![]() ![]() |
10:13, 9 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 71 Dołączył: 8-10-2003 Nr użytkownika: 414 |
racja czas respa nie ma nic wspolnego z XP, zalezy od ustawien serwera i jest rozna dla strony atakujacej i broniacej w danej mapie
fatem jest tezze jak ci przeleci czas respawna a ty nadal podnosic leb z ziemi (czytaj: duch wciaz w tobie dycha) to musisz czekac kolejne 20 lub 30 sek. optymalnie wiec, po oberwaniu, looknac ile jest sekund do respa i wolac medyka dopoki nie bedziesz mial 1 lub 2 sek do respa, wtedy spacje i jestes nowym czlowiekiem:) jak bedziesz mial szczescie i cie nie dobija do tego czasu,moze znajdzie sie jakis MED ktory przywroci cie do zycia |
|
|
|
10:15, 9 10 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 36 Dołączył: 5-09-2003 Skąd: warszawa Nr użytkownika: 189 |
moglby ktos mi powiedziec co trzeba nacisnac zeby bylo widac ile mam Fps`ow na danej mapce z gory thx
|
|
|
|
10:23, 9 10 2003
|
|||
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 27 Dołączył: 2-09-2003 Nr użytkownika: 170 |
w konsoli /cg_drawfps 1 |
||
|
|
|||
| Go��_ProfessorX |
14:40, 9 10 2003
|
|
Goście |
command post zwieksza predkosc uzupelaniania sie paska power. zeby ekran przestal skakac nalezy wpisac w konsoli :/cg pmove_fixed 0, albo tak jak kolega wspomnial: seta pmove fixed "0" tyle ze w etconfig.cfg. XP nie ma nic wspolnego z respawnami, jak padniemy czekamy na medyka chyba, ze zostalo 2 sec do respa wtedy "jump".
profx bym zapomnial wspomniec, ze nazywam szymon, mam lat 19, a najladniejszy kolor to fioletowy |
|
|
|
17:52, 9 10 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 8 Dołączył: 8-10-2003 Nr użytkownika: 417 |
Nastepna porcja pytan:
1. przerobilem konfig z defaulta na taki jak jest na stronce, ale w windowsie mam gamme na 2 =] - do cs'a tak potrzebuje i teraz pytanie - jakie komendy i na jakie wartosci powinienem pozmieniac, zeby to wygladalo tak jak mialo wygladac - bo u mnie jest za bialo ;] a na mapkach ze sniegiem to hardcore na maxa 2. jak sie robi, zeby gadac "grejt szot" "good game" "need medic" itp itd wiem ze sa od tego menu, ale chcialbym miec te wazniejsze pod guziolami, zamiast przechodzic przez menu 3.jesli to nie tajemnica jaki jest pass na servie... cda bodajze, na jakims polskim jest pass, ale ffa tam jest, a nie cw to tyle na dzis, spodziewajcie sie nastepnycvh pytan ;] |
|
|
|
20:04, 9 10 2003
|
|
|
next :
1.jak sie robi screeny w defaulcie? F11? 2. do jakiego katalogu sa chowane screeny 3.czy da sie zrobic screena w konsoli? nie moge moich monsterkilli znalezc PS. o print screen i ctrl+v w paincie nie musicie mi mowic ;] |
|
|
|
20:49, 9 10 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Moderatorzy Postów: 304 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 19 |
po pierwsze to chciałbym zauważyć, że jest taka opcja jak edytuj i powinno się jej używać do edytowania swoich postów a nie pisania jeden pod drugim.
Co do pytań to ... 1) Tak defaultowo to się robi F 11 2) Do katalogu screens 0____o 3) Da się ale nie F 11ja to robię za pomocą print screena i w pancie i zestaw 2 1) A jak według Ciebie powinno to wyglądać. Ma być rozumiem ciemniej to zmniejsz gammę w configu Et oraz intensity i overbrightbist ( o ile dobrze pamietam) 2) Poszukaj na stronie gdzieś powinno być 3) Ten serwer o którym mówisz to zapewne Tenbit a haslo jest zaszyfrowane i objete tajemnicą aby nie mogli na nim grać żołnierze innych krajow europejskich oraz polacy nieobeznani z kultowymi czytankami z Elementarza Czy dokończenie tego zdania "Ala ma .... " i jednocześnie hasło brzmi A ) Pchły B ) Lamę C ) Kota D ) Tasiemca nieuzbrojonego Po rozwiązaniu tego "zadania" poznasz hasło Pozdrawiam |
|
|
|
| Go��_ProfessorX |
21:03, 9 10 2003
|
|
Goście |
jak dabi slusznie wspomnial, nalezy ustawic sobie in game gamma, lub tez sprobuj zmienic wartosc r_mapOverBrightBits 2 (2 to wartosc defoultowa, sprobuj 1 albo w ostatecznosci 0) pomoze to szczegolnie na goldrushu gdzie lampki daja nieprzyjemne swiatlo, ktore ustrudnia celowanie do celow znajdujacych sie na lini ty lampka cel. mial na mysli serwer cd-action nie "ala ma ..." (kota oczywiscie). nie wiedzialem ze tam jest haslo, nie grywam tam. paint pogarsza znacznie jakosc screenow, uzywaj lepiej irfanview'a, jest to darmowy program do przegladania plikow graficznych z paroma ciekawymi opcjami jak np. resize+resample, czy negative.
profx |
|
|
|
21:30, 9 10 2003
|
|||
|
szukalem szukalem i sie doszukalem! chodzilo mi o konkretniejsza sciezke, a twoje screens i tak bylo zle wolfenstein - enemy territory/etmain/screenshots sek w tym, ze mozna tylko raz uzyc print screena, znaczy zachowac tylko 1 obraz - czasem trzeba wiecej, ale sciagnalem program do wylazenia do windy i powino byc gut! ma wygladac troche ciemniej - na mapach ze sniegiem a) snieg mnie wresz oslepia mowilem o serverze cd action, a na tenbicie jak gralem to nie bylo hasla... ;] ale jak bedzie to bede zgadywal [gdybys nie podal odpowiedzi to bym twardo obstawal przy AIDS, no ale tak mam 25% ze trafie - thx] Nastepne pytania: 1.czy jest jakis sposob na dalekie rzucanie granatow? 2.czy jak sie ma heavy weapons na 4 gwiazdki, to sie dostaje automata dodatkowo, tak? wtedy sie juz nie ma pistoletu? 3. czy w cb gra sie kampanie? znaczy czy exp przechodzi dalej? 4. jakie mapy grane sa w cb? jakie najczesciej? UPDATE [zebyscie nei narzekali] : 5. moglibyscie podac przykladowego binda na powiedzenie byle gowienka - np good game - jak podacie to se z reszta poradze, to co jest napisane w tym artykule to nie do konca zrozumiale :/ 6.ile map jest w podstawowym ET ? 6? |
||
|
|
|||
21:43, 9 10 2003
|
|||
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 15 Dołączył: 7-10-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 406 |
1. poczekaj 2 sek odliczania i rzuc 2. ma sie mp40 lub thompsona, pistola juz nie masz. 3. wzasadzie gra sie pojedyncze mapy, takze xp nie przechodzi dalej. (jak sie myle to mnie poprawic!) 4. Najczesciej Oasis. (Gold rush cyba tez czesto wystepuje) |
||
|
|
|||
8:37, 10 10 2003
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 60 Dołączył: 11-08-2003 Skąd: who knows Nr użytkownika: 86 |
mozna komenda, dodac do cfg bind klawisz "screenshotJPEG" z glosem jest tak: bind klawisz "vsay_team sorry" -do teamu bind xxxx "vsay sorry" mozna troche zrobic to troche sprytniej np: bind xxxx "say_team ^1[^7Objective In Danger^1]; vsay_team Incoming" bind xxxx "say_team ^1[^7Pokladaja^1];wait 150;vsay_team NeedEngineer" bind xxx "vsay_team sorry; say_team I'm ^4 Blind" mam nadzieje ze bedzie dzialac w et btw nie moglem zapomniec ze mam na imie pawel, lat 24, kolor niebieski |
||
|
|
|||
22:13, 10 10 2003
|
|
|
chyba nie dziala :/
nastepne pytania [nadazacie jeszcze? czy da sie w grze ustawic jakis filtr a propo serverow? moje pociski wolno leca ;] to normalne, czy wina zlych ustawien w configu a propo lacza? czy w samej grze [ nie chodzi mi o jakies team speaki itp ] jest mozliwosc nawijania przez mikrofon? pozniej beda nastepne =] |
|
|
|
22:53, 10 10 2003
|
|||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 167 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Chojnice (studia Koszalin) Nr użytkownika: 263 |
1. Korzystajac z The All Seeing-Eye masz mozliwosc ustawienia wielu filtrow na servery (w tym moim zdaniem najlepszy, filtr na wybranie panstw). 2. Jaki masz sredni ping ? i ile FPS podczas strzelana ? Oraz w jakim sensie wolno leca ? pamietaj ze zawsze jest jakies opuznienie od momentu wystrzalu do trafienia, w ktorym na speedzie mozna uciec przed strzalem. 3. Tak, jest to mozliwe, to jest podstawowy sposob porozumiewania sie w klanie podczas gry (niewiem jak z tym jest na FFA). Dalszych informacji musi ci udzielic ktos obeznany z tym, lub klanowicz. |
||
|
|
|||
10:28, 11 10 2003
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Moderatorzy Postów: 304 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 19 |
No właśnie owszem jest to podstawowy sposob komunikacji w klanie ale sama gra nie zawiera takiej opcji. Konieczne są do tego programy działające niejako w tle min. wspomniany Teamspeak , Roger Wilco czy też inny Ventrillo. |
||
|
|
|||
15:37, 11 10 2003
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
to twoje wolne pociski są wynikiem dużego pingu i/lub małego pingu z dużym fluxem. flux to wahania/skoki pingu. czasami na drodze do serków połączenie łapie fluxa z dupy i kończy się to tym, że gra pokazuje ci, że masz ping 50 a tak naprawdę hasasz na pingu ~150, który zmienia się, np. o 50ms w bardzo dużej częstotliwości.
ps. jak chcesz sprawdzić co się dzieje na drodze to twoich serków użyj polecenia TRACERT <adres serka> z poziomu konsoli dosa |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |