![]() ![]() |
2:16, 11 04 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Nikt normalny nie będzie leciał zaraz na forum i żalił się jak ktoś raz czy dwa kopnie czy nabluzga na niego.
Ale jeśli sytuacja powtarza się notorycznie i to w stosunku do wielu osób to imo po to jest to forum żeby napisać i osrzec innych: Słuchajcie pan X czy klan Y to kompletny zj.eb, cham, lama itp. uważajcie na nich a jeśli możecie coś zrobić z tym to zróbcie. Lamerstwa na dłuższą metę nie można tolerować. Skoro serwer jest bez hasła to znaczy że jest FFA - dwie ostatnie litery oznaczają FOR ALL czyli dla wszystkich. O ile nie ma jakiś zasad panujących na tym serwerze (np admin ustali że nie mogą grać nooby, osoby których nicki zaczynają się na ch czy osoby o wzroście poniżej 150 cm) to na taki serwer może wejść nawet największy cieć i grać. Kopanie innych graczy przez grupe cwaniaków do których nie należy ten serwer, nie dali nawet grosza na niego, nigdy nie rozmawiali z adminem/właścicielem tego serwera to jest zwykłe chamstow buractwo itp. Ktoś chce serwer na klanówkę czy trening ? - kontaktuje się z adminem, który ustala hasło i jest wszystko w porządku. Tylko trzeba MYŚLEĆ i trzeba CHCIEĆ się skontaktować z takim adminem. Klan CC (o ile sam nie gra w tym czasie) bez problemu pożycza serwer, podobnie jak większość innych klanów i również większość adminów to rozsądni ludzie, którzy potrafią zrozumieć potrzeby klanów bez serwera. Jeśli chodzi o ilość serwerów. Mówienie że jak się nie podoba to jest tysiące innych serwerów to przypomina mi sytuację kiedy komuś ukradli portfel z 1000 zł a ktoś inny mówi - przecież w banku masz jeszcze na koncie 10000 zł to weź se wypłać. |
|
|
|
10:01, 11 04 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 43 Dołączył: 10-11-2003 Nr użytkownika: 707 |
Rozumiem ze jesli ktos by mi zajal uluboiny serv to moglbym sie wkurzyc jak nie bylo jeden dzien DoD to sie wkurzylem(chociaz zastanawiam sie jak ktos moze lubic boomtowny - zbieranina warzywek i fakt czesto wysokie pingi) ale jak ci jeden boomtown zajeli to idz do drugiego bo jest ich chyba z 10. A poza tym nie rozumiem co autor watka chcial przekazac przez ten topic. Chcial wyladowac agresje?? Bo ja czesto jak gram to jakis debil mi 30 razy z rzedu zablockuje drzwi to trzeba go opieprzyc ale widzialem kiedys moj topic zebym sie wyrzywal po ludziach i ich od lam wyzywał.
|
|
|
|
10:57, 11 04 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 348 Dołączył: 7-11-2003 Skąd: Szczecin Nr użytkownika: 687 |
wiele klanow zaczyna w ten sposob, bo musza w koncu kiedys zroic zrzute na serwa i sobie wykupic...nie rozumiem po co ten caly szum....oczywiscie mozna pozyczyc serwer i wiele klanow chetnie sie zgadza na taki uklad, czesto pod warunkiem przeprowadzenia wspolnego treningu, spara, ale to wychodzi tylko na plus, wiec czasem warto poswiecic jest te kilka minut na rozmowe. zawsze mozna zrobic /lock (o ile jest mozliwosc na serwerze). mnie to po prostu zwisa czy jakis klan sobie gdzies trenuje...przypomnijcie sobie wlasne poczatki...ganianie po ffa itp. wiec ...
|
|
|
|
17:01, 12 04 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 356 Dołączył: 1-01-2004 Skąd: Biłgoraj Nr użytkownika: 1021 |
IMHO topic z dupy
BTW: Lepiej ten topic zamknac. |
|
|
|
16:03, 30 06 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 6 Dołączył: 8-01-2004 Nr użytkownika: 1062 |
ffa - free for all
zgadzam się że samo wykorzystywanie publicznych serwów do treningów nie jest złe - ale ważny jest sposób w jaki się to robi... kickowanie na chama jest chamskie - szczególnie że nie każdy używa oka i jest w stanie określić tylko liczbe graczy na serwerze a nie od razu ich przynależność klanową |
|
|
|
1:47, 2 07 2004
|
|||||
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 41 Dołączył: 7-10-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 409 |
Kolejny raz calkowicie zgadzam sie z tym co napisal swiety
Glupio sie przyznac, ze takie same rzeczy robilo sie w rtcw gdy chcialo sie zrobic wewnetrzny trening. Poniewaz sam blokowalem kiedys FFA (tu wielkie przeprosiny dla IC 1) W wiekszosci admini (nawet tych z najlepszych klanow Mozna powiedziec, ze wiem jak to wyglada z obu stron, bo wiem jak odbywalo sie uzyczanie servera w 7teens (uklon w strone Jacqa) i jego pozyczanie od kogos przez np ip (bylem tam krotko wa). 2) Kazdego administratora denerwuje to, ze ktos bez pytania rzadzi sie na jego serwerze. Zazwyczaj konczy sie to kickiem i czasowym (jesli admin jest mily - kolejny uklon w strone Jacqa 3) Wystarczy spojrzec w ASE, zeby zobaczyc jak duzo stoi pustych serverow, ktore bez problemu mozna pozyczyc (zazwyczaj w info o serwerze, widocznym w ASE, jest napisany nick admina i kanal na qnecie "klanuwlasciciela"). Dodatkowo stosunek ilosci serverow do ilosci klanow jest nieporownywalnie wiekszy niz kiedys (conajmniej kilka razy w przypadku porownania z rtcw), wiec w czym problem ? Inna sprawa, ze 1) Moim zdaniem bardzo irytujace jest wbicie sie na jakis dogodny server tylko po to, zeby uslyszec, ze klan gra trena na serwerze bez hasla. Dlatego tez zgadzam sie z oburzeniem trzosik'a. 2)
3)
|
||||
|
|
|||||
18:49, 2 07 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
fajny topic
Wiele klanow tak robilo, jak nie mialo wlasnego serwera... moze to akurat lamerstwo nie jest, ale w jakims stopniu chamstwo napewno. Tak jak napisal swiety zapewne nie dali ani grosza na ten serwer i/lub nawet nie skontaktowali sie z adminem... Jest wiele serwow gdzie mozna sobie dac votem refa, tez serwery ffa... to sa serwy zdupy... wg mnie najlepie grac ffa na serwach gdzie wiekszosc vote'ow jest poblokowanych, wtedy krzywda nam sie nie stanie Zapewne autor tego topica wchodzac na serwer nie pomyslal za bardzo... bo: 1. widzisz w aju ze na serwie siedzi powiedzmy 8miu gosci z 1nego klanu - olewasz serwer bo pomimo tego ze nie ma pasa, ale moze beda grac cw, po co sie tam pchac ? 2. wszedles na serwer i widzisz ze leca vote'y na kicki dla ciebie - tez olewasz serwer bo i tak cie kickna 3. jestes nachalny i ciagle wchodzisz na serwer (przy okazji tracac czas ktory moglbys przeznaczyc na gre) i nadal cie kickaja - robisz skrina wysylasz do admina serwa mailem czy ircem i kk thx bye dla klanu Z drugiej strony nie rozumiem po co wbijac sie na serwer nawet ffa gdzie siedzi 6 czy nawet 8miu graczy z jednego klanu... co to za ffa 4 na 4. Ja szukam serwerow czesto gdy jest min 12 graczy, rowniez patrze czy czasem ktos nie gra tam CW. A teraz maly apel do klanow ktore graja treny i cw na ffa Odkad klan WoW ma dwa serwery, za ktore przy okazji nie placimy ani grosza, uzyczymy go zawsze i kazdemu. Oczwiscie jestesmy w stanie pozyczac serwer do godz 23.00 (wtedy my gramy), ale znajac polska scene ejst niewiele klanow ktore po 23 graja. My nie gryziemy, tak samo jak inni admini/klany ktorzy maja 1+ serwerow... jedyne co wystarczy zrobic to wejsc na irca, na kanal #wow-et i spytac sie kogos z opow o serwer... to chyba nie boli. sorry za offtopic tak btw |
|
|
|
11:01, 6 07 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 98 Dołączył: 22-09-2003 Nr użytkownika: 285 |
jeny to co ten klan ma se potrenowac na gg albo na podwórku ???????
przeciez jest full servów wchodze po 20.00 (kiedy najczesciej graja ludzie) kilka wolnych stoi (kilka napewno ponad 10) wchodze 2 h pozniej to samo a gosciu sie ciepie o jeden serv zobacz ze nie tylko wymieniony klan tak robi |
|
|
|
21:29, 6 07 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Moderatorzy Postów: 166 Dołączył: 13-03-2004 Skąd: Tychy Nr użytkownika: 1439 |
Klan, w którym ja jestem często grywa na Boomtownach. Najczęsciej na StopWatch'u #3 bo on jest prawie zawsze pusty. Jak ktoś wejdzie to nie tak chamsko, że "Kicka mu!" tylko go ładnie prosimy żeby wyszedł i większość graczy wychodzi i przeprasza, że przeszkodziło w treningu/sparingu.
|
|
|
|
20:15, 15 08 2004
|
|||
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 63 Dołączył: 17-07-2003 Skąd: Częstochowa/Poland Nr użytkownika: 28 |
A to co ma niby znaczyc ?? |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |