IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Topic2
Sagitarius
post 21:07, 30 03 2004
Post #1

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 513

to sie nazywa chamstwo...merdoratorzy sobie robia co chca...to forum zaczyna sie robic cos takiego jak action redaction...napiszesz sie w pi#$% a swietemu sie nie chce go opublikowac..i zonk..!!cenzura!!co wam przeszkadza jak ktos troszke postow sobie nabije he?Tak wam to szkodzi jak ktos naspami trochę??nie nawsze macie slusznosc a ostatnio prawie nie moge odpowiadc w niektorych tematach OMG zrobcie cos z tym..zeszlem troche z topicu ale ja sobie moge gadac i gadaca tu dalej wielkie G...!

Go to the top of the page

+Quote Post
Thoro
post 2:14, 31 03 2004
Post #2

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

QUOTE (Sagitarius @ 20:07, 30 03 2004)
to sie nazywa chamstwo...merdoratorzy sobie robia co chca...to forum zaczynba sie robic cos takiego jak action redaction...napiszesz sie w pi#$% a swietemu sie nie chce go opublikowac..i zonk..!!cenzura!!co wam przeszkadza jak ktos troszke postow sobie nabije he?Tak wam to szkodzi jak ktos spamoje??nie nawsze macie slusznosc a ostatnio prawie wogule nie mohe odpowiadc w niektorych tematach OMG zrobcie cos z tym..zeszlem troche z topicu ale ja sobie moge gadac i gadaca tu dalej wielkie G...!

----- edytowany przez moderatora -----
spamuje
w ogóle

Co to przeszkadza, ze sobie pospamujesz?? Ano to, ze jakby kazdy pisal takie off-topy jak ty, to by na forum sie zrobil syf i bys musial sie przedzierac miedzy postami o nieczym w celu znalezienia jednej wypowiedzi, ktora cie interesuje, bo jest zwiazana z tematem. Do grupy PBM trafiles ze swojej winy, bo pisales posty z dupy i tu nie chodzi o to ze nabijales sobie licznik, bo tak naprawde licznik nikogo nie obchodzi poza 14-letnimi dziecmi (moge sie mylic). Dopoki nie zaczniesz pisac normalnych postow (czyt. na temat) nie zostanie ci zdjeta opcja PBM i to nie jest cenzura tylko dbanie o "czystosc" na forum.

+Quote Post
Go��_z0rika
post 15:55, 31 03 2004
Post #3

Goście

to sie nazywa chamstwo...merdoratorzy sobie robia co chca...to forum zaczynba sie robic cos takiego jak action redaction...napiszesz sie w pi#$% a swietemu sie nie chce go opublikowac..i zonk..!!cenzura!!co wam przeszkadza jak ktos troszke postow sobie nabije he?Tak wam to szkodzi jak ktos spamoje??nie nawsze macie slusznosc a ostatnio prawie wogule nie mohe odpowiadc w niektorych tematach OMG zrobcie cos z tym..zeszlem troche z topicu ale ja sobie moge gadac i gadaca tu dalej wielkie G...!

spamuje
w ogóle

pozdro dla moderatora ale coś przeoczyłes imo nie krepuj się i podpisz pod poprawkami laugh.gif laugh.gif laugh.gif faktycznie doskwiera ci nadmiar wolnego czasu i brak kreatywności laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

+Quote Post
ChoX
post 22:05, 20 04 2004
Post #4

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 1439

QUOTE (_easy.z0rika @ 14:55, 31 03 2004)

spamuje
w ogóle

pozdro dla moderatora ale coś przeoczyłes imo nie krepuj się i podpisz pod poprawkami laugh.gif laugh.gif laugh.gif faktycznie doskwiera ci nadmiar wolnego czasu i brak kreatywności laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Heh z0rika pewnie Ci chodzi o "nawsze" i "mohe"
Pozdro Admini i moderatorzy boarda biggrin.gif

+Quote Post
xyvec
post 16:49, 11 05 2004
Post #5

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1599

LIST DO ADMINÓW (POŻEGNALNY?)

No nie, zdecydowanie wszyscy chcecie, żebym opuścił to forum. A było tak fajnie. Ale nie. Najpierw daliście mi PBM-a. Przebolałem, poprosiłem, zdjeliście. Potem jacyś kolesie czepiali się, że podlizuje się adminom, to też przebolałem. Ale tego już NIE WYTRZYMAM!! mad.gif mad.gif

Cofneliście mi licznik o 100 sensownych, nie spamowych postów!! Co wy wszyscy do mnie macie! Nie przeklinam, nie spamuje, cicho sobie piszę na tym forum, nie czepiam się adminów, ale nie, trzeba dręczyć lud! Mam przez te forum więcej nerwów niż radości. mad.gif mad.gif

Oj admini, nie szanujecie zwykłego użytkownika. Takimi metodami daleko nie zajedziecie. Nie będę was prosił tymrazem o przywrócenie starego licznika, bo w założeniach napisane jest, że Chyba że zauważmy wyraźną poprawę (np ostatnio Runos) to wtedy przywrócimy liczbę postów. A co, to forum jest dla radości adminów!? To WY macie być zadowoleni z postów użytkowników, czy też sami użytkownicy? Ja już się nie poprawię - po prostu lubię dużo pisać, ale zawsze piszę na temat. A jeśli uznajecie mój sposób pisania jako ten gorszy to są to oznaki rasizmu. Zresztą spójżcie sami na moje topiki, dwa pierwsze z brzegu: ten o avatarze 38 odpowiedzi/395 wyświetleń, a o kościele 85 odpowiedzi/820 wyświetleń. Czy tyle osób odpowiadałoby na spam? mad.gif mad.gif

Człowiek boji się cokolwiek napisać, bo zaraz setka adminów, moderatorów itp. rzuci się na to, by sprawdzić, a czy to nie spam, a czy są to bluzgi, a czy nie jest to off topic. Tu jest jak w szkole - nic nie wolno zrobić, nic napisać - każdy kto ma więcej niż 2.5/dzień to spamer i trzeba mu licznik uciąć. Ja tam u siebie spamu nie widzę, ale jeśli wy widzicie, to znaczy, że to całe forum to jeden wielki spam, nawet topic "Prawa administratora" to spam! mad.gif mad.gif

Zastanówcie się sami - przecież to forum jest po to by rozmawiać, dyskutować itp., nawet gdyby była to dyskusja spamowa. Po prostu blokujecie admini niezależną wymianę myśli między użytkownikami. Gdybyście chociaż motywowali swoje decyzje - dlaczego temu daliście PBM, dlaczego tamtemu licznik obcinacie. Ale nie. Od razu piszecie, że Wszelkie próby dyskusji nic nie dadzą czy jakoś tak. To się nazywa troska o użytkownika. Po prostu likwidacja wszelkiego oporu, opozycji. Na chińskich stronach robią tak samo - napiszesz nieprzychylną opinię rządowi, kasują, napiszesz na czacie że rządu nie lubisz, nakablują na ciebie "towarzysze" i skasują ci admini posty na jakimś forum. mad.gif mad.gif

Heh, a pomyśleć, że zastanawiałem się kiedyś jak tu zostać moderatorem. Chyba byłbym jednak niezbyt dobry w tej dziedzinie, gdyż za spam uważam tylko powtarzanie poraz enty tych samych tematów, a jak widzę wśród adminów kryteria określania spamu są duuuuuuuużooooo ostrzejsze. mad.gif mad.gif

Kończę już, bo sił mi braknie, tak mnie dotknęło wasze ucięcie licznika. Stwierdzę tylko, że Orwell miał rację mówiąc, że "Wszyscy są równi, ale niektórzy (mój dopisek - admini, moderatorzy, co poniektórzy userzy forum - szczególnie z tych ważniejszych klanów - a ich wszystkich zwą pro, heh) są równiejsi od innych". mad.gif mad.gif

Ciekawe, czy ten post skasujecie, mnie zbanujecie, sprawę wyciszycie i życie na forum będzie płyneło jak dawniej...

Ludu Moskwy, dopisuj poniżej, jeśli chcesz, posty poparcia!

Kiedy słyszę "Solidaryzm Społeczny" odbezpieczam karabin

Z heh, szacuneczkiem,
Xyvec - buntownik z przymusu

+Quote Post
nephit
post 17:31, 11 05 2004
Post #6

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1356

huh.gif
ps. co Cie obchodzi licznik postow? sam powiedziales, ze to forum jest zeby dyskutowac. (a nie gapic sie na licznik postow i czekac na kolejna range...)

+Quote Post
xyvec
post 17:35, 11 05 2004
Post #7

Gefreiter
Ikona Grupy

Ale wnerwia mnie jak admin pomniejsza moje zasługi. Poza tym jakoś ładniej wygląda leutnant niż gefreiter. Ale to nie tylko o to chodzi, ale też o same dręczenie mnie przez adminów.

+Quote Post
xyvec
post 17:40, 11 05 2004
Post #8

Gefreiter
Ikona Grupy

To może skasujcie te rangi, skoro każdy, co się o nie pyta, jest podejrzany? Po kiego one, heh?

Jakość jest najważniejsza, ale ilość też jest warta uwagi - jak ma ktoś jeden-dwa posty, to wiadomo, że się właściwie z "gościem" forum rozmawia, a jak ktoś ma 500 to już pro-ultra-super-prawie-admin jest.

+Quote Post
Sagitarius
post 17:49, 11 05 2004
Post #9

Leutnant
Ikona Grupy

o nie o nie o nie..tego nie wytrzymam.......jestem w grupi pbm3.Czyli każdy post idzie do admina...no dobra ale jak go juz admin przeczyta nie jest on spamem czyż nie??A jednak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wszystki 80 cos z groszami postów pisanych przezemnie trafiało do admina..a teraz co znowu cofnięty licznik...teraz to naprawde jest nie fer...mi naprawde jest obojętne ile mam postów ale pojawia sie znowu pytanie czy admini mogą wszytstko??co ha takiego napisałem..w hyde parku nie moge pisać!!!!!!!!!!!!Kompletnie juz nic nie rozumiem mad.gif mad.gif mad.gif

+Quote Post
Thoro
post 17:55, 11 05 2004
Post #10

Major
Ikona Grupy

QUOTE (xyvec @ 16:40, 11 05 2004)
To może skasujcie te rangi, skoro każdy, co się o nie pyta, jest podejrzany? Po kiego one, heh?

Mowiac, ze ilosc postow jest wazna, sam sobie odpowiadasz, czemu cofnieto ci licznik.

Omg czlowieku z twoich wypowiedzi wynika, ze na tym forum piszesz tylko po to, zeby miec jak najwiecej postow i zdobywac jak najwysza rangi.... ohmy.gif

Jakość jest najważniejsza, ale ilość też jest warta uwagi - jak ma ktoś jeden-dwa posty, to wiadomo, że się właściwie z "gościem" forum rozmawia, a jak ktoś ma 500 to już pro-ultra-super-prawie-admin jest.

Chcesz powiedziec, ze wypowiedzi kogos kto ma 500 postow sa dla ciebie bardziej priorytetowe, niz kogos kto ma 2 posty?? No to gratki....

+Quote Post
xyvec
post 18:07, 11 05 2004
Post #11

Gefreiter
Ikona Grupy

Moim zdaniem admini sami nie wiedzą co jest spam, a co nie, i obniżają posty tym użytkownikom co im podpadli - mi, bo miałem kiedyś PBM (możliwa jest też ingerencja z zewnątrz), a Sagitariusowi bo go nie lubią (i ma PBM3). Nie ma żadnego usprawiedliwienia, admini, na wasze traktowanie Sagitariusa!

Kto podejmuje ostateczną decyzję co do zmniejszania postów i nakładania PBM-u?

+Quote Post
xyvec
post 18:17, 11 05 2004
Post #12

Gefreiter
Ikona Grupy

QUOTE (Thoro @ 16:55, 11 05 2004)
Omg czlowieku z twoich wypowiedzi wynika, ze na tym forum piszesz tylko po to, zeby miec jak najwiecej postow i zdobywac jak najwysza rangi.... ohmy.gif

Chcesz powiedziec, ze wypowiedzi kogos kto ma 500 postow sa dla ciebie bardziej priorytetowe, niz kogos kto ma 2 posty?? No to gratki....

1. Gdyby rangi były dla mnie priorytetem, nie pisałbym, żeby je skasowali.

2. Powinieneś się Thoro cieszyć - jesteś ważniejszy dry.gif dla mnie niż gościu z 2-3 postami. Bo gość co ma 2-3 posty raczej nie traktuje forum poważnie.

3. A poza tym nie podoba mi się sposób traktowania użytkownika przez adminów - żadnych wytłumaczeń, ostrzeżeń itp. tylko od razu tniemy licznik

+Quote Post
Thoro
post 18:32, 11 05 2004
Post #13

Major
Ikona Grupy

Ale wnerwia mnie jak admin pomniejsza moje zasługi. Poza tym jakoś ładniej wygląda leutnant niż gefreiter. Ale to nie tylko o to chodzi, ale też o same dręczenie mnie przez adminów.

Moim zdaniem admini sami nie wiedzą co jest spam, a co nie, i obniżają posty tym użytkownikom co im podpadli - mi, bo miałem kiedyś PBM (możliwa jest też ingerencja z zewnątrz), a Sagitariusowi bo go nie lubią (i ma PBM3). Nie ma żadnego usprawiedliwienia, admini, na wasze traktowanie Sagitariusa!

Posluchaj sam siebie. Okropni admini upatrzyli sobie kilku niewinnych userow i sie na nich wyzywaja i gnebia ich. Ci biedni uzytkownicy pisza same madre posty i w ogole ich nie interesuje licznik postow, ale lubia miec duzo postow na liczniku ohmy.gif. Wnerwia cie jak admin pomniejsza twoje zasługi. Ale czy duza liczba postow czy ranga sa jakimis zaslugami??? ohmy.gif

Zastanówcie się sami - przecież to forum jest po to by rozmawiać, dyskutować itp., nawet gdyby była to dyskusja spamowa. Po prostu blokujecie admini niezależną wymianę myśli między użytkownikami. Gdybyście chociaż motywowali swoje decyzje - dlaczego temu daliście PBM, dlaczego tamtemu licznik obcinacie. Ale nie. Od razu piszecie, że Wszelkie próby dyskusji nic nie dadzą czy jakoś tak. To się nazywa troska o użytkownika. Po prostu likwidacja wszelkiego oporu, opozycji. Na chińskich stronach robią tak samo - napiszesz nieprzychylną opinię rządowi, kasują, napiszesz na czacie że rządu nie lubisz, nakablują na ciebie "towarzysze" i skasują ci admini posty na jakimś forum.

Od spamowych "wymiany mysli" między użytkownikami masz roznego rodzaju chaty komunikatory, ale nie forum.

Skoro wczesniej juz byles objety funkcja PBM, to oznacza, ze juz kiedys spamowales. Pozniej zdjeto ci PBM, ale twoje posty nie ulegly zmianie.

OMG. Tak admini sie mszcza, bo zabiles go podczas gry w ET, albo nick im sie nie podoba i juz zawsze sie nad tymi osobami znecac. Xyvec z tego co pamietam to ja objalem cie funkcja PBM, chociaz nie mialem z toba nigdy wczesniej stycznosci. Dlaczego?? Bo pisales mnostwo postow nic nie wnoszacych do dyskusji, spamerskich itp. itd. Sagitarius zostal objety najpierw funkcja PBM (nawet chyba ja to proponowalem, jak jeszcze nie bylem adminem), a ze jego posty nie zmienialy sie caly czas staral sie spamowac (co uniemozliwali mu moderatorzy, "duszac posty w zarodku"), wiec zostal objety funkcja PBM3 (to juz nie za moja sprawa tongue.gif ). Ale lubienie czy nie lubienie kogos nie ma tu nic do rzeczy.

Kto podejmuje ostateczną decyzję co do zmniejszania postów i nakładania PBM-u?

Kazdy admin moze podjac taka decyzje.

+Quote Post
xyvec
post 18:53, 11 05 2004
Post #14

Gefreiter
Ikona Grupy

QUOTE (Thoro @ 17:32, 11 05 2004)
Posluchaj sam siebie. Okropni admini upatrzyli sobie kilku niewinnych userow i sie na nich wyzywaja i gnebia ich.

Ale czy duza liczba postow czy ranga sa jakimis zaslugami??? ohmy.gif

Od spamowych "wymiany mysli" między użytkownikami masz roznego rodzaju chaty komunikatory, ale nie
forum.

Skoro wczesniej juz byles objety funkcja PBM, to oznacza, ze juz kiedys spamowales. Pozniej zdjeto ci PBM, ale twoje posty nie ulegly zmianie.

Sagitarius zostal objety najpierw funkcja PBM (nawet chyba ja to proponowalem, jak jeszcze nie bylem adminem), a ze jego posty nie zmienialy sie caly czas staral sie spamowac (co uniemozliwali mu moderatorzy, "duszac posty w zarodku"), wiec zostal objety funkcja PBM3 (to juz nie za moja sprawa tongue.gif ). Ale lubienie czy nie lubienie kogos nie ma tu nic do rzeczy.

---> 1
Ta grupa dosyć spora jest. Będziecie dalej obcinać posty, to okaże się, że admini wyrabiają 99 % postów na forum

---> 2
Może tak, może nie, na innym topiku o tym pisałem.

---> 3
Wy chcielibyście zrobić tu akademię filozoficzną, nie? Wszystkie posty powinny mieć głęboki podtekst moralny i filozoficzny?

---> 4
Sam kazałeś mi PBM-a założyć i nie wiesz za co głównie? Za topik w afekcie na ogólnym forum, a czy był to spam, to sprawa dyskusyjna (ale był tam o jeden bluzg za dużo, przyznaję)

---> 5
Dusicie jego spamy w zarodku, ale licznik i tak mu obniżacie? Żeby wiedział kto tu rządzi zapewne.

---> Bonus heh
I w dodatku nie przyjmujecie krytyki, zawsze musi się okazać, że to WY macie rację i dbacie w imieniu użytkowników o czystość forum.

---> Bonus 2
A zdażyło się, żeby jakiś admin/moderator został objęty PBM albo stracił część postów z licznika? Bo "Jaki lud taka władza" - nie mówcie, że admini/moderatorzy nie spamują, gdyż zostali wcześniej sprawdzeni, czy będą dobrymi na swych stanowiskach. Ideały...

---> Bonus 3
Thoro, a czy ten topik o avatarze który założyłem na hydeparku to też spam? Jeśli tak, to ciekawe, że sam się na nim wypowiadałeś - bynajmniej go nie krytykując.

+Quote Post
Thoro
post 19:29, 11 05 2004
Post #15

Major
Ikona Grupy

Sam kazałeś mi PBM-a założyć i nie wiesz za co głównie?

Niestety nie prowadze pamietnika. Zobacz ile osob jest objetych funkcja PBM. Glownie zaklada je Swiety, a w dalszej kolejnosci ja. Gdybym mial pamietac, za co komu dalem PBM musialbym byc cyborgiem. Moge jednak powiedziec, ze wszystkie PBM, ktore dalem byly przemyslane i nikomu nie dawalem od tak sobie....

---> Bonus heh
I w dodatku nie przyjmujecie krytyki, zawsze musi się okazać, że to WY macie rację i dbacie w imieniu użytkowników o czystość forum.

Nie znasz niepisanego regulaminu kazdego forum??
1. Admin ma zawsze racje
2. Jezeli admin nie ma racji patrz punkt pierwszy

---> Bonus 2
A zdażyło się, żeby jakiś admin/moderator został objęty PBM albo stracił część postów z licznika? Bo "Jaki lud taka władza" - nie mówcie, że admini/moderatorzy nie spamują, gdyż zostali wcześniej sprawdzeni, czy będą dobrymi na swych stanowiskach. Ideały...

Co wolno wojewodzie to nie tobie....... Panie biggrin.gif

---> Bonus 3
Thoro, a czy ten topik o avatarze który założyłem na hydeparku to też spam? Jeśli tak, to ciekawe, że sam się na nim wypowiadałeś - bynajmniej go nie krytykując.

Xyvec czy ja napisalem, ze wszystko co napisales na tym forum bylo spamem, beznadziejne itp.?? Nie wydaje mi sie.... zwykly topic, ktory nadaje sie do hyde parku .......

+Quote Post
xyvec
post 19:32, 11 05 2004
Post #16

Gefreiter
Ikona Grupy

A mam jakiś spam w hydeparku wogóle? Wal prosto z mostu, gotowy jestem na wszystko (bo jeśli nie mam w hydeparku spamów, to oznacza, że 50% moich postów to nie spam, a wy ucieliście mi minimum 80% postów (tylko nie pisz, że to ma być ostrzeżenie, żebym już nie pisał spamów itp. , bo z tego co wiem, kara powinna być adekwatna do winy - więc co najwyżej 10 postów powinienem stracić).

---> W sprawie niepisanego regulaminu
Teraz mi to mówisz? Gdybym wiedział wcześniej... Ale teraz zbyt głeboko w tym forum siedzę żeby od tak zrezygnować... Muszę was, admini, pomęczyć, powkurzać itp., bo Sagitarius sam nie daje sobie rady wink.gif , nie no, to był joke oczywiście

+Quote Post
Thoro
post 19:47, 11 05 2004
Post #17

Major
Ikona Grupy

QUOTE (xyvec @ 18:32, 11 05 2004)
A mam jakiś spam w hydeparku wogóle? Wal prosto z mostu, gotowy jestem na wszystko (bo jeśli nie mam w hydeparku spamów, to oznacza, że 50% moich postów to nie spam, a wy ucieliście mi minimum 80% postów (tylko nie pisz, że to ma być ostrzeżenie, żebym już nie pisał spamów itp. , bo z tego co wiem, kara powinna być adekwatna do winy - więc co najwyżej 10 postów powinienem stracić).

Tak xyvec, admin nie ma co robic, tylko liczyc posty, ktore sa spamem i zostaly ci usuniete, zeby o taka liczbe cofnac licznik. Badz powazny........

Jeszcze co do "zaslug".......
Ja oceniam ludzi wedlug tego co pisza, a nie ile maja postow i czesto jest tak, ze osoby, ktore maja malo postow wypowiadaja sie o wiele madrzej niz ci ktorzy maja ich duzo i sa oni przeze mnie bardziej szanowani.....

+Quote Post
Sagitarius
post 20:29, 11 05 2004
Post #18

Leutnant
Ikona Grupy

a mi dalej nikt nic nie wyjaśnił....czemu cofnięto mi znowu posty..?Chodzi o czystą formalność...chcę aby sprawa była wyjaśniona..bo skoro jestem w grupie pbm3 i skoro posty są publikowane nie moga być uznawane za spam czyż nie???

Dziękuje bardzo za zdjęcie pbm3 postaram sie godnie reprezentować jako sumienny user.moj post może być usunięty.pozdrawiam.

chyba za wczesnie sie ucieszyłem...przez malutką chwilke nie byłem pbm3 rolleyes.gif a teraz znowu sad.gif

dla wyjaśneinie kiedy pisałem tego posta nie wiedziałem ze została zdjęta chwilowo(a moze to nie przypadek)pbm3 wiec myslałem ze poszlo to do admina....pewnie admin przeglądał pomyslał ze ja znowu nabijam posty i powiedział ze nie ma po co zdejmowac zemnie pbm3.. sad.gif zapewniam nie mam zamiaru spamowac juz wiecej to mi sie znudziło....smile.gif prosiłbym o zdjecie zemnie bmp3.

dziekuje.? rolleyes.gif

+Quote Post
Swiety
post 20:39, 11 05 2004
Post #19

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

LOL Xyvec nie rób z siebie drugiego Dajmosa, który prawie się popłakał kiedy cofnięto mu licznik postów.
Takimi wypowiedziami tylko potwierdzasz, że nie zależy ci na jakości wypowiedzi tylko na ich ilości.
Takimi wypowiedziami tylko potwierdzasz, że słusznie cofnięto ci licznik postów.
Jak masz jakieś problemy to idź na FFA ponabijać se Xp - tam możesz se nabijać do woli.

Cofanie licznika postów stosuje się do osób, które spamują/nagminnie piszą off-topic/piszą bzdury/są objęte funkcją pbrn/ oraz osobom u których widać że zależy im przede wszystkim na ilości postów.
Jak widać tobie zależy na ilości postów, bo gdyby nie zależało to nie płakałbyś na forum, że cofnięto ci licznik.
Jak widać słusznie zostałeś objęty restrykcjami, skoro twoim zdaniem ten kto ma więcej postów ma większy posłuch (lol ?)
Zacznij pisać konkretnie zgodnie z przeznaczeniem tego forum a nie żalisz się na cofanie licznika postów - wtedy nikt ci bez powodu nie bedzie zakładał żadnych restrykcji.

Cofanie licznika postów przez adminów jest sprawą bezdyskusyjną.
Na tym forum jest blisko 2000 zarejestrowanych użytkowników i jakbym każdemu miał tłumaczyć się ze swojej działalności to by mi zycia nie starczyło. Admini mogą się tłumaczyć ale nie muszą (bo nie mają czasu aby każdemu się tłumaczyć)
Jak cofnie się licznik to przecież posty się nie kasują - ja nie widze żadnego problemu drążyć dalej ten temat.

+Quote Post
Swiety
post 20:44, 11 05 2004
Post #20

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Istnieje co prawda regulamin forum ale jest on bardzo ubogi i nie obejmuje wszyskich spraw.
Myśłałem że większość rzeczy da się załatwić poprzez postępowanie ze zdrowym rozsądkiem ale jak widać to nie wystarcza i trzeba rozszerzyć regulamin.

Właśnie jest w przygotowaniu nowy (bardzo rozbudowany regulamin) właśnie po to, żeby unikać takich bezsensownych topików "Dlaczego cofnięto mi licznik postów"

Oto dwa rozdziały ( z ponad 20) na początek

Konflikty i dyskusje pomiędzy Użytkownikami a Moderatorami

1. Zabrania się załatwiania wszelkich prywatnych spraw pomiędzy użytkownikami a Moderatorami na Forum w Wypowiedziach. Takie Wypowiedzi będą natychmiast kasowane.
2. Od załatwiania tych spraw jest private message, e-mail do danego Moderatora.
3. W szczególności dotyczy to Wypowiedzi typu „Dlaczego skasowano/zablokowano mój topik/post”, „Co się stało z moimi postami, avatarami, podpisami”, „Dlaczego mój licznik postów jest wyzerowany”, „Dlaczego pan X ma bana”. Takie Wypowiedzi zostają natychmiast wykasowane.
4. Przy załatwianiu spraw pomiędzy Użytkownikami i Moderatorami jest wymagana kultura. Brak kultury przy załatwianiu takich spraw powoduje skutek odwrotny od zamierzonego.
5. Dyskusja i ocena pracy Moderatorów jest jak najbardziej wskazana, ale od tych spraw jest Board techniczny forum. Na innego rodzaju Boardach tego typu Wypowiedzi są zabronione.
6. Moderator nie musi tłumaczyć się ze swojej działalności, jeśli działa zgodnie z Regulaminem. Może tłumaczyć się powołując się wyłącznie na dany punkt Regulaminu Forum.
7. Jeśli Moderator ma wystarczająco dużo czasu i chęci może tłumaczyć się ze swojej działalności zgodnej z Regulaminem poprzez private message do zainteresowanego użytkownika lub odpowiednią Wypowiedź na Forum, ale nie musi tego robić.

Użytkownicy objęci funkcją Previev By Moderator

1. W przypadku użytkowników, w stosunku do których często interweniują moderatorzy, sprawiają duże trudności Moderatorom lub jest podejrzenie że moderator może zbyt często interweniować w posty i topiki takiego użytkownika niezgodne z regulaminem, czy w jakikolwiek inny sposób mogą szkodzić interesom Moderatorów, Administrator może włączyć funkcję previev by moderator.
2. Funkcja previev by moderator polega na tym, że każdy post i topik takiego użytkownika zanim znajdzie się na Forum, musi być zatwierdzony lub odrzucony przez Moderatora.
Odrzucane są posty wyłącznie niezgodne z Regulaminem.
3. Funkcja previev by moderator ma na celu ochronę większości użytkowników, przed innymi użytkownikami, których posty są często niezgodne z Regulaminem, czyli użytkowników, których wypowiedzi zbyt często są off-topik, nic nie wnoszą do dyskusji, mają charakter spamu itd. – czyli zaśmiecają Forum.
Wtedy takie posty i topiki czytają wyłącznie Moderatorzy, zabierając reszcie użytkowników wątpliwą przyjemność czytania takich tekstów.
4. Funkcja previev by moderator działa na całym Forum łącznie z boardami prywatnymi.
5. Dopóki Moderator nie zatwierdzi takich postów w panelu moderatora, taki post nie będzie widoczny dla innych użytkowników.
6. Moderatorzy wszystkich Boardów, zobowiązani są do jak najczęstszego zaglądania w miarę możliwości i czasu, do panelu moderatora i zatwierdzania lub odrzucania postów i topików użytkowników objętych funkcją previev by moderator.
7. Posty i topiki użytkowników objętych funkcją previev by moderator, mogą ukazywać się czasami z dużym opóźnieniem na Forum, gdyż ich pojawianie się na Forum jest związane z zatwierdzaniem ich przez Moderatorów, którzy nie działają non-stop.
8. Zabrania się powtórnego pisania tych samych postów przez użytkowników objętych funkcją previev by moderator „bo nie pojawiły się na forum”. Użytkownik taki musi poczekać na decyzję Moderatora w tej sprawie.
9. O tym, kto zostaje objęty funkcją previev by moderator decydują Administratorzy, uwzględniając zdanie Moderatorów.
10. Lista osób objętych funkcją previev by moderator znajduję się w odpowiednim topiku informacyjnym na boardzie technicznym boardu.
11. Jakakolwiek próba dyskusji typu „dlaczego jestem objęty funkcją previev by moderator” mija się z celem i może pogorszyć jeszcze sytuację.
12. W przypadku gdy stwierdzi się poprawę poziomu postów i topiców użytkownika objętego funkcją previev by moderator, Administrator może zdjąć z niego nałożoną restrykcję.

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi