IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Neostrada 128 kb/s, jaki ping
Gh*5T
post 16:45, 25 01 2005
Post #21

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3206

CYTAT
Wszystko ok. Jednak ponawiam pytanie sparrowa jakie ustawienia ET i TS'a aby i ping byl niski i dzwiek byl ok. Co do pingu. Nie podawajcie ping dla polskich serverow bo zaden szanujacy sie gracz tam nie gra. Proponuje dawac przyklad pingu na serverze: Bredbandsbolaget ET#1 (EFTERLYST)|213.115.128.60:27960. Kiedys byl to dobry serv a teraz to powiedzmy, delikatnie shit(mowie o ludu tam grajacym).

Sa osoby na tym forum ktore maja neo 128 ale czemu nie chca sie wypowiedziec??
Sprawdzic ping to chwilka. Wiec big plz sprwawdzcie to. Z gory thx
Go to the top of the page

+Quote Post
sparrow88
post 15:18, 26 01 2005
Post #22

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 328

co do neo
Mam neo od połowy wakacji i działało az do października,
w październiku przez kilka dni sie rozłączało wieczorami, zatem gra w et , woogóle korzystanie z netu było niemozliwe . Po kilku dniach sie uspokoiło, na jakies 3 tygodnie.
W połowie listopada po raz kolejny zaczęło sie rozłączać . Po kilku telefonach na 9393 wkońcu udało mi sie umówić montera na uwaga - 20.01.2005 ( czyli czekanie 3 miesiace). Owego 20.01.05 monter przyszedł , ale pech chciał że kilka dni wcześniej sfajczyłem HDD, i zanim posciągałem antiviry, firewalle nagromadziło mi się troszke syfu. Sz p Monter sprawdził linię, z wyjątkowo inteligentym wyrazem twarzy podrapał się w głowe, uruchomił komende netstat (po telefonie do kumpla bo nie wiedział razem czy osobno ), po czym stwierdził że wszystkiego winna nie jest linia telefoniczna ale wirusy i ze w tym wypadku TPSA nie moze mi nic na to poradzic.
Po kilku dniach yuporałem sie z kompem ( nawet svchost.exe wreszcie udało sie zablokowac, mam z nim spokój dopóki firewall jest włączony). Kolejne kilka telefonów, kłótnia z konsultantką , i wreszcie zostałem po raz kolejny umówiony z monterem, tym razem na 5.02.2005.

A co do ustawien TSa
Upload mozna dac unlimited i nie (słowo na p)ic bez sensu o dupie maryny w czasie klanówki, a z pewnoscią lagów nie będzie.

Natomiast DL ustawiamy w przedziale 17-20 kb/s . Generalnie mozna zrozumiec wszystko co jest gadane , jezeli tylko koledzy z teamu maja w miare pozadne mikrofony.

Co do pingu , z TSem na polskich servach - okolice 70. NA serverach holenderskich (specjalnie dla Pr0PlayOra Gh*5T) - ping w okolicach 80 - 90. ( 100 nie przekracza )

Reasumując neo to żaden cud, ale do gry w et wystarcza w 100%. oczywiście jezeli macie porządną centrale neo koło siebie, bo wtedy czekaja was annaszowo - kajfaszowe boje o łącze, na pocieche powiem ze ze wszystkich znajomych mających neo tylko mnie i kumplowi mieszkającemu jakies 200 m ode mnie sprawiała problemy ale u niego była to kwestia 30 - o letnich kabli które zakłócały sygnały.

+Quote Post
Gh*5T
post 17:19, 27 01 2005
Post #23

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3206

CYTAT
Co do pingu , z TSem na polskich servach - okolice 70. NA serverach holenderskich (specjalnie dla Pr0PlayOra Gh*5T) - ping w okolicach 80 - 90. ( 100 nie przekracza )

Spoko, ze masz takie dobre zdanie na moj temat, ale 3 raz pisze, ze "okolice" nic mi nie mowia. Tobie ta okolica moze byc +-30, zas mi +-10224803. Mam nadzieje, ze mnie zrozumiales i po raz 3ci powtorze:
CYTAT
Proponuje dawac przyklad pingu na serverze: Bredbandsbolaget ET#1 (EFTERLYST)|213.115.128.60:27960.

Nie odbieraj tej wypowiedzi jako negatywnej w stosunku do siebie, dodam jeszcze, ze jestem wdzieczny za kolejna dawke info, ale prosilbym o ping na konkretnym servie smile.gif.
BtW. Sproboj pobawic sie jeszcze z ustawieniami polaczenia w samym ET (rate, maxpackets). NIe doradze ci w sprawie wartosci zmiennych, ale sadze, ze z tym nie bedzisz mial problemow smile.gif.

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi