IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Bindy dodatkowych klawiszy myszy, Logitech Mx700
buli2
post 19:45, 15 09 2003
Post #1

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 52

Mam myszke Logitech MX 700 i nie moge zaprogramowac dodatkowych klawiszy ktore sie na niej znajduja a bardzo by mi to granie ulatwilo... Wie ktos moze jak zaprogramowac te klawisze?
Go to the top of the page

+Quote Post
Stark
post 23:58, 15 09 2003
Post #2

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 143

QUOTE (buli @ Sep 15 2003, 05:45 PM)
Mam myszke Logitech MX 700 i nie moge zaprogramowac dodatkowych klawiszy ktore sie na niej znajduja a bardzo by mi to granie ulatwilo... Wie ktos moze jak zaprogramowac te klawisze?

Może to ci pomoże. link Ja wprawdzie nie mam logitecha ale w mojej a4tech RFWOP-49 nie mogłem zbindowac jednego klawisza. Pomogło wywalenie firmowych sterowników. Jade teraz na winshitowych, ale jakoś nie narzekam.

+Quote Post
Khain
post 10:30, 16 09 2003
Post #3

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 144

Ja mam problem, z MX500 jak instaluj oryginalne strowniki to nie dziala mi w grze mouse3 w RtCW dziala w ET nie :/ a z tymi przyciskami 4 i 5 dobry patent smile.gif jednak fajniej by bylo gdyby bylo jak w CS tam binduje 4 i 5 klawisz

+Quote Post
Szynszyl
post 17:57, 12 12 2003
Post #4

Schutze

Nr użytkownika: 887

Witam,

Jak optymalnie ustawić mysz MX (MX310) w W:ET ?

Chciałbym móc wykorzystać wszystkie jej przyciski - obecnie niestety działają tylko lewy i prawy oraz scroll (ale mouse3 w rolce już nie). Mouse3 działało na sterach z windowsa (XP), jednak po zainstalowaniu sterów od logitecha (dziś ściągnięty mouseware 979) ET przestał widzieć mouse3. Pozostałe nie działają ani teraz ani wcześniej.

[EDIT]

Przyciski zaczęły działać po dodaniu w rejestrze wpisu dla et.exe(HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARELogitechMouseWareCurrentVersionGamingCompatibility). cool.gif

Teraz mam starsze stery mouseware (9.78.034), ale myślę, że z tym wpisem i najnowszymi sterami też zadziała.
Może wcześniej był problem przez to, że najpierw zainstalowałem ET, a stery do myszy później ?

[/EDIT]

I druga sprawa - to 800dpi działa samo z siebie, czy coś jeszcze gdzieś przestawić ? Czy podłączać ją przez ps2 i przestawiać w jej sterach rate na 200Mhz ?

No i ostatnia sprawa (może od tego trzeba było zacząć) - ponieważ to mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich. Mam nadzieję zaglądać tu często i wymieniać doświadczenia wink.gif .
Nie wiem czy jest zwyczaj obszernego przedstawiania się, więc napiszę tylko, że w W:ET gram tak z miesiąc (jak dotąd FFA tylko) i gra mi się bardzo podoba - duża w tym również wasza zasługa, gdyż co najmniej kilka nicków z forum widziałem już przed celownikiem tongue.gif .

Pozdrawiam,

/Szynszyl

+Quote Post
kober
post 4:22, 21 12 2003
Post #5

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Validating
Nr użytkownika: 20

zeby bylo 800dpi ma byc in_mouse "-1", ja podlaczam myszki do ps2 ( nie mylic z playstation tongue.gif ) i daje probkowanie 200Hz ( USB ma 145Hz ).

dolaczam sie do pytania: jak zbindowac dodatkowe przyciski w mx'ach. mam stery 9.79 i nie ma tam mozliwosc ustawienia tych przyciskow na n.p. 'backspace', czy cos innego, by sie dalo w cfg podbindowac :-(

HELP

+Quote Post
Dziadek
post 2:00, 29 12 2003
Post #6

Schutze

Nr użytkownika: 994

Oto konfiguracja myszy z serii MX :
Wchodzimy w menu własciwosci myszy, po czym wybieramy zakladke BUTTONS, nastepnie wybieramy sobie klawisz ktory chcemy zmodyfikowac, zalozmy,ze jest to klawisz na myszce nr4 ; wybieramy go na liscie po czym wciskamy ikone MODIFY, a tam wybieramy funkcje KEYSTROKE, nastepnie po wybraniu KEYSTROKE wybieramy sobie klawisz z klawiatury pod ktorym przycisk na myszce bedzie mial go zapisanego.Przyklad : keystroke + F5 ----> po wcisnieciu zaprogramowanego klawisza na myszce bedziemy mieli taki sam rezultat co po wcisnieciu F5 z klawiatury.Z reszta klawiszy do zaprogramowania postepujemy tak samo. No i teraz wchodzimy do naszego ET i tam np zamiast SHIFT (bieg gracza) wciskamy F5 z klawiatury !!! No i od tej pory bieganie mamy przypisane do klawisza nr4 na naszej myszce.
W razie problemow podaje moje GG 5293539.
Pozdrawiam FalleN#DzIaDeK

+Quote Post
kober
post 14:22, 4 01 2004
Post #7

Hauptmann
Ikona Grupy

wszystko to dziadku piekne, ale czy da sie zrobic tak, by podmieniac jakos szybko te ustawienia myszy. chodzi mi o to, by np. w jednej wersji ( do grania ) dodatkowym klawiszom przypisac wartosci od 5 do 9, a po wyjsciu z gry podmienic jakis plik i zeby moznabylo wykorzystac defaultowe ustawienia tych klawiszy. bardzo mi sie spodobalo to przechodzenie miedzy stronami za pomoca tych "strzaleczek" po lewej stronie, czy tez przesuwanie strony bez machania rolka i musialem z tych "bajerow" zrezygnowac, by w grze moc wykorzystac wszystkie buttony myszy dry.gif a tak mialbym wersje do grania i do "surfowania" po necie - byloby bosko tongue.gif
jakies propozycje co do sposobow blyskawicznej podmiany ustawien myszy ??

HELP

+Quote Post
Outs!d3r
post 16:19, 4 01 2004
Post #8

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 774

Przyznam, ze mam zamiar niedługo kupić myszkę Logitecha - MX500. Nie wyobrażałem sobie nawet, że może być z nią tyle zabawy laugh.gif. Jezeli dobrze rozumiem, na początku trzeba zrobić bind w configu, np. na croch,sprint etc. BTW jakiego pada polecacie do mx500 ?

+Quote Post
kober
post 18:12, 4 01 2004
Post #9

Hauptmann
Ikona Grupy

moj kumpel ( bednar ) rozgryzl problem z szybkimi zmianami podbindowania buttonow myszy w windowsie dry.gif
mam dwa pliki na pulpicie: rtcw.reg i win.reg. do plikow tych wyeksportowalem klucze, ktore podmnieniam, wiec cala zamiana bindow polega na dodaniu tego wpisu do rejestru, a nastepnie odpalenie mouse properties i tam klikniecie ok tongue.gif
szybko, latwo i przyjemnie - jak serfuje po necie mam ustawienia defaultowe myszy, a po szybkiej zamianie, moja mysz jest gotowa do grania w wolfa z wykorzystaniem wszystkich, 8 buttonow !! rolleyes.gif

ewentualne pytania na moj numer gg: 2011081
biggrin.gif tongue.gif biggrin.gif

+Quote Post
qBa3oo3
post 0:38, 5 01 2004
Post #10

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 729

Ja troche offtopic, ale dalej o myszkach.
Mam IntelliExplorer, po zainstalowaniu IntelliPoint 5.0 (przy 4.5 jest to samo), czyli sterów microsoftu, ET nie widzi rolki i dodatkowych klawiszy.... Help plz.

+Quote Post
r33tosław
post 14:44, 5 01 2004
Post #11

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 390

Dziwna sprawa... Ja nigdy ze sterownikami MS nie mialem problemow. Sprawdz, czy masz defaultowe przyciski: wheel - autoscroll (chociaz na 5.0 default to Next Window), large - back (i to wtedy bedzie MOUSE4), small (analogicznie MOUSE5, ale nie sprawdzalem) - forward. W zakladce Scrolling wyrzuc accelerated scrolling i upewnij sie, ze vertical scrolling jest tickniete :

+Quote Post
Cienki Bolek
post 12:40, 10 01 2004
Post #12

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 410

QUOTE (kober @ 16:12, 4 01 2004)
moj kumpel ( bednar ) rozgryzl problem z szybkimi zmianami podbindowania buttonow myszy w mam dwa pliki na pulpicie: rtcw.reg i win.reg. do plikow tych wyeksportowalem klucze, ktore podmnieniam, wiec cala zamiana bindow polega na dodaniu tego wpisu do rejestru, a nastepnie odpalenie mouse properties i tam klikniecie ok tongue.gif

O ja imba nie wiem nadal jak to zrobic smile.gif ajuda!!! hilfe pomoszczi smile.gif Na razie mam zbindowane f1-f6 na myszcze ... w sumi e i tak wiecej gram niz cokolwiek innego ... ale nie powiem przydaloby sie korzystac ze wszelkich dobrodziejstw. Czy mozna prosic o wyslanie mejelem tych 2 plikow ? moze jak je zobacze to bede umial przerobic ?? pozdro Cienki Bolek
PS>
Na gg wczoraj to ja meczylem i pomysl na chama .. nie zadzialal sad.gif

+Quote Post
Cienki Bolek
post 13:16, 10 01 2004
Post #13

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 410

Moze to lamerskie ale ja zrobilem tak :
zbindowalem w oryginalmym oprogramowaniu dodatkowe przyciski pod klawiszami funkcyjnymi f1-f6 po odpaleniu gry skonfigurowalem w controls i dziala smile.gif
Jedyny DUZY minus, ze nie dzialaja te fajne funkcje naprzod cofnij itp. pierółki ale mam nadizeje ze kober pomoze smile.gif

+Quote Post
kober
post 19:31, 10 01 2004
Post #14

Hauptmann
Ikona Grupy

kober ci pomoze, pod warunkiem, ze poczekasz do poniedzialku, kiedy to wroci do akademika, do swojego kompa, swojej mx500 i plikow .reg o ktorych mowa biggrin.gif

obiecuje, ze tego dnia opisze tu, w tym topicu szczegolowo co i jak zrobic, by dzialala podmiana o ktorej wspominalem. cierpliwosci. pozdrawiam. tongue.gif

+Quote Post
Bednar
post 0:19, 11 01 2004
Post #15

Schutze

Nr użytkownika: 1050

QUOTE (Cienki Bolek @ 11:40, 10 01 2004)
O ja imba nie wiem nadal jak to zrobic smile.gif ajuda!!! hilfe pomoszczi smile.gif Na razie mam zbindowane f1-f6 na myszcze ... w sumi e i tak wiecej gram niz cokolwiek innego ... ale nie powiem przydaloby sie korzystac ze wszelkich dobrodziejstw. Czy mozna prosic o wyslanie mejelem tych 2 plikow ? moze jak je zobacze to bede umial przerobic ?? pozdro Cienki Bolek

Jako że Kober zamierza opisać cały proces ja tego robił nie będę smile.gif Podaję linki do moich plików z kluczami z rejestru. Powinny zupełnie wystarczyć. Wpisy z "-" na początku służą do usuwania danego klucza z rejestru. Najpierw usuwam te, które są niepotrzebna, następnie dodaję te, których obecnie potrzebuję. Pliki te każdy musi zrobić sobie indywidualnie. Nikomu nie powinno sprawić to większego problemu.

et.reg
win.reg

+Quote Post
blacktyger
post 7:54, 24 01 2004
Post #16

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

plz help mam A4Tech z 5 przyciskami

w ET wykrywa mi tylko Mouse1-3 a 4 5 już za chu.ja nie sad.gif

Zrobiłem tak jak CB że w oryginalnych ustawieniach F10 np. a w grze F10 to weaponbank3 i dupa sad.gif HELP!

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi