IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Closed TopicStart new topic
> Stałe łącze 64kb, ...
Edd
post 23:18, 10 03 2004
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1405

Pisałem już o pingu...ale teraz odejde trochę bardziej od ET( ale dalej nie moge grać!!! sad.gif ) Mam te stałe łącze 64kb i gdy ściągam coś ( czy to ze stron czy FTP-ów to maksymalnie wyciągam 7-8kb ale później i tak spada sad.gif
(średnio mam 2-3 kb);strony ładują się jak biegnący żółw pod górę i ogólnie jest masakra (no i oczywiście nie mogę grać normalnie(o ile mogę) w ET...niby mam gwarantowaną połowę transferu ale mówią ze tak jest bo mam najniższy transfer(ale bez przesady na modemie czasami było lepiej);a o zerwaniu umowy nie ma mowy (mam neta od 2 tygodni)....jeśli ma ktoś taki lub podobny problem, albo taki transfer i wszystko ma OK lub komuś się nudzi HELP ME!!! unsure.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Phantom
post 1:22, 11 03 2004
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1021

Chlopie jak masz neta dopiero od 2 tygodni to uciekaj od teg providera smile.gif 64 kb teraz to stanowczo za malo i w ET nigdy nie bedziesz mogl grac dobrze na takim laczu. Nie wiem ile Ty placisz za to ale ja mam radiowke 1024 kb za 29 zeta biggrin.gif wiec tanio ping sa od 50-999 lol ale przynajmniej mi sciaga po 80-120 kilo i grac tez moge czasem lapia mnie lagi ale ogolnie nie jest az tak zle jak na radiowke smile.gif za tyle co ty masz to chyba masz abonament 5 zeta bo nie wiem jak mozna takie cos teraz kupic skoro jest duzo lepszych ofert (nawet z takim zadupiu co ja mieszkam laugh.gif). Wiec jak masz pewnie teraz okres testowania to zrezygnuj poki mozesz i poszykaj czegos minimum 100kb bo tyle trzeba do gry w ET pozdro

+Quote Post
Swiety
post 1:53, 11 03 2004
Post #3

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Do komfortowego grania w ET teoretycznie powinno wystarczyć 128 Kbit/s (czyli 16 KB/s) nawet mniej bo niektórzy na SDI (115 Kbit) też niezłe warunki mają.
Niektóre osobe nawet na jednym kanale ISDN (64 Kbit) mogą grać spokojnie w ET ale o jakimś komforcie trudno wtedy powiedzieć a jakikolwiek spadek transferu w takich warunkach powoduje natychmiastowy lag.

Jeśli jednak tak jak mówisz maksymalne transfery masz 2-3 KB/s to niestety ale w ET sobie nie pograsz na sieci

A propo ile płacisz za to łącze ?

+Quote Post
esto
post 1:54, 11 03 2004
Post #4

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 889

cos wam sie jednostki chyba pomieszaly... piszcie poprawnie: kb - kilobajty i kbps-kilobity na sek. to bedzie mozna chociaz to zrozumiec o czym piszecie ohmy.gif

----
jak pisalem to nie bylo jeszcze postu Wolfa

Ten post edytował 599c 1:55, 11 03 2004

+Quote Post
Edd
post 10:53, 11 03 2004
Post #5

Schutze

QUOTE (WOLFszLAGIER @ 0:53, 11 03 2004)
A propo ile płacisz za to łącze ?

...ja płacę 56 zł pl miesięcznie sad.gif ....chłopaki gdzie wy mieszkacie?! 26 zł za taki transfer? ja za 86 mogę wziąść sobie 128kbps(ok nie będę mieszał jednostek-599c) a ogólnie to konkurencja mizerna u mnie, jest jeszcze kablówka aleprawie takie same ceny....a uciec od providera nie mogę ohmy.gif nie było żadnego okresu próbnego (musze znimi wyrobić conajmniej 1rok (ale wtedy biorą sprzęt,czyli najlepiej te 2 lata)...czyli dupa, nic sobie nie ściągne ani nie pogram... sad.gif

+Quote Post
Swiety
post 14:26, 11 03 2004
Post #6

General
Ikona Grupy

Jak masz skonstruowaną umowę ???
Chodzi mi o to czy można znaleść ewentualny haczyk w postaci "zatrważająco niskiej jakości usługi" i "niewywiązywania się z warunków umowy".

Najlepiej jakbyś wypisał elementy z twojej umowy z providerem a narazie pozostaje ci:
1) Polubowne załatwienie sprawy z providerem, przedstawianie swojego problemu, nękanie go mailami i telefonami
2) Jak nie pomoże to straszenie sądem, zerwaniem umowy, najlepiej załozyć jakąś grupo osób tak samo sfrustrowanych jak ty jakością tego łącze (w grupie siła)
3) Ostatecznie pozostaje sprawa sądowa (sąd polubowny -> sąd konsumencki -> sprawa cywilna w zwykłym sądzie ) ale ta ostatnia to spore koszty, czas, wiedza (albo wynajęcia prawnika czyli koszty) i nie opłaca się zakładać tego do tak "błachych spraw" jak łącze 64 Kbit

A na przyszłość - znaleść grupe znajomych, kupić jakieś większe łącze (np dsla z tpsa) i samemu załozyć lokalną siec - to sięnajlepiej opłaca

+Quote Post
Phantom
post 18:12, 11 03 2004
Post #7

Hauptmann
Ikona Grupy

...ja płacę 56 zł pl miesięcznie  ....chłopaki gdzie wy mieszkacie?! 26 zł za taki transfer?

OMFG!!!!
56 zl za 64 ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif jezu chlopie szkoda tyle kasy na takie cos. lepiej juz w 3 osoby zalozyc neo i placic 50 zl ale za transfer okolo 170 ech ja wcale nie mieszkam w jakims wielkim miescie --> Biłgoraj zadupie w lubelskim i u mnie jest tylko radiowka albo neo laugh.gif nawet kablokwa jeszcze lacz nie zaklada biggrin.gif poszukaj napewno jakias firma zaklada neta radiowego teraz tego jest jak grzybow po deszczu smile.gif (popytaj w sklepach komputerowych bo ja mam neta wlasnie ze sklepu i jak za 29 zeta to nie jest tak zle ) z a tym laczem 64 to nic nie zrobisz szkoda kasy. bedziesz przezywal meczarnie przez 1 lub 2 lata. Moj provider nie podpisywal umowy na zaden czas smile.gif moge zerwac dzis a jutro juz neta nie bedzie biggrin.gif i nie bede nic placil za sprzet itd. tylko antene sciagnie z dachu. Radze Ci poszukac ewentualnie zalozyc z kims neo i bedzie duzo lepiej bo 56 zeta za 64 to pieniadze wyrzucone w bloto sad.gif

+Quote Post
evil_lord
post 18:32, 11 03 2004
Post #8

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 952

QUOTE (Phantom @ 17:12, 11 03 2004)
OMFG!!!!
56 zl za 64  ohmy.gif  ohmy.gif  ohmy.gif  ohmy.gif  jezu chlopie szkoda tyle kasy na takie cos. lepiej juz w 3 osoby zalozyc neo i placic 50 zl ale za transfer okolo 170  ech ja wcale nie mieszkam w jakims wielkim miescie --> Biłgoraj zadupie w lubelskim i u mnie jest tylko radiowka albo neo  laugh.gif  nawet kablokwa jeszcze lacz nie zaklada biggrin.gif poszukaj napewno jakias firma zaklada neta radiowego teraz tego jest jak grzybow po deszczu  smile.gif (popytaj w sklepach komputerowych bo ja mam neta wlasnie ze sklepu i jak za 29 zeta to nie jest tak zle ) z a tym laczem 64 to nic nie zrobisz szkoda kasy. bedziesz przezywal meczarnie przez 1 lub 2 lata. Moj provider  nie podpisywal umowy na zaden czas smile.gif moge zerwac dzis a jutro juz neta nie bedzie biggrin.gif i nie bede nic placil za sprzet itd. tylko antene sciagnie z dachu. Radze Ci poszukac ewentualnie zalozyc z kims neo i bedzie duzo lepiej bo 56 zeta za 64 to pieniadze wyrzucone w bloto  sad.gif

Phantom, myślę że 1024 kb/s za prawie 30 złotych to wyjątek, ewenement sad.gif . Ja sam mam łącza 128 kbp/s i transfer mam około 12 kb/s mad.gif Pingi skaczące od 40 do 200 - po prostu żyć nie umierać sad.gif . Nie wiem czy to jest normalne.......... Zazdroszcze Tobie ceny. Ja płacę 80 za swój "net" sad.gif

+Quote Post
Phantom
post 18:57, 11 03 2004
Post #9

Hauptmann
Ikona Grupy

Phantom, myślę że 1024 kb/s za prawie 30 złotych to wyjątek, ewenement

hmm evil w moim zadupiastym miescie wiekszosc netow radiowych jest po 30-40 zl a ich predkosc waha sie od 256 -1024 smile.gif wiec nie sadze za tylko moja miejscowosc jest jakas wyjatkowa biggrin.gif skoro w takim zadupiu co ja mieszkam jest tylko radiowka lub neo to w Toruniu napewno jest lepszy net boim wieksze miasto tym wieksza konkurencja i nizsza cena. Szczerze mowiac to wolalbym miec takei 128 kbps jak ty (pewnie placisz cos kolo 80-90 niz miec neta radiowego 1024 za 29 bo ja mam poblokwoana kaze (chocia dla mnie to lepiej bo nie ma po!@#ow na-(słowo na p)jacych kaza 24/7 wink.gif ) i mi pingi skacza od 60 do 999 sad.gif wyjatki po 2 w nocy pingi od 40-90 biggrin.gif. I ty nie masz czegos takeigo jak ja ze nagle trace polaczenie ze swoim serwem na np. 30 sek lub 1 min i dopiero wraca a jak widzisz podczas gdy takie cos bardzo przeszkadza :/. Kolejmna rzecza jest to ze ja mam okres dobry pingi zawsze ponizje 100 keidy admin dokupi mega bity na serwie a z czasem jest coraz gorzej sad.gif dlatego ja mozna powiedziec gram okresowo od jednej wymiany lacza do drugiej biggrin.gif a ty mozesz grac o kazdej porze o ping masz max 200 a ja 999 mad.gif wiec nie mow ze ja mam lepiej bo to ja Ci zazdroszcze laugh.gif

+Quote Post
mikan
post 21:39, 11 03 2004
Post #10

Schutze

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1430

Ja mam SDI 115Kb/s (109 zł) - jeszcze nigdy nie miałem tak zeby gra była płynna ale da sie grać.

+Quote Post
Edd
post 18:29, 14 03 2004
Post #11

Schutze

QUOTE (WOLFszLAGIER @ 13:26, 11 03 2004)
Jak masz skonstruowaną umowę ???
Chodzi mi o to czy można znaleść ewentualny haczyk w postaci "zatrważająco niskiej jakości usługi" i "niewywiązywania się z warunków umowy".
.....................................................................................
A na przyszłość - znaleść grupe znajomych, kupić jakieś większe łącze (np dsla z tpsa) i samemu załozyć lokalną siec - to sięnajlepiej opłaca

sad.gif czytałem ponownie umowę i nie ma żadnych wazniejszych haczyków na nich....jestem niestety skazany na to co mam( no chyba że zapłace więcej za wyższy transfer sad.gif ....a grupy znajomych do połączenia tez nie znajde unsure.gif ...mieszkam w starym budownictwie i z tego co wiem nikt nie ma kompa sad.gif ...nie zmienie też prowidera bo szukałem czegoś innego i wszedzie takie same ceny nawet droższe.....ale dzięki za chęć pomocy i za dobijanie mnie z waszymi cenami za net.....Pozdrawiam

+Quote Post
Swiety
post 23:38, 14 03 2004
Post #12

General
Ikona Grupy

Ludzie nie oszukujcie sie
W naszym kraju jeśli ktoś oferuje 1024 Kbit za 30 zł to znaczy że oferuje wielki shit na którym bedziecie mieć non stop 999. Albo zaoferuje wam 1024 Kbit w którym 99% portów jest poblokowane biggrin.gif.

Może takie ceny są realne w Koreii, Japonii czy Beneluxie ale w Polsce ?
Poza tym co innego realny dostęp do netu a co innego do węzła dostepowego providera. Do providera możecie mieć teoretycznie 1024 a faktycznie na świat wychodzi wam 124 biggrin.gif. Tak własnie jest z podejrzanie tanimi łączami.

+Quote Post
nephit
post 23:54, 14 03 2004
Post #13

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1356

moje lacze przez dobrych kilka miesiecy bylo za!@#iste!!! kupilem 128 kbps za jakies 80zl i transfer mialem okolo 30kb. moglem jednoczesnie grac w wolfa jak i sciagac z kazyy. niestety jakis miesiac temu ograniczyli mi lacze do takiego jak w umowie - 128 i musze zyc jak zwykly smiertelnik tongue.gif . ale musze powiedziec ze i tak nie jest zle. jak juz kiedys mowilem musze miec wlaczonego emula ze wzgledu na brata ale jak zmniejszam upload do 2kb a download do 6 i pasue'uje prawie wszystkie pliki to ping mam od 50 do 100... tylko na niektorych serkach mam gorszy.

ps. z tymi pierwszymi miesiacami przesadzilem. przez kilka tygodni mialem doslownie codziennie awarie i net siadal na okolo 2h... mad.gif . ale teraz jest ok... ludziom z gorszym laczem moge tylko wspolczuc, bo wiem jak bardzo denerwujace sa lagi dry.gif

+Quote Post
Phantom
post 16:24, 16 03 2004
Post #14

Hauptmann
Ikona Grupy

Ludzie nie oszukujcie sie
W naszym kraju jeśli ktoś oferuje 1024 Kbit za 30 zł to znaczy że oferuje wielki shit na którym bedziecie mieć non stop 999. Albo zaoferuje wam 1024 Kbit w którym 99% portów jest poblokowane .

Może takie ceny są realne w Koreii, Japonii czy Beneluxie ale w Polsce ?
Poza tym co innego realny dostęp do netu a co innego do węzła dostepowego providera. Do providera możecie mieć teoretycznie 1024 a faktycznie na świat wychodzi wam 124 . Tak własnie jest z podejrzanie tanimi łączami.

lol Swiety mysle ze to do mnie laugh.gif tylko ze jak za zakladalem moje lacze to mialem 256 kbps za 40 zl. Moglem wtedy wlaczyc sobie kaze i grac w ET z pingiem okolo 150. Niestety gdy doszlo wiecej osob moj provider zrobil z tego neta dla mas. Zmniejszaac cene do 29 i teoretycznie zwiekszajac szybkosc do 1024 smile.gif
W et pingi mam rozne od 40-999 biggrin.gif wszystko zalezy od pory dnia ilosci osob w sieci. Ale nie mam tak ze wszystko oprocz portu 80 jest zablokowane admin blokuje mi tylko p2p reszta jest odblokowana. Ale gdy sciagam http ftp to mam transfer bardzo dobry nawet jak lacze muli jak c@#! to szybko mi sciaga 80-125 kilo biggrin.gif Ogolnie jak na 29 zeta to nie jest az tak zle skoro niektorzy placa 56 za 64 huh.gif
Pozdro

+Quote Post
snow131
post 7:34, 18 03 2004
Post #15

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 931

Mam takie małe pytanie. Otóż ja wszystkim wiadomo w ofercie TPSA jest dostępna Neostrada w wersji 128kbps za 99zł. Interesuje mnie jakie będa pingi na takim czymś:/ Może ktoś już to ma?? Prosił bym o podzielenie się doświadczeniami...

+Quote Post
Estaloth
post 19:24, 20 03 2004
Post #16

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1257

Ja mam lacze 2mb/s za 45 miesięcznie. Sieć osiedlowa (LAN) w Lublinie. Niby 2mb/s, ale sciaga się z max 500kb/s, nocami jest tak do 700kb/s. Pingi niziutkie. TO co napisałem w Sygnaturce to prawda, ale z uwzględnieniem serverów Japońskich itd. Srednio wyciaga 2-100, a to 100 to gdzieś w Finlandii.

+Quote Post
Misiek_PL
post 15:37, 24 03 2004
Post #17

Schutze

Nr użytkownika: 1571

Mowicie ze do grania w ET w necie potrzebne jest lacze min 128kbps. Ja mam lacze 80kbps (10kb/s) i jestem z tego bardzo zadowolony, pingi sa w granicach 20-100 (na polskich serwerach) tongue.gif. Na zagranicznych pingi dochodza do 150. Mam neta z TVK Multimedia Polska

+Quote Post
eXtreme
post 21:55, 28 04 2004
Post #18

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 81

QUOTE (Estaloth @ 19:24, 20 03 2004)
Ja mam lacze 2mb/s za 45 miesięcznie. Sieć osiedlowa (LAN) w Lublinie. Niby 2mb/s, ale sciaga się z max 500kb/s, nocami jest tak do 700kb/s.  Pingi niziutkie. TO co napisałem w Sygnaturce to prawda, ale z uwzględnieniem serverów Japońskich itd. Srednio wyciaga 2-100, a to 100 to gdzieś w Finlandii.

laugh.gif biggrin.gif laugh.gif
nie no w to to ja nie uwierze !!
45zł, dałbym nawet 100 za 2 mb/s hehe
PS.
Czakam na reakcje gości co mają Neo
jak tam ich złotówki uciekają. laugh.gif

+Quote Post
besti
post 12:48, 29 04 2004
Post #19

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 857

Co ty gościu ludziom wodę z mózgu robisz, jakie 1024 czego? za 20 zeta chyba kabla, bo na pewno nie dobrego łącza, dobre łącze to minimum 150 zeta na miesiąc, nie pisz takich pierdół bo nie masz do czynienia z kolegami w przedszkolu. Nie wierzcie temu koczkodanowi, dobre łacze kosztuje.. no comments niedługo to temu gościowi za darmo chińszczyznę jeszce przywiozą, można mieć nawet za darmo neta, np. trzeba być studentem i mieszkać blisko uczelni(testowałem ten darmowy net nawet Onet sie nie otwieral czasem), ale to są sytuacje wyjątkowe i nie dla każdego.. tak samo w pracy czy coś ,a jak chcesz dobre łącze to musisz zapłacić i zawsze tak będzie smile.gif, mogę ci podpiąc neta za 10 zł 10000000 bitów/h jeśli wiesz ile to jest boshe więcej takich mózgowców, a ja mam gościu łącze 2 Gb/s i wynosi mnie ono 0zł bo go sprzedaje ludziom, niektórzy na tym forum to mają tańsze łącza niż TP powinni telekomunę z rynku wyeliminować...

Besti

+Quote Post
Black_spirit
post 22:02, 29 04 2004
Post #20

Schutze

Nr użytkownika: 381

Co wy za problemy macie?Koles napisal ze ma lacze 1024,kbps zapewne ale napisal kb...pomylka i tyle!1024kbps to 1mbit czyli np dsl!Co w tym dziwnego ze kosztuje 29zł/os?!To że ktoś pisze że ma takie łącze nie znaczy że ma je sam!U nas w sieciach za dsl-a biora 20zł,ale np jest spoooro osob smile.gif
BTW pytanie o to neo 128,obecnie 320 biggrin.gif pozostało bez odpowiedzi!Jak to ma sie do et?Poza tym jaki jest up w neo128 przyspieszonej do 320?

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi