IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Topic2
ChoX
post 20:50, 11 05 2004
Post #21

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 1439

Wydaje mi się że administratorzy robią porządki na forum.
Między innymi ucinają posty...
A powiedz mi dlaczego masz do tego pretensje skoro najbardziej aktywny jesteś właśnie w Hyde-Parku?? Czyli większość twoich postów to off-topici dry.gif i tam najczęściej nabijasz swoje posty
1.Admin ma zawsze racje
2.Jesli admin nie ma racji patrz punkt pierwszy

Całkowicie popieram (Admin ma zawsze racje biggrin.gif )
Go to the top of the page

+Quote Post
xyvec
post 21:09, 11 05 2004
Post #22

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1599

Radio "Wolne Forum Hard Rock Station" znów nadaje:

Czekałem na ten moment, aż Święty się dołączy i rozwieje wszelkie moje wątpliwości dotyczące "nieomylności" adminów. I doczekałem się. Oczywiście na sam początek przebudowa topiców, wrzucamy wszystko do jednego. Ale nie o tym chciałem mówić. Chodzi mi mianowicie o fakt nie tłumaczenia swoich decyzji przez adminów. Daje to możliwość szerokich manipulacji. A może by dawać postom takie etykietki - TO SPAM. Wszystko byłoby jaśniejsze.

Ponieważ jednak doszedłem do wniosku, że jestem skazany na przegraną w konflikcie z adminami tudzież moderatorami (jak was przycisnę powiecie - "jak coś ci nie pasi na tym forum to tu nie pisz", kolejny akt braku szacunku dla userów, a podobno klient nasz pan), odpuszczam sobie, i tak mi nie oddacie tych moich 100 postów, jutro rano obudzę się z PBM-em itd.. Całe szczęście upatrzyłem sobie już inne forum (na otarcie domniemanych przez Świętego łez), nie będę jednak robił kryptoreklamy. Tam nie ma PBM-ów, nie obniżają liczników, a i tak na forum panuje porządek, nawet większy niż na tym. Widać środowisko związane ze strategiami (główny temat tego forum) jest jakieś spokojniejsze (a może admini?). Tak więc chyba żegnam was, aczkolwiek mogę powrócić w najmniej dla was (adminów) oczekiwanym momencie. Auf wiedersehen. A, i jeszcze jedno:

NIE PRZYZNAJE SIĘ DO PISANIA POSTÓW SPAMOWYCH, OFFTOPIKOWYCH, NIC NIE WNOSZĄCYCH DO DYSKUSJI, WULGARNYCH ITP. NA PBM (kiedyś) I NA ZMNIEJSZENIE LICZNIKA ZOSTAŁEM SKAZANY BEZPODSTAWNIE.

I właśnie o to mi chodziło. Nie będę pisał na forum, gdzie admini uznają moje posty za spam. Żegnaj BlackTyger, Slash, Masta Blasta, Master Flamaster, Amfisia, Sagitarius (nie poddaj się..., żartowałem), ekhem Święty und Toro, x-Chomik co dopiero zaczynasz, Nephit, Blinkkin (co podobno najlepsiejsze topiki zakłada), Sparrow88, Falubaz, (ach te polityczne rozmowy - to też spam admini?), Jimmi, Letkas, żegnajcie wszyscy sad.gif

Ale jeszcze nastąpi powrót króla wink.gif

3majcie się

Bye.

PS. Do adminów - a spróbujcie tylko skasować mi konto czy bana mi dać! mad.gif

+Quote Post
nephit
post 21:17, 11 05 2004
Post #23

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1356

najbardziej mnie smieszy ta liczba postow. ze jezeli ktos ma duzo postow to napewno jego wypowiedzi sa madre itp... (dupa). tak jak w wolfie - ktos sobie nabije duzo xp biegajac po calej mapie, nie trzymajac sie obj, to co? jest dobry?
rozumiem, ze mozesz miec pretensje, gdyby wrzucili Cie do pbm, bo wtedy jest to duze utrudnienie w pisaniu na forum. Ale jezeli Ci obcieli licznik postow to w niczym to nie przeszkadza... chyba, ze czujesz sie naznaczony. powiem ci szczerze, ze gdybys nic nie powiedzial to bym nie zauwazyl zmniejszenia sie liczby Twoich postow - wiesz dlaczego?? bo normalni ludzie, ktorzy chca sie na tym forum czegos dowiedziec czytaja co kto napisal, a nie gapia sie kto ma najwiecej postow, a pozniej wyszukuja jego wypowiedzi... blink.gif

+Quote Post
Swiety
post 21:22, 11 05 2004
Post #24

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Ten topci jest wyłącznie topikiem informacyjnym od administratorów forum. Służy on do przekazywanie informacji od administratorów.
Powinienem zablokować ten topic ale go nie zrobiłem - mój błąd. Nie blokowałem bo czasami coś dodaje do pierwszego postu (musiałbym non stopo blokować i otwierać topik)
Jednak niektórzy zamiast założyć nowy topic poświęcony swoim problemom, specjalnie musieli tutaj pisać o swoich żalach (off-topik).

Na tym forum jst blisko 2000 zarejestrowanych użytkowników z czego ponad 100 jest objęta pbm a kilkudziesięciu użytkownikom cofnięto licznik (gównie z grupy pbm). Dlatego śmieszą mnie zarzuty o rzekome dręczenie niektórych użytkowników. Jakbym nie miał co robić tylko dręczyć kogoś i tak mam od cholery roboty na forum.
Ja w swojej działalności kieruje się wyłącznie tym co kto napisał a nie jego ksywką. Np blacktygera nie znam a ma ponad 600 postów. Tylko do niego zastrzeżen żadnych nie mam, dlatego nie jest objęty pbm i nie cofano mu licznika postów. Oczywiście jemu też zdarza się napisać jakiś spam lub off-topic lub post nie wnoszący nic do dyskusji i też często jego posty były kasowane ale to jest wszystko w normie. Każdemu się zdarza nawet adminom. Samemu kasowałem swoje własne posty, czasami już po napisaniu decydowałem się nie wysłać bo uważałem że nic nie wniesie. Ba nawet czasami zdarza się że jeden admin skasuje post drugiego admina (ale bardzo rzadko).

Tylko jeśli komuś zbyt czesto sie to zdarza to automatycznie jest obejmowany pbm i jest cofany mu licznik postów.

Co do osób moderujących/administrujących. Oprócz naturalnych adminów czyli Kida i Gatesa (któzy są właścicielami tego portalu) reszta została starannie dobrana pod względem poziomu pisania/możliwości poświecenia czasu dla forum itp. Sporo osób zgłaszało się i zostały odrzucone gdyż nie spełniały wielu warunków (co dziwne na moderatorów zgłaszało sie wiele osób które same często spamowały i były objęte pbm - lol ). Aktualnie do zespołu administrująco-moderującego nie ma w naszym gronei większych zastrzeżeń.

Co to jest spam ? Pod tym terminem nalezy rozumieć nie tylko typowy spam (jakieś reklamy czy powtarzanie 10 razy tego samego - za takie coś jest od razu ban). Ale również pisanie off-topic, posty nie wnoszące nic do dyskusji, bezsensowne idiotyczne posty, jakieś jednozdaniowe posty, posty zamieszczane tam gdzie nie potrzeba, posty wywołujące konflikty, powtarzane topiki i pytanie się o sprawy, które zostały już omówione na forum itp itd.

Jeśli chodzi o Hyde-Park to zasadniczo Hyde-Park jak sama nazwa wskazuje jest miejscem gdzie można dyskutować o wszystkim i dlatego tam admini i moderatorzy bardzo rzadko się zapuszczają. Dlatego powoływanie się na przykłady z Hyde-Parku jest bezsensowne.
Co do Hyde-Parku to zastanawiam się czy nie wyłączyć opcji podliczania na podstawie postów z Hyde-Parku bo zauważyłem, że niektórzy są wyłącznie aktywni w Hyde-Parku a przeciez to jest forum przede wszystkim o Wolfie.
I myślę że to było główną przyczyną cofnięcia licznika postów xyvecowi. Niestety nie pamiętam bo jak powiedziałem - 2000 użytkowników i kilkaset tysięcy postów - przeciez nikt normalny wszystkiego nie pamięta. Sam jako moderator/administrator mam kilka tysięcy podjętych akcji i gdybym miał się z wszystkiego tłumaczyć ... lol.

Tak naprawdę kasowanych jest niecałe 25 % postów a nie 99% tak jak xyvec sugeruje. Grupa spamerów objętych pbm i cofaniem licznika to zaledwie kilka % użytkowników tego forum (mała grupa ale dość głośna) i właśnie moderatorzy i admini są po to żeby chronić przeważającą wiekszość przed spamerskimi postami/topikami.
Strach by było pomyśleć co by było gdyby publikować ich wszystkie posty. Prawie 2000 użytkowników musiałoby się przedzierać przez tysiące bezsensownych postów w poszukiwaniu potrzebnych sobie informacji lub chęci rzeczowego podyskutowania (które to posty taką dyskusję uniemożliwiałyby).
I tak porykamy się z trudnościami tego typu, że masa osób nie wchodzi na to forum gdyż odstrasza je niski poziom i głupie posty. Masa ludzi nie korzysta dlatego że dość mała ale głośna grupa uprzykrza życie większości userom przez swoje głupie posty.

Licznik postów jest obniżany nie po to żeby pokazać kto tu rządzi (wiadomo kto tu rządzi) ale po to żeby niektórzy opamiętali się zanim wyślą kolejny idiotyczny post (Gdyż widocznie zależy im wyłącznie na ilosći postów).
Dlatego wszelkei działania mające na celu tzw nabijanie postów będą bezwarunkowo tępione.

Xyvec twoje stawanie w obronie Sagitariusa jest śmieszne bo Sagitarius jest osobą do której są największe zastrzeżenia i jest on czołowym spamerem forum.

Piszesz:

Zastanówcie się sami - przecież to forum jest po to by rozmawiać, dyskutować itp., nawet gdyby była to dyskusja spamowa. Po prostu blokujecie admini niezależną wymianę myśli między użytkownikami

I właśnie jesteś w błędzie. Od spamu jest irc (o ile na danym kanale operatorzy na to pozwalają), private message, gg, mail. Dopóki administratorami i moderatorami są te osoby które są ( a na zmiane raczej się nie zanosi) to forum et.pl nie będzie miejscem do pospamowania sobie.
Nie sądzę żeby blokowanie wymiany myśli miało coś wspólnego z obcinaniem licznika postów.
Co innego wymiana myśli w dyskusji (do tego jest forum) a co innego spam - widocznie tego nie rozumiesz.

Po prostu likwidacja wszelkiego oporu, opozycj
Gdybya tak było jak mówisz to dostałbyś bana. Tylko że tutaj moderują rozsądni ludzie to o tym dyskutujemy i nikt cie jakoś nie kasuje. Także twoje zarzuty w tym momencie są że tak powiem z dupy.

Stwierdzę tylko, że Orwell miał rację mówiąc, że "Wszyscy są równi, ale niektórzy (mój dopisek - admini, moderatorzy, co poniektórzy userzy forum - szczególnie z tych ważniejszych klanów - a ich wszystkich zwą pro, heh) są równiejsi od innych". mad.gif mad.gif
No coż taki jest świat że nikt nie jest równy. Tylko że większosc tzw PRO nie sprawia problemów na forum i pisze sensownie (dlatego jest PRO). A niektórzy PRO mieli nawet bany, także kolejny zarzut o jakąś stronniczość w stosunku do PRO jest poraz koljeny z dupy.

Na forum nie ma zbyt wysokiego poziomu dyskusji ale my dbamy o to żeby go i tak nie zaniżać.
Głównym celem tego forum jest zapewnienie wysokiego poziomu dyskusji na tematy związane z Wolfem.
Czy to się tobie podoba czy nie tego nei zmienisz - taka jest polityka na tym forum. Już nie raz ludzie chcieli inaczej (nieograniczony spam) i to nawet z tzw dobrych klanów ale ich próby nie dały rezultatu.
Jest ponadto odpowiedni podział na różne boardy np dla początkujących , o mapach o ligach. Posty które nie kwalifikują się do żadnego z boardów są poprostu kasowane a w przypadku osób nagminnie nie przestrzegających reguł są zakładana odpowiednie restrykcje (pbm i cofanie licznika postów)

+Quote Post
nephit
post 21:28, 11 05 2004
Post #25

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1356

a nie zastanawiales sie, ze moze to forum na poczatku tez tak wygladalo? (ja oczywiscie o tym nic nie moge wiedziec, bo jestem tu od niedawna - ale sie domyslam) Mi sie wydaje, ze tez byl spokoj i porzadek a to dlatego, ze forum nie bylo znane i nie przychodzilo tu za wielu ludzi. Admini odpowiadali na pytania spokojnie, nie wkurzali sie na tych, ktorzy zapytali sie o cos co juz bylo - dlatego, ze cos takiego sie rzadko zdarzalo... a teraz takie powtarzanie sie jest na porzadku dziennym. I mysle, ze wszystkim sie zdazyl znudzic ten proceder, dlatego wprowadzaja takie restrykcje... imo to Twoje porzadne, spokojne i sielankowe forum, bez pbm i kasowania licznika postow tez sie moze niedlugo zmienic...

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi