IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

8 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Closed TopicStart new topic
> Co mnie dobija grajac w et ?, Przykłady z FFA i nie tylko
Zaskar
post 1:05, 22 10 2003
Post #41

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 444

HYh a mnie ostatnio wkurzaja warzywa.
Go to the top of the page

+Quote Post
TheAbyss
post 11:19, 22 10 2003
Post #42

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 343

Co mnie wkurza? Warzywniak na battery. Team liczy sobie 10 osób. Z tego teamu mamy: 1 enga (ja), który idzie budować rampę. 2 engów, którzy budują działa na dole na plaży (przecież je ciągle rozwalają pfy, więc trzeba je odbudować, bo są punkty!). 4 covertów, którzy siedzą z garandami i liczą bardzo mocno na to, że jakiś frajer zejdzie na plażę (najlepiej na sam dół, czyli tam, gdzie oni siedzą), oni go zabiją, wezmą mundur i będą zgrywać bohaterów. 1 pf, który cały czas wali w bunkier. 2 warzywka z losowymi klasami, które obsadzają działka na dole i wesoło naparzają w tych, którzy przechadzają się na górze. Wersja alternatywna to 10 osób, z czego 7 czeka na tyłach na coverta, który im przyniesie mundur. Najgorzej wypadam na tym ja, bo jeśli nie zacznę zabijać swoich, którzy się obijają (czyt. siedzą na dole i obsadzają MG (a robią to nawet kolesie z całkiem niezłych klanów - hi VzN)) to nigdy nawet bunkra nie zdobędziemy, o wysadzeniu działa nie wspominając... więc połowa rundy to ganianie i zabijanie swoich w towarzystwie complaintów i bluzgów (pal diabli, jeśli na serwerze mam refa... jeśli nie mam, to jest problem ;p).

+Quote Post
chinczyk2
post 11:33, 22 10 2003
Post #43

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 170

QUOTE (TheAbyss @ Oct 22 2003, 09:19 AM)
Co mnie wkurza? Warzywniak na battery. Team liczy sobie 10 osób. Z tego teamu mamy: 1 enga (ja), który idzie budować rampę. 2 engów, którzy budują działa na dole na plaży (przecież je ciągle rozwalają pfy, więc trzeba je odbudować, bo są punkty!). 4 covertów, którzy siedzą z garandami i liczą bardzo mocno na to, że jakiś frajer zejdzie na plażę (najlepiej na sam dół, czyli tam, gdzie oni siedzą), oni go zabiją, wezmą mundur i będą zgrywać bohaterów. 1 pf, który cały czas wali w bunkier. 2 warzywka z losowymi klasami, które obsadzają działka na dole i wesoło naparzają w tych, którzy przechadzają się na górze. Wersja alternatywna to 10 osób, z czego 7 czeka na tyłach na coverta, który im przyniesie mundur. Najgorzej wypadam na tym ja, bo jeśli nie zacznę zabijać swoich, którzy się obijają (czyt. siedzą na dole i obsadzają MG (a robią to nawet kolesie z całkiem niezłych klanów - hi VzN)) to nigdy nawet bunkra nie zdobędziemy, o wysadzeniu działa nie wspominając... więc połowa rundy to ganianie i zabijanie swoich w towarzystwie complaintów i bluzgów (pal diabli, jeśli na serwerze mam refa... jeśli nie mam, to jest problem ;p).

mozesz miec wszystkich engow i soldierow, a jak na gorze bedzie 10 fieldopsow to mozesz pomarzyc wink.gif
wczoraj tak np. bylo u cioci

+Quote Post
Evingolis
post 11:44, 22 10 2003
Post #44

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 253

Dobry mortar u aliantów i liczba bohaterskich fopów którzy wyłażą z bunkra zmniejsz się drastycznie (prawda Krizz? biggrin.gif ). A jak siedzą w bunkrze to ich wyjmuje z tamtąd pf. Na wszystko są sposoby, nie ma sytuacji bez wyjścia.

+Quote Post
TheAbyss
post 11:47, 22 10 2003
Post #45

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 343

Pomijam fakt, że na normalnych serwerach jest g_heavyweaponrestriction 20, co nieco tłumi entuzjazm tych 10 field opsów w momencie kiedy 9 z nich nie może postawić efektu tongue.gif A na nienormalnych serwerach staram się, przynajmniej kamperskich map (battery/campdump) nie grać.

+Quote Post
mark[PL]
post 12:40, 22 10 2003
Post #46

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 532

Przekleństwa....... na quickchat-cie.......jak na podwórku oraz indywidualizm niektórych graczy - dlatego wole serwery zagraniczne.......

+Quote Post
eXtreme
post 13:28, 22 10 2003
Post #47

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 81

Dużo rzeczy przedziwnych widziałem, ale część zapomniałem.
To co mnie wukrza i co pamiętam :
- jak field przez cała walkę na oasis stoi w drzwiach od respa i rzuca ammo i więcej nic nie robi
- głąby wchodzące na miny które widać z kilometra
- jak wszyscy na oasis biorą [F] bądź [S] a nie ma [E]
- jak na battery noob rozkłada mortara w bunkrze i strzela !!!!!
- jak medycy biegają jak cioty i są medykami tylko po to by muc siebie leczyć i nie wiedzą nawet gdzie mają strzykawkę
- jak goście którzy grają [S] po wybiegnięciu z respa strzelają z colta przed siebie chyba po to by mu się palec nie zesztywniał

........

+Quote Post
MoVo
post 13:59, 22 10 2003
Post #48

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 290

Pare dni temu wlazlem na serwer CD-ekszyn, bo chcialem zobaczyc czy sie poziom podwyzszyl. Gramy na Goldrush, 3 alisow na 3 axisow. Cudem zdobylismy czolg, bo wiekszosc mojego teamu zwiedzala sobie mape. Napisalem im, ze atakuje sie grupa, bo latwiej wygrac. No to poczekalem w jednym miejscu, przyszlo dwoch kolesi, ale w teamie nie bylo zadnego medyka. Napisalem, ze trzeba nam jednego. No to jakis geniusz(eng) napisal, ze on sie przerobi. I zamiast wpisac sobie w konsoli kill, albo poczekac az go zabija, wystrzelil pod nogi granata i zabil wszystkich sad.gif .

+Quote Post
Prosper
post 15:43, 22 10 2003
Post #49

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 188

QUOTE (eXtreme @ Oct 22 2003, 11:28 AM)
- jak goście którzy grają [S] po wybiegnięciu z respa strzelają na colta przed siebie chyba po to by mu się palec nie zesztywniał

heheh, To jest faktycznie lol. Ale moge Ci powiedziec ze to jakis nawyk z MoHAA, bo jak kiedys gralem w ffa w te gre, to wszyscy po rozpoczeciu walili przed siebie z lugerow. Do tej pory nie wiem po co tongue.gif

+Quote Post
FarSight
post 15:58, 22 10 2003
Post #50

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 92

QUOTE (TheAbyss @ Oct 22 2003, 09:19 AM)
to nigdy nawet bunkra nie zdobędziemy, o wysadzeniu działa nie wspominając...

Nawet nie wiesz jak mnie w.k.u.r.w.i.a jak jakies warzywo flage wezmie jak jush dobiegam engiem do dziala ... i of coz axisy maja respa przy dziale i czesto nie daje rady podlozyc ... a tak to gora 1-2 z 10 zmieni spawna i mnie goni i wtedy sa jeszcze jakies szanse ......

+Quote Post
rover
post 16:04, 22 10 2003
Post #51

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 293

- jak field przez cała walkę na oasis stoi w drzwiach od respa i rzuca ammo i więcej nic nie robi

nabija sobie w ten sposob expa zeby potem masakrowac na battery artami i nalotami. osobiscie mam to gdzies, a jak gram medem to nawet takiego czasem ucaluje, bo wybiegam wtedy z respa zawsze z full ammo smile.gif

+Quote Post
Ghost
post 18:28, 22 10 2003
Post #52

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 539

A mnie wkurzają jeszcze goście którzy nie umią korzystać z broni soldiera.

O to częste przypadki:

Flamethrower

1. Goście marnują sobie paliwo na zabawne szlaczki w powietrzu - potem się tłuką i tu sruu zero ammo.
2. Gdy się podpalą tulą siędo swoich TM'ów, a potem wysyłają compaliny za to, że ich zabili :/
3. Uruchamiają miotacz ognia kiedy z przodu są ich team mate'ci. Ale na serio, no commentz tongue.gif
4. NIE ROBIĄ zasłony ogniowej!!
5. Biorą flamera na zasadzie "O matko, jaka to git broń! Muszę ją mieć...".

PanzerFaust

1. Strzelają gdzie popadnie.
2. Strzelają w jednego przeciwnika gdy obok niego jest 5 team mate'ów...
3. Używają pf'a gdy walczą w pomieszczeniach (co innego gdy walą w korytarzu ze sporej odległości albo sprawdzają czy bunkier przed nimi jest czysty).
4. Godzinę celują we wroga, który i tak im zwieje, zamiast strzelić w miejsce w którym zaraz się znajdzie.
5. Biorą pf'a na zasadzie "O matko, jaka to git broń! Muszę ją mieć...".

MG-42

1. Rozstawiają MG-42 gdy obok jest stacjonarny...
2. Strzelają byle strzelać.
3. Blokują wyjście z bunkra sądząc, że jakiś noob podejdzie do nich.
4. Ustawiają się w widocznym miejscu, gdy parę metrów dalej są schody prowadzące na podest...
5. Biorą MG-42 na zasadzie "O matko, jaka to git broń! Muszę ją mieć...".

Moździerz

1. Ustawiają się w bunkrze i celują we wroga :/
2. Uczą się celować gdy trwa walka (na dodatek walą w swoich...)
3. Wykorzystują go bo ładnie wygląda.
4. Używają moździerza jako broni do zwarcia.
5. Biorą Moździerz na zasadzie "O matko, jaka to git broń! Muszę ją mieć...".

+Quote Post
Modes
post 18:59, 22 10 2003
Post #53

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 263

QUOTE (rover @ Oct 22 2003, 02:04 PM)

nabija sobie w ten sposob expa zeby potem masakrowac na battery artami i nalotami. osobiscie mam to gdzies, a jak gram medem to nawet takiego czasem ucaluje, bo wybiegam wtedy z respa zawsze z full ammo smile.gif

No tu masz racje, ale jeszcze bardziej lubie takiego kogos gdy w ogniu walki mi skonczy sie ammo, wtedy odrazu i intuicyjnie wiem gdzie biec tongue.gif

+Quote Post
eXtreme
post 9:59, 23 10 2003
Post #54

Hauptmann
Ikona Grupy

QUOTE (Modes @ Oct 22 2003, 04:59 PM)
No tu masz racje, ale jeszcze bardziej lubie takiego kogos gdy w ogniu walki mi skonczy sie ammo, wtedy odrazu i intuicyjnie wiem gdzie biec tongue.gif

I co biegniesz na oasis od działa do respa po amo ??????????????

+Quote Post
eXtreme
post 20:07, 24 10 2003
Post #55

Hauptmann
Ikona Grupy

Dziś grałem na pewnym serwie:
Battery: jestem w axis a gosc z drugiego teamu drze jape ku**a weście te PF-y (są 2) za chwile wescie te pie**ne naloty..... (są 2 fieldy)
myśle sobie co to za gość? Co przyszedł tu na frytki? Czy co?. Może axis ma grać na Battery samymi engami i medykami co????

Druga sprawa:
Wkurza mnie gdy jakiś gość z jakiegoś tam klaniku wyzywa wszystkich od lam i lolów bo uważa, że jak ktoś nie ma tagu to musi być jakiś noob, a sam gra jakby pierwszy raz grał (chociaż spotkałem go już na jakimś serwie RtCW z 1,5 roku temu). A gdy mu zwrócisz uwage, żeby się zachowaywał to daje ci vota bo jest wielce urażony.
Byłem w czterech klanach i nie lubie jak mi ktoś bluzga a tym bardziej gdy ma literkę r po nicku.
Jestem wolnym strzelcem (no clan) i jestem dumny z tego.

+Quote Post
blinkkin
post 20:33, 24 10 2003
Post #56

Nr użytkownika: 547

mi najbardziej przeszkadza czynnik ludzki. pewnego razu za siedmioma ... gralem sobie na jakims polskim serverze, na mapie siwa oasis wysadzilem oba dzialka w okolo 15 minucie. koles z mojej druzyny szanowny klanowicz (raczej klaunowicz) wyskoczyl do mnie z tekstem cytuje 'co za pierd..ny de..il wysadzil dziala'. jak sie okazalo byl to typowy xp-hunter, juz na nastepnej mapie dostalem kicka (chyba z 6 votow bylo). i nie wiem co mam myslec o takiej grze. myslalem, ze wolfet to gra taktyczna a nie arcade jak quake.

+Quote Post
DestroyerX
post 22:49, 28 10 2003
Post #57

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 21

MG-42

1. Rozstawiają MG-42 gdy obok jest stacjonarny...
2. Strzelają byle strzelać.
3. Blokują wyjście z bunkra sądząc, że jakiś noob podejdzie do nich.
4. Ustawiają się w widocznym miejscu, gdy parę metrów dalej są schody prowadzące na podest...
5. Biorą MG-42 na zasadzie "O matko, jaka to git broń! Muszę ją mieć...".

6. strzela na stojąco biggrin.gif

+Quote Post
SCORPiON
post 23:30, 28 10 2003
Post #58

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 69

najbardziej mnie wkurza to gdy na mapie bardzo potrzebny jest [E] np. battery,fueldump to wszycy inni wybieraja inne klasy np. [C], [F];
brak kladzenia min w punktach strategicznych;
brak odkrywania min przez [C];
medyc uzrawia/daje apteczki gdy gracz stoi w miejscu (nabijanie xp- kare strzalow potem apteczi);
[F] wychodzi w SPAWNu i daje ammo tylko sobie zamiast innym;
brak czekania [C] ze strojem do otwarci drzwi (wazniejsze jest Xp nzi zwyciestwo)

+Quote Post
LOKI 65t
post 23:46, 28 10 2003
Post #59

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 330

Dlugo by tu pisac - a i tak bez sensu bo lista powyzej jest solidna.
Jednak brak zgrania - a dokladniej ignorancja graczy jest czynnikiem mocno stresujacym.

Typowe np 3 covertow na gold rush czy fieldzi na fuel dump gdy cza juz wysadzac.
Wkurza gdy koles chce sie zabawic/zaexpic gdy objectiwy sa widoczne jak byk a my po raz kolejny rozbijamy sie o obrone. Czlowiek najpierw mowi , potem prosi , potem drze sie , potem blaga, potem drze sie , potem otwiera ogien do takiej lamy , potem go killuje i dostaje complainta z pytaniem "o co ci chodzi".......

A juz wogole wkurza mnie gdy szanowny covert bierze FG42 (szczerze nienawidze tej broni - ani to snajperka ani sten ). I widze czekajac na respa jak stara sie ustrzelic kogos a raptem pomaga tylko medom wroga zarobic expa na leczeniu podzas gdy my wykrwawiamy sie budujac rampe na battery.

+Quote Post
BadIDea
post 15:47, 29 10 2003
Post #60

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 339

Najbardziej wqrwiaja mnie pukawki engow. Ten nasadzany na lufe granat to moje przeklenstwo!
Biegnie warzywo...strzelisz do niego - podskakuje koles przed kompem...naciska wszystkie przyciski jednoczesnie....i bum leci granat odbija sie od ziemi, slupka, dupka, pienka...lampki... I ZAWSZE NIM DOSTANE!!!

Hehe ostatnio na DD mialem w teamie szalonego medyka-nooba.
Zobaczyl/przeczytal - ze lepiej swojego rannego dociac i postawic niz faszerowac apteczkami...

Spoko... tylko nikt mu nie powiedzial, ze ranny z 80 HP nie wymaga tak drastycznej kuracji!!
LOL
Lekkie drasniecie i juz leci do ciebie szalony medyk, pakujac w plery pol magazynka.
Dociac - postawic- zapodac 2 apteki i jak nowy:)
LOL
Bac sie wlasnego meda. Na co mi przyszlo.

Fajnie kiedy masz 3 HP, rozkrecony granat w lapie.. wyskakujesz z za rogu i dostajesz od meda w plery, bo
"Dociac - postawic- zapodac 2 apteki i jak nowy:) "
I buummm jestem zgibowany, medyk lezy... a czasem i compilant poleci. Jak to tak.. on z dobrego serca ty mu granat?

Podobnie mozna zarwac od meda w plery - w momencie rzucania nalotu/arta. Fun... masowy TK, art na srodku jakiegos opuszczonego placu.

Mortar! Wlacy w dachy. Spawn, tlok w drzwiach... BUMM.. wszyscy leza. Masakra.

Battery.
Debile - skaczacy na plaze. Kretyni wychodzacy tylem - wysadzic alliesom CP. (lub tacy co mysla: JESTEM ZA...ISTY. WYJDE TYLEM I ZABIJE WSZYSTKICH ALLIESOW)

Kiedys cala gre blokowalem tylnie drzwi na battery. Jakis koles ciagle staral sie przez nie wyjsc. Szczekal na mnie, nozem dzgal, granaty pod nogi rzucal... Votowal na kicka...
Wypuszczalem go - umieral po 2-3 sec. Zabijalem wracajacego w jego mundurze copsa. I tak w kolko.
Od tamtej pory mam binda "NIE WYLAZIC TYLEM!"

OT.
Battery - snajpa allies- kiedy dobrze trafi w Axis PF solidera strzelajacego z bunkra smile.gif
Taki solider 99 razy na 100, przyp... w sciane. Cudownie , gdy obok niego znajduja sie Fieldopsi rzucajacy naloty... Wystarczy jeden strzal ze snajpy ... i ginie 2-4 axis:P

- Pamietajcie, ze naloty (puchy) mozna gasic. Wystarczy dobrze kucnac na rzuconej przez wroga racy/swiecy dymnej/puszce. W odpowiednim momencie odskoczyc... (tuz przed wybuchem puchy)

Fops, ktory rzucil puche - uslyszy - Abborrtttinng caannn't seee targett!
(jak to tak... w szczerym polu?)

Imo naloty w et gasi sie latwiej niz w Rtcw.

Bardzo czesto - na battery - najpierw leca allliesowe puchy, engowie roba rampe...i dokonuja ataku na bunkier. Sami sie domyslcie - ile zmieni pogaszenie tych nalotow.

+Quote Post

8 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi