniej skierować sprawę razem z demami do admina.

Heh, to taki bardzo dziwny bug, gdzy jest to spowodowane skryptami ktore jak kazdy podprogram maja pewne opuznienie co do wykonania (a tu jeszcze dohodzi potwojne sprawdzanie ich oraz zwykle wait zeby bylo "ladniej" ph34r.gif ) co owocuje wlasnie takimi sytuacjami - zaraz pewnie poleci pytanie czemu z drugim dzialem tak sie nie da ? - odp poprostu jedna linijka mniej pisania, czy skrypt jest mniejszy ... ble ble ble....

p.s.: wiekszym bugiem chyba jest to plywanie w tunelach sad.gif ph34r.gif

+Quote Post
Thoro
post 13:46, 23 03 2004
Post #65

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

QUOTE (dankan @ 10:25, 23 03 2004)

To byl tylko spar, wiec mozna to olac, ale CB to inna sprawa. Powiedz mi czy nieswiadome wykorzystywanie bugow jest karane?? Bo ode mnie nikt z klanu nie wiedzial o tym bugu, a z 13-nastek tez chyba nikt. Fakt faktem nieslusznie przegralismy mape, ale oni moga miec pretensje, ze przeciez oni by wysadzili poludniowe, bo mieli jeszcze czas. Z drugiej strony rozegranie ponowne ich ataku tez nie jest jakims extra rozwiazaniem, bo za drugim razem zawsze broni sie latwiej (jesli mamy do czynienia z druzynami wyrownanymi co do skilla). Wiec na kogo wine zwali CB?? smile.gif

+Quote Post
dNkN!
post 14:10, 23 03 2004
Post #66

no to już zależy od was i admina jak to rozwiążecie - skoro żaen z teamó nie był świadomy buga należało by uprzejmie unieważnić runde i rozgrać ją ponownie - to chyba najdojrzalsze rozwiązanie, jeżeli można się tak wyrazić smile.gif

+Quote Post
chinczyk2
post 9:29, 31 03 2004
Post #67

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 170

a ja w poniedzialek zauwazylem na oasis taka ciekawa rzecz: akurat bylem dead i na spekcie sobie patrzylem - gosc rozlozyl sie z mobile mg42 (axis) za ktoryms murkiem, niestety nie widzialem za ktorym, bo ten murek zaslanial prawie caly widok. ale najciekawsze, ze walil na oslep przez ten murek i kosil gosci. bug czy "niebug" oto jest pytanie...

+Quote Post
Bastard PL
post 20:24, 1 04 2004
Post #68

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1102

Jak dla mnie to miał wallhacka, może się nie znam... nieważne.
Mój kumpel przed chwilą obczaił niezły motyw!!! Po kolei. Wlazł na serka WP etpro sam. Zmienił na stopwatch. Plansza CAEN i zaczął sobie biegać. Patrzy- czołg, no to kombinerki w rękę i montuje. Zmontował, wsiada i w tym momencie oczy stanęły mu dęba. Czołg pojechał a on wisi w powietrzu z ckmem na monitrorze. Tutaj nastąpiła dłuższa przewa na brechtę, po czym nacisnął F i wyskoczył nie tam gdzie utknął ale przy czołgu, czyli daleko daleko. blink.gif ale to jeszcze nie koniec, wsiada z powrotem i..... teleportuje go do ckmu wiszącego w powietrzu!!! blink.gif "aaalle ozo hozi....."

+Quote Post
dNkN!
post 2:13, 2 04 2004
Post #69

a ja w poniedzialek zauwazylem na oasis taka ciekawa rzecz: akurat bylem dead i na spekcie sobie patrzylem - gosc rozlozyl sie z mobile mg42 (axis) za ktoryms murkiem, niestety nie widzialem za ktorym, bo ten murek zaslanial prawie caly widok. ale najciekawsze, ze walil na oslep przez ten murek i kosil gosci. bug czy "niebug" oto jest pytanie...

Jak dla mnie to miał wallhacka, może się nie znam... nieważne.

to na 90% nie był WH a bug, który ciągnie się od samego początku ET - obraz ze specta nie pokrywa się z obrazem playora, którego oczyma widać.

Mój kumpel przed chwilą obczaił niezły motyw!!! (...) teleportuje go do ckmu

takich butów jeszcze nie widziałem biggrin.gif

btw. w nowym etpro ponoć został załatany bug powodujący znikanie, wtapianie się w tekstury - jednak powstał nowy, kontakt z pewnymi krawędziami powoduje, że postać może zostać wystrzelona w kosmos smile.gif

+Quote Post
evil_lord
post 20:26, 10 04 2004
Post #70

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 952

QUOTE (chinczyk2 @ 8:29, 31 03 2004)

Bug na specie - też się z tym spotkałem na fuelu. Gość rozkłada mg42, i strzela na oślep :/ do tego trafia :/ im0 lol laugh.gif

+Quote Post
Go��_keNOOBie|PL
post 21:03, 10 04 2004
Post #71

Goście

btw. w nowym etpro ponoć został załatany bug powodujący znikanie, wtapianie się w tekstury - jednak powstał nowy, kontakt z pewnymi krawędziami powoduje, że postać może zostać wystrzelona w kosmos

ten bug jest i w podstawowej wersji etmain.. oasa.. chyba ma ich najwiecej.. znam min 3...

Pozdrawiam

+Quote Post
LoLeQ
post 23:58, 10 04 2004
Post #72

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1392

lnatrikcjumpbeta3 ma najwiecej smile.gif.Przez cala mapke wlasciwie mnie wywalalo do przodu o 20metrow,jak nie wiecej.

+Quote Post
dNkN!
post 1:24, 11 04 2004
Post #73

QUOTE (keNOOBie|PL @ 19:03, 10 04 2004)

ten bug jest i w podstawowej wersji etmain.. oasa.. chyba ma ich najwiecej.. znam min 3...

Pozdrawiam

wnikanie i rozbijanie się o tekstury owszem - ten bug jest od etmain, jednak to własnie on został w etpro 3.0.0 naprawiony i to właśnie od powoduje, że kontakt z pewnymi teksturami (trudno mi określić jakimi - sam niebarzdo wiem co jest los) powoduje, że postać zostać wystrzelona pod sam "sufit" mapy.

+Quote Post
Go��_keNOOBie|PL
post 19:02, 11 04 2004
Post #74

Goście

Nie chodzi mi o wnikanie w tekstury...(chyba tylko raz udalo mi sie w takowe wpasc smile.gif)

Hmm. imo.. to jest niedokladne polaczenie krawedzi scian. (na bardzo okrojonym cfg nawet to niezle widac). a mnie jakos nie wystrzeliwuje w gore.. tylko zawsze w dol i mam msg, ze zabilem sie spadajac biggrin.gif

to jest cos w stylu wyjscia z bramy na radarze.. ta zdradliwa krawedz, o ktora mozna sie "potknac".. spadek jest za wysoko zawieszony...

Pozdrawiam

+Quote Post
marazm
post 19:24, 17 04 2004
Post #75

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1326

Ja zauważyłem jeden bug, co prawda nie da sie go nijak wykorzystac, nie jest też denerwujący ale to przykład niedokładności twórców tej gry.
Otóż jak zapewne zauważyliście Field Ops w Allies jest murzynem - przynajmniej tak wynika z obrazka w HUDzie. A więc dlaczego gdy gram murzynem i przeładowuje broń to widze że jego ręce są białe ?? biggrin.gif Naprawde mocno sie wysiliłem żeby znaleźć ten bład gry więc doceńcie to biggrin.gif

+Quote Post
Swiety
post 21:26, 17 04 2004
Post #76

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

QUOTE (marazm @ 17:24, 17 04 2004)
Ja zauważyłem jeden bug, co prawda nie da sie go nijak wykorzystac, nie jest też denerwujący ale to przykład niedokładności twórców tej gry.
Otóż jak zapewne zauważyliście Field Ops w Allies jest murzynem - przynajmniej tak wynika z obrazka w HUDzie. A więc dlaczego gdy gram murzynem i przeładowuje broń to widze że jego ręce są białe ?? biggrin.gif Naprawde mocno sie wysiliłem żeby znaleźć ten bład gry więc doceńcie to biggrin.gif

Słuchaj czarnuchu - fops w ET to jest Majkel Dżekson i se wybielił ręce ale jeszcze twarzy nie zdążył wybielić.
Jak ci przeszkadza to graj z cg_rysujkarabin 0 i nie bedziesz widział tych ochydnych czarnych łap.

+Quote Post
marazm
post 22:45, 17 04 2004
Post #77

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1326

Ej kolego ja nic nie mam do czarnych i nie przeszkadza mi to, po prostu zauważyłem to i chciałem opowiedzieć. Jak ci to przeszkadza to sorry "czarnuchu" dry.gif

+Quote Post
MastaBlasta
post 22:51, 17 04 2004
Post #78

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1181

QUOTE (Swiety @ 21:50, 12 02 2004)
QUOTE (VISTORANTE @ 19:30, 12 02 2004)
Jeśli mnie pamięc nie zawodzi to było właśnie to drzewo:
user posted image

Przypatrzcie się temu screenowi dokładnie i popatrzcie na coś w głębi. Tam jest flaga respawnu zawieszona w powietrzu. Postawcie sobie serwer i załadujcie raila /devmap railgun. Teraz pobiegajcie sobie z noclip, albo zmniejszcie grawitacje (g_gravity) i zobaczycie że flaga respawnu pojawia się w bardzo dziwnych miejscach, często zawieszona w powietrzu biggrin.gif. To jest raczej wyłącznie bug w wyświetlaniu grafiki.

Imo swięty jesteś w błędzie. To zwykła falaga axisów na budynku a nie flaga respawnu :/ . Dla niedowiarków screen .
user posted image
user posted image

+Quote Post
Shynshylla
post 18:30, 18 04 2004
Post #79

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1333

Tą flagę bardzo dobrze widać w moim i szafy filmie , gdy Pi i Sigma koło niej latają ohmy.gif

+Quote Post
MoS*StiloMAN
post 19:08, 1 05 2004
Post #80

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1661

Co do wnikania w tekstury, to myśle, że jest to wina twórców mapy...
Też w mojej mapie miałem taką sytuację, że wbiłem się w ścianę biggrin.gif

Opowiem Wam także o takim pewnym bugu: Dawno dawno temau, za górami i za palmami na oazie mnie i kilku kolegów dopadł nieczysty LAG cool.gif No i niby nic ciekawego, gdyby nie to, że na 3/4 nieba widziałem taką dupną flagę niebieską (taka flaga co jest przy np. pompie na tych kartonach co się je buduje \o/). Akurat byłem z innymi na TS2 i się okazało, że nie tylko ja mam tego "nowego skina na niebie" LOOOOOOOOOOOOOOOL. laugh.gif

Co do tego wbijania się w tekstury na oasis, to nie wiem jak kiedyś było, ale teraz jak gram u mnie na etpro 3.01, to zaraz obok flagi old city jak wskocze w takie jedno miejsce, to inni widzą jak wtapiam się w ziemię, a ja dalej jestem w miejscu wyskoku, ale jak na złość po kliku sekundach mnie rozwala i pisze, że spadłem laugh.gif

+Quote Post

5 Stron V  « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
5 Użytkowników czyta ten temat (5 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi