IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Jak się zmienia broń?????, Broń alternatywna
Morphisiusz
post 21:12, 7 10 2003
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 407

Witam wszyskich.
Jestem dopiero początkującym użytkownikiem, jezeli chodzi o gre Enemy Territory.Mam mianowicie problem ze zmianą broni alternatywnej(domyślnie-zaznaczony mam "prawy przycisk myszki").Nie potrafie zmienić broni na inną oprócz zmiany tłumika u szpiega w pistolecie i ponownie nalożenie go. Tak samo nie mam pojęcia jak zdobyć snajperke oraz używać ciezszej broni.[B]Chodzi mi jedynie jaka kombinacja jest klawiszy [/B]aby miec np. dwa pistolety w dłoni, wezwać naloty,używać miotacza ognia itp.Bo standardowo zwykły żolnierz raczej nie posiada chyba miotacza ognia???.
Byłbym bardzo wdzięczny za kazda podpowiedź(bo w trakcie gry raczej wyzywaja mnie od noobow i lolow).
Gram dopiero od dwóch tygodni i dalej nie doszłem jaka jest kombinacja klawiszy(co przytrzymać dłużej itp.)
Go to the top of the page

+Quote Post
SCORPiON
post 21:25, 7 10 2003
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 69

Tak samo nie mam pojęcia jak zdobyć snajperke oraz używać ciezszej broni

W LIMBO (klawisz L) zaleznie od klasy np. SOLDIER ma 5 broni (znienia sie ja gdzie widac karabin)

dwa pistolety w dłoni, wezwać naloty

2 pistolety ma sie na 4 gwiazdce lekkiej broni, wzywanie nalotow/altyleri nalezy do FIELDOPS (rzut nalotem 5, a altyleria B i lpm

+Quote Post
hxs
post 21:38, 7 10 2003
Post #3

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 406

Pomozecie? - pomozemy!
Nie przejmuj sie kazdy byl poczatkujacym, nawet te mastahy, co wyzywaja od noobow. No wiec. Nie wszystkie bronie zmienisz za pomoca prawego klikniecia myszka. A wzasadzie to mozesz tylko na pistolet zamontowac/zdjac tlumik, dac przyblizenie na snipe i rozstawic przenosne mg42.
Aby zdobyc snajpe musisz wybrac Covert Opsa. Na dole (oczywiscie w limbo gry - czyli tam gdzie wybierasz profesje i druzyne) masz ikonke z bronmi. Klikasz i przytrzymujesz to, a wyswietli ci sie lista broni. Oczywiscie nie wszyscy maja taka liste. (Field opsi medyk tego nie maja gdyz moga uzywac tylko thompson'a lub mp40)
Aby miec 2 pistolety w dloni musisz zdobyc 4 lvl broni lekkiej (czyli musisz zabijac kogos z thompsona, mp40 badz ze snajpy lecz bez zooma) Nie ma innego sposobu.
Otoz aby miec miotacz ognia, mortara, panera czy przenosne mg42 musisz wybrac soldata i tak jak w przypadku CoverOpsa wybrac liste z bronmi. A tam wszystko masz. cool.gif
Aby walnac nalot musisz byc Field Opsem. Nalot (Domyslnie to klawisz 5) w rece wyglada jak taki no granat. Po rzuceniu go pokazuje sie dym i po chwili leci samolot i jest buuuum. Du ataku artyleryjskieg (dziala w kazdym razie tongue.gif) potrzebujesz lornetki (domyslnie zom to klawisz "b") Pamietaj ze do nalotu i ataku artyleryjskiego potrzebujesz na poczatku pelny pasek energii(Takie cos, co jest obok rysuneczku broni).

No to chyba wszystko, jak cos ominolem to mow... Powodzenia! wink.gif cool.gif

+Quote Post
Modes
post 10:07, 8 10 2003
Post #4

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 263

Enemy Territory - nic dodac nic ujac tongue.gif, po lewej stronie masz takie linki jak:
rodzaje i opis
Covert Ops
Engineer
Field Ops
Medic
Soldier
umiejętności
rangi
Wystarczy na nie kliknac i przeczytac smile.gif)) tam jest wszytsko ladnie wyjasnione.

Ps. Wystarczy przegladnac opcje (a dokladniej ustawienia klawiszy) aby sie przekonac jaki klawisz uzyc na jaka bron.
Ps2. Switch to alternate (defaultowo prawy pezycisk myszy) nie zmienia broni (powinienes sie juz dawno o tym skapnac) lecz wywoluje dodatkowo opcje jaka ta born ma (pistolet u Cover'a - tlumik, mg42 u Soldiera - rozstawienie broni celniejsze strzaly, mortar u Soldiera - rozstawienie go i mozliwosc strzelania, Snajperka u Covera - mozliwosc przyblizenia).
Ps3. Jestem ciekaw czy ktos uzywa standardowego prawego klawisz ? Z tego co widzialem to wiekszosc zmienia go na opcje "skacz" dzieki czmu jest wygodniej sie poruszac.
Ps4. Jezeli masz myszke ze scroolem to przewijajac scrool mozesz zmieniac bronie (tak robnia tylko n00by, wiec odradzam, dlaczego ? poniewaz zajmuje to za duzo czasu i mozna niechcecy przeskoczyc bron o ktora nam chodzilo).

+Quote Post
Morphisiusz
post 17:24, 9 10 2003
Post #5

Schutze

Nr użytkownika: 407

Chcialbym bardzo podziekowac za pomoc.
Że tesz sam na to nie wpadłem huh.gif
Dzieki

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi