IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Mouse Acceleration
S.u.B
post 17:37, 20 03 2004
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1505

Jakis czas temu sciagnalem poradnik Raziela dotyczacy RTCW. Poniewaz gierka ta nierozerwalnie laczy sie z ET wiekszosc porad ma odzwierciedlenie rowniez w ,,anemiku''. Najbardziej zaintrygowal mnie akapit odnosnie akceleracji myszy. Jasne jest , ze powinna zostac wylaczona. Mam jednak pewna watpliwosc co do pliku wylaczajacego ja poprzez zmiane wpisu w rejestrze. Jestem posiadaczem MX500 i we wlasciwosciach myszy wyraznie widac opcje : Disable acceleration in games. Mam ja wlaczona , ale zastanawiam sie czy jest to wystarczajace rozwiazanie , aby pozbyc sie mouse accel. . A moze trzeba jednak dodac ten wpis do rejestru Raziela ?
Go to the top of the page

+Quote Post
Swiety
post 1:32, 21 03 2004
Post #2

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

W Wolfie masz akceleracje na 2 sposoby

- z poziomu driverów (jak piszesz masz to wyłączone)
- z poziomu rejestru (o ile nie da się z poziomu driverów ale z reguły daje się bo to jedno i to samo)
- z poziomu Wolfa komendą cl_mouseaccel

cl_mouseaccel jest domyślnie równe 0 (czyli wyłączone) , ale sprawdź jak masz u siebie.

Czyli w przypadku Logitecha wyłączenie wszelkiej akceleracji z poziomu driverów i cl_mouseaccel 0 powoduje że nie mamy żadnej akceleracji, a dodanie wpisu do rejestru zamieszczonego w poradniku Raziela napewno nic nie pogorszy.

Obydwa typy akceleracji (z poziomu driverów i z poziomu Wolfa) działają inaczej.
O ile z poziomu driverów imo akceleracja ssie totalnie i prawie każdy ma ją wyłączoną to już cl_mouseaccel (które imo jest lepszą i przydatniejszą akceleracją od tej w driverach) jest przez niektórych używana (np przeze mnie).

+Quote Post
S.u.B
post 2:20, 21 03 2004
Post #3

Schutze

Nr użytkownika: 1505

W driverach mam akcjeleracje ustawiona na Low , mouse accel w grze wylaczylem wogole , a sensitivity wynosi 2. Czulosc myszy w Widzie jest ustawiona na troche mniej niz polowe. Probowalem wylaczyc zupelnie akceleracje w driverach i grac na takiej , ale wtedy mysz dziala straaasznie wolno i jednym ruchem dloni moge wykonac obrot o max 100 stopni unsure.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi